Реклама / Ads
0| 4069 |09.04.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 10 април

.
Дебатират по внесения проект за решение за гласуване на вот на недоверие на Министерския съвет; заседава СОС; група Остава изпълняват целия си нов, четвърти студиен албум, правят поклонение пред тленните останки на Георги Стоев.
 

 

Разискванията по внесения проект за решение за гласуване на вот на недоверие на Министерския съвет ще се състоят от 9.00 часа в парламента. Проекторешението, с което се иска гласуване на недоверие на МС „заради обвързаността на правителството с организираната престъпност", беше внесено в деловодството на Народното събрание на 4 април 2008 г. с подписите на 60 народни представители. Съгласно чл. 92, ал. 1 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание „Разискванията по проекта за решение за гласуване на вот на недоверие започват не по-рано от три дни и не по-късно от седем дни от постъпване на предложението”. Гласуването на проекта за решение се провежда не по-рано от 24 часа след приключване на разискванията, предвижда правилникът.

Ще се проведе заседание на Столичния общински съвет.

По покана на Георги Пирински на официално посещение в България от 10 до 12 април 2008 г. ще бъде председателят на Ландтага на германската федерална провинция Баден-Вюртемберг Петер Щрауб. Това съобщиха от пресцентъра на парламента. На 10 април 2008 г., четвъртък, в 10.00 часа, Петер Щрауб ще се срещне с председателя на Народното събрание Георги Пирински. След срещата Георги Пирински и Петер Щрауб ще направят изявление за медиите. Председателят на Ландтага на Баден-Вюртемберг ще бъде приветстван в пленарната зала на Народното събрание. Същият ден Петер Щрауб ще се срещне с председателя на Комисията по европейски въпроси Младен Червеняков и членове на Комисията, с председателя на Комисията по транспорт и съобщения Йордан Мирчев и членове на Комисията и с председателя на Групата за приятелство България – Германия Пламен Панайотов.

Заместник-министърът на отбраната Симеон Николов ще направи посещение в периода 10-11 април 2008 г. в Брюксел, Белгия. По време на визитата той ще се срещне с директора на международния военен секретариат на НАТО генерал Годери, със заместник-помощник генералния секретар на НАТО по инвестициите в отбраната Ричард Фро и с директора на Европейската агенция по отбрана Александър Вайс.

Министърът на отбраната на Словашката република Ярослав Башка пристига на еднодневно официално посещение в нашата страна по покана на министъра на отбраната Веселин Близнаков. Двамата министри ще обсъдят сътрудничеството във военната област между България и Словакия. Основни теми на разговорите ще бъдат регионалната сигурност, участието на двете страни в структурите и дейностите на НАТО и Европейския съюз, както и трансформацията на въоръжените сили. Официалното посрещане на словашката делегация с пълен военен церемониал и церемониал по полагане на венец пред паметника на Незнайния воин ще се състои от 10.00 ч. Срещата между двамата министри ще започне същия ден в 10.15 ч. Министър Веселин Близнаков и министър Ярослав Башка ще направят изявления за медиите в 11.00 ч. в Министерството на отбраната.

По покана на Българското дипломатическо дружество президентът Георги Първанов ще присъства на отбелязването на десетата годишнина от учредяването на БДД. Държавният глава ще изнесе лекция по актуални въпроси на външната политика на Република България. Събитието ще започне в 17.00 часа в зала 8 на НДК. 

В хотел „Арена ди Сердика”, Зала „Сердика”, ще се състои международен семинар, организиран от Столична община, на тема „Пренос на добри практики за трансфер на знания”. Семинарът започва в 9 ч. и ще бъде открит от заместник-кмета по финанси на Столична община Минко Герджиков.

Изпълнителният директор на Държавен Фонд „Земеделие доц. д-р инж. Димитър Тадаръков, съвместно с управляващия съдружник на „Грант Торнтон – България” Марий Апостолов, ще представят на пресконференция одитния доклад на сертифициращия орган на Разплащателната агенция. Ще бъде представен график, по който ще започне приемът на проекти по мерките от Програмата за развитие на селските райони. Ще бъдат оповестени и данни по повдигнатите обвинения, свързани с програма САПАРД, срещу бившия изпълнителен директор на Фонда Асен Друмев. Брифингът ще се проведе в сградата на Държавен Фонд „Земеделие” от 11 ч.

Официалната церемония по връчване на тазгодишните награди „Зелена Община” ще се състои от 11:00 часа в зимната градина на парк хотел Москва. Наградите се връчват за трета поредна година. На церемонията ще присъстват представители на повечето български общини. „Зелена община” се връчва в две категории: за реализиран и за бъдещ проект за благоустройство на градската зелена система.

В 12.00 ч. в сградата на Район "Лозенец" ще бъде представена инициативата "Дългият ден на администрацията". Мястото е на събитието е бул. "Васил Левски" № 2.

Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Искра Михайлова ще представи приоритетите и възможностите на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007 – 2013 г. на тематична конференция в град Белене. Форумът се организира от Асоциацията на дунавските общини „Дунав” в рамките на нейното шестнадесето Общо събрание и ще се проведе на 10 април 2008 г., четвъртък.

Във връзка с подобряването на безопасността на транспортната услуга и минимизирането на рисковете при превоз на пътници, „Български държавни железници” ЕАД ще проведат в периода от 10 до 30 април допълнително обучение на служителите от превозните и локомотивни бригади за действие при възникване на различни видове кризисни и извънредни ситуации.

Сдружение «Виенски клуб» и Посолство на Република Австрия организират пресконференция 10 април 2008 г. от 11.00 ч. в пресклуба на БТА, по повод отчитане на набраните средства от тазгодишния Виенски бал в София.

Прес срещата между Jeff Co. и vivatel ще се проведе от 10.00 ч. - магазин Jeff на бул. „Витоша” No. 168 на 10 април 2008.

БФ КАНАДСКА БОРБА кани медиите на I кръг от Професионалната Армрестлинг Лига ‘2008, който ще се проведе на 10.04.2008 г. от 16:00 ч. във фирмения салон на „МОТО-ПФОЕ” – ж.к. Люлин, София.

На 10 април 2008г. от 12:00 часа в пресклуб „България”, ще се проведе пресконференция по повод 6-то Балканско полицейско първенство по карате. На пресконференцията ще присъства президента на Балканския полицейски спортен съюз Камен Пенков – зам.-министър на МВР и председател на организационния комитет по провеждане на първенството. Ще бъде представена програмата за провеждане на първенството и информация свързана с участващите страни и състезатели.

На 10 април 2008г. ще бъде извършен тест за нулево налягане в ж.к. „Западен парк” и ж.к. „Красна поляна”. От 9.00 до 21.00 часа временно ще бъде прекъснато водоподаването в ж.к. „Западен парк”, ж.к. „Красна поляна” 1 и 2, и Виетнамските общежития. При продължителност на работите над 12 часа ще бъдат осигурени водоноски на кръстовището на ул. „Найчо Цанов” и ул. „Сава Михайлов” и на кръстовището на ул. „Румяна” и ул. „Булина ливада”.

На 10 април в клуб Yalta, като част от Mad Thursday Live Session, Остава ще изпълнят предпремиерно целия материал от своя нов, четвърти студиен албум.

Порталът www.imoti.net организира на 10 април 2008 г. от 10.00 ч. в конферентната зала „Нептун” на хотел „Аква” в град Варна среща в региона, посветена на сътрудничеството и взаимодействието с агенциите за недвижими имоти.

Проектът на заповедта на защитена зона „Долни Богров – Казичане ” от екологичната мрежа Натура 2000 ще бъде обсъдена 10 април 2008 г., от 10.30 часа, в салона на читалището в с. Равно поле, община Елин Пелин. Експерти от РИОСВ – София ще запознаят участниците с ограниченията и с видовете за опазване в зоните предвидени в проектите на заповедите.

Фондация "Природа и здраве за България" и Специализираното училище за деца с увреден слух "Проф. д-р Д. Денев" организират пресконференция в БТА от 12.00 ч. 

Семинар на тема „Гражданският процес според новия ГПК” ще се проведе на 10 и 11 април т.г., в БСК гр. София, ул. Алабин 16-20, ет. 1, Зала 1. Началото е в 9.00 ч.

Поклонението пред тленните останки на Георги Стоев ще се състои в четвъртък, 10 април 2008 г. от 12 ч в църквата на гробището на село Бистрица.

 

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4065 |08.04.2008 Предстоящо на 9 април . 0| 3946 |07.04.2008 Предстоящо на 8 април . 0| 4284 |06.04.2008 Предстоящо на 7 април . 0| 3769 |03.04.2008 Предстоящо на 4 април

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads