Реклама / Ads
70| 5785 |04.01.2015 ПОЛИТИКА

Царя: Европа и Русия са ни еднакво близки

.
Симеон Сакскобургготски
Ако погледнем обективно на политическата карта, ще разберем защо и Европа, и Русия са ни еднакво близки. Това каза Симеон Сакскобургготски - цар на българите в периода 1943–1946 година, министър-председател на България в 85-то правителство 2001–2005 година.
 
„Ако погледнем действителността и ще разберем защо и двете – и Европа, и Русия са ни еднакво близки, интересни.“, отбеляза Сакскобургготски. Той допълни, че не трябва да се ограничаваме, а да гледаме и отвъд океана на Запад защото може да търсим и там наши, главно икономически интереси или пък още по-далеч - в Далечния Изток. Сред всички тези контакти, най-важното е да намерим българските икономически интереси, категоричен бе Сакскобургготски.

Той отбеляза, че за жалост имаме донякъде тенденцията да залитаме от една крайност към другата, без да останем в средата. „Но може би това е също нещо, което аз лично се научих и затова либералното, центристкото ми е много по-близко. И не казвам либералното, както го тълкуват в САЩ, а просто да има повече мнения, да се уважават различните мнения, но да не е крайно към една страна или крайно към другата“, каза още Симеон Сакскобургготски.

Здравословно е когато в парламента на една демократична държава се чуват различни мнения, каза още Царя в интервю за "Фокус".

В отговор на въпрос за атмосферата в 43-тото Народно събрание, Сакскобургготски отбеляза, че когато има различни мнения в една демокрация, това е здравословно. Стига да се огледаме, и да видим и в другите страни, не само нашите съседки, а и по-далеч, има аналогични моменти и още по-пъстри, далеч по-пъстри парламенти, но държавите си функционират, допълни той. „Така че аз не бих отдал прекалено много важност или значение на факта, че има спорове. Разбира се, че има тон и „тон” понякога, благоприличие или не, но това са вече мои лични виждания, нали. С това не искам да кажа, че критикувам, далеч съм от това“, отбеляза Симеон Сакскобургготски.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 144| 10612 |27.12.2014 Експерт: Не Студена война, а Русия срещу всички останали . 67| 7299 |10.12.2014 Борисов рече: Да тече кореспонденция с Русия . 26| 5334 |04.12.2014 България няма да е разменна монета между Русия и Запада! . 12| 5778 |30.11.2014 Л. Павлова: До януари възстановяваме европарите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads