Реклама / Ads
0| 3918 |09.07.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 10 юли

.
Заседават НС; МС; ВСС; СОС; Комисията по европейските въпроси; официално стартира кампанията „ТОТО Полиция 2008”; синдикатите обсъждат темата "Държавата спира Кремиковци"; провежда се кандидатстудентският изпит по математика; руските рокери от мотопохода у нас си тръгват.
 

 

Заседание на Народното събрание ще се състои от 09.00 часа.

Заседание на Министерския съвет започва от 10.00 часа.

Заседание на Висшия съдебен съвет ще се състои от 10.00 часа.

От 10.30 часа ще се състои заседание на Комисията по европейските въпроси. Посланикът на Франция в България Етиен дьо Понсен ще представи в парламента приоритетите на френското председателство на Европейския съюз на съвместно заседание на парламентарните комисии по европейски въпроси и по външна политика от 11.00 часа в зала “Запад”. След това френският посланик и председателите на парламентарните комисии ще дадат съвместна пресконференция.

Среща на Комисията по околната среда и водите с министъра на околната среда и водите на Баден-Вюртенберг Таня Гьонер
ще се проведе от 14.00 часа в зала "Запад"на НС.

От 11.00 часа в централата на НДСВ Изпълнителното бюро на Либералната младежка асамблея на НДСВ и нейните областни ръководства ще се срещнат с политическото ръководство на партията, за да обсъдят своята съвместна работа. В срещата ще участват и социологът Андрей Райчев, който ще говори за мястото на младите хора в политиката, както и проект-координаторът на фондацията „Фридрих Науман” Аспарух Панов.

На 10 юли ще бъде даден официалният старт на кампанията „ТОТО Полиция 2008”. Инициативата се осъществява съвместно с МВР и има за цел да намали броя на пътните инциденти и жертвите при катастрофи по пътищата. Стартът на кампанията ще бъде даден от 9.00 часа на контролно-пропускателния пункт на КАТ на изхода от София при Автомагистрала „Тракия”.

От 14.30 часа започват заседания на Комисията по отбрана, Комисията по правни въпроси, Комисията за борба с корупцията, Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, Комисията по здравеопазването.

От 10.30 часа в Конферентната зала на Върховния касационен съд в Съдебната палата ще бъде организирана пресконференция за старта на проекта „Прокуратурата с лице към обществото”. Проектът има за цел да създаде условия за още по-активен диалог с гражданите и правната общност.

Заседание на Столичния общински съвет ще се проведе от 10 часа. Общинските съветници ще разгледат предложенията за увеличаване на капитала на СКГТ и "Столичен електротранспорт" чрез непарична вноска, отпускането на финансови средства за Дирекция "Социални дейности" и "Социален патронаж" и други. Кметът на София Бойко Борисов ще представи информация за дейностите, предприети от Столична община за решаване на въпроса с третирането на битовите отпадъци.

Пресконференция на тема "Държавата спира Кремиковци – позиция и действия на синдикатите" ще се състои от 11.00 часа в пресклуба на София прес. Тя се организира от синдикална федерация „Металици” – КНСБ, ОбСО на КНСБ „Кремиковци” АД, Национална федерация „Металургия” към КТ Подкрепа, ФСО „Подкрепа” – Кремиковци.

Конференция „Предизвикателствата пред социалните партньори, свързани с въвеждането на мерки за съвместяване на професионалния и личния живот в Европа” започва на 10 юли в Гранд хотел София. Откриването е в 10.00 часа.

От 11:00 ч. в заседателната зала на националния омбудсман Гиньо Ганев ще даде пресконференция на тема: „Гражданинът – крепостник или равноправен и защитен потребител”. Омбудсманът на Република България ще оповести становището си относно извършените проверки на топлофикационните дружества и фирмите за топлинно счетоводство, както и конкретните препоръки към държавните органи, общините и топлофикационните дружества.

В Министерството на държавната администрация и административната реформа ще бъдат отворени офертите на кандидатите в обявените от МДААР две обществени поръчки. Първата процедура е с предмет “Доставка на компоненти за надграждане на системите на контролно-техническия център на електронното правителство за нуждите на НЗЕП и ЛЕЗЗ”. Втората обществена поръчка е за “Доставка на конферентна техника за зала “Триадица”, дом 2, комплекс “Бояна”. Офертите на участниците в първата процедура ще бъдат отворени от 10:00 ч., а тези на участниците във втората процедура – от 11:00 ч.

Симпозиум на тема „Отпадъци и отпадъчни води”
ще бъде открит в 9:00 ч. в хотел Арена ди Сердика от министъра на околната среда и водите Джевдет Чакъров и министъра на околната среда на Баден-Вюртемберг Таня Гьонер. Български и германски референти ще изнесат доклади на теми „Управление на отпадъците и на отпадъчните води”. Германските предприемачи ще представят своите решения в тези области.

Кандидатстудентски изпит по математика І ще проведе Софийският университет. Изпитът започва в 8.00 часа.

Българска индустриално-аграрна партия ще открие централен офис. Откриването е от 18.00 ч. на улица „Тракия“ № 21.

В Пленарната зала на община Шумен ще се състои информационна среща по проект „Развитие на човешките ресурси и насърчаване на заетостта” на програма ФАР.

Информационна среща по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. ще се състои в Голямата заседателна зала на община Добрич.

Областният управител Тодор Петков ще бъде домакин на парламентарната делегация от Индонезия, която ще посети Пловдив. В програмата е предвидена разходка и разглеждане на забележителностите в Стария град, официален обяд в чест на гостите и посещение на Джумая Джамия в Пловдив.

Представители на община Русе ще изпратят тържествено на Дунав мост групата руски рокери, които бяха на мотопоход у нас. Пътуването бе организирано от Държавната агенция по туризъм и Службата по търговско-икономическите въпроси към посолството ни в Москва.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3850 |08.07.2008 Предстоящо на 9 юли . 0| 3944 |07.07.2008 Предстоящо на 8 юли . 1| 3685 |06.07.2008 Предстоящо на 7 юли . 0| 4065 |03.07.2008 Предстоящо на 4 юли

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads