Реклама / Ads
0| 3878 |09.02.2009 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 10 февруари

.
Официалното посрещат македонския президент Бранко Цървенковски; обявяват трите места в България, спечелили състезанието за най-красиво, но малко известно място за туризъм; представят нов сайт за легално сваляне на музика в България.
 

 

В 10.20 часа на пл. „Св. Александър Невски” ще се състои церемония по официалното посрещане на македонския президент Бранко Цървенковски.

Премиерът Сергей Станишев ще даде работен обяд на президента на Македония Бранко Цървенковски
. Двамата ще обсъдят актуални теми от българо-македонските отношения, както и други въпроси от взаимен интерес, съобщиха от правителствената информационна служба.

Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев ще представи възможностите за достъпа до базите данни в платформите ScienceDirect, ISI Web of Knowledge, SCOPUS, Engineering Village, Embase.com, ProQest. Представянето ще започне в 11.00 часа в новата конферентна зала на СУ.

Ще бъдат обявени трите места в България, спечелили в състезанието за най-красиво, но малко известно място за туризъм. Конкурсът е съвместен проект с Държавната агенция по туризъм и Камарата на строителите в България. Пресконференцията ще се проведе в кафенето на Съюза на българските архитекти, ул. „Кракра” № 11.

Изпълнителното бюро на Висшия съвет на БСП ще проведе редовното си заседание в Централата на БСП на „Позитано” 20. На него ще бъдат обсъдени актуални политически проблеми. В 14 часа е предвидена пресконференция.

В 13.00 часа в София прес Българска нова демокрация ще даде пресконференция.

В 10.30 часа в София прес ще се проведе пресконференция на тема: „За първи път: шест големи компании за инвестици в имоти обединяват усилия, за да промотират България на най-престижния инвестиционен форум в Европа – MIPIM”.

В 10.30 часа в хотел „Кристал Палас” ще се проведе работна закуска на тема: „Влияние на непазарното поведение на ДАГ върху дървопреработващия сектор”.

В 11.00 часа в Телефонната палата БТК и Юнивърсъл мюзик ще представят нов сайт за легално сваляне на музика в България.

В 13.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция-дискусия за международния Ден за безопасен интернет.

Проект „Място за бъдеще” организира дискусия за Общия устройствен план на София. Пресконференцията ще се проведе от 12.00 часа в пресклуба на БТА.

В 13.00 часа Националната асоциация на млекопроизводителите с председател Адриан Цаконски ще даде пресконференция в зала 204, ет. 2 на БТА.

В 18.00 часа в малката зала на Доходното здание ще се излъчи филмът „Шулце свири блус”, който е част от форума „Новите лица на труда”.

По случай руския професионален празник „Ден на дипломата” извънредният и пълномощен посланик на Русия в България и сътрудници на посолството ще положат венци и цветя на паметника на граф Игнатиев в София. Церемонията ще се състои в 11.00 ч. След нея в сградата на Руския културно-информационен център ще бъдат открити фотоизложби „130-годишнината на дипломатическите отношения между Русия и България” и „2008 година – Годината на Русия в България”.

Патентното ведомство в сътрудничество с Ведомството за хармонизация на вътрешния пазар /OHIM/ и със съдействие на община Банско ще проведат среща - дискусия за марката и дизайна на Общността.

В 13.00 часа в община Банско ще бъде обявено създаването на Българската ВЕИ лига – национално състезание, което класира градовете според използването на възобновяеми енергийни източници.

В 11.00 часа в сградата на Основно училище “Христо Никифоров”, ул. "Търговска" 80, Ловеч ще се проведе пресконференция по повод стартирането на проекта на УНИЦЕФ “Училище без насилие”.

В 15.00 часа в пленарната зала на Община Шабла ще се проведе публично обсъждане на бюджета на общината.

Лидерът на ПП „Атака” Волен Сидеров, народни представители от парламентарната група на партията и евродепутати ще посетят гр. Видин.
В 18:30 часа в залата на общинския съвет на Видин ще се проведе среща с граждани. Преди това в 18:00 часа във Видин „Атака” ще поднесе венци на паметника на Трети Бдински полк, който се намира зад сградата на общинския съвет.

В 14,00 ч. в Зала 2 на Община Стара Загора ще се проведе пресконференция на тема: „Нови моменти в организацията на информационното обслужване в Община Стара Загора”. 14,00 часа в зала „Фоайе” на общината ще се проведе среща с превозвачите на Мини „Марица Изток” във връзка с промени в организацията на движението, които ще бъдат наложени от 11 до 20 февруари във връзка с изграждането на канализацията на кв.”Кольо Ганчев”.

Министърът на финансите Пламен Орешарски ще участва на редовното заседание на Съвета на ЕС по икономически и финансови въпроси (ЕКОФИН) в Брюксел.

Група от български магистрати, които са на посещение в Европейския парламент, ще присъстват на заседание на Комисията по конституционни въпроси и ще се срещнат с Франсоа Арбо - член на кабинета на комисар Баро
, отговарящ за сектор „Нарушения” и „Правосъдие”, както и с представител на Генерална дирекция „Правосъдие и вътрешен ред”.

Евродепутатът Душана Здравкова ще участва в церемония по връчване на награди за Телефон 112, която ще се състои в Брюксел. Събитието е под патронажа на Чешкото председателство на ЕС и секретаря по външните работи на Белгия.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3998 |08.02.2009 Предстоящо на 9 февруари . 0| 3853 |05.02.2009 Предстоящо на 6 февруари . 0| 3951 |04.02.2009 Предстоящо на 5 фвруари . 0| 4082 |03.02.2009 Предстоящо на 4 февруари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads