Реклама / Ads
0| 3930 |09.03.2010 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 10 март

.
 

От 9.00 часа ще започне пленарното заседание на Народното събрание.

Министерски съвет ще проведе редовното си заседание, което ще започне от 10.00 часа.

Министър–председателят Бойко Борисов, министърът на околната среда и водите Нона Караджова и кметът на Бургас Димитър Николов ще направят официално откриване на пречиствателната станция за отпадъчни води, квартал Меден рудник на град Бургас, финансирана по програма ИСПА.

„Ред, законност и справедливост” (РЗС) ще проведе в София общонационален протестен митинг-шествие. От РЗС предупреждават, че ще бъде блокирано движението от НДК до площад „Света Неделя” между 11.00 часа и 12.30 часа, от Министерския съвет до Народното събрание между 12.30 и 13.30 часа и около храм-паметник „Св. Александър Невски” от 13.30 до 15.30 часа.

Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България организира пресконференция на тема:„За кого и защо протестират семейните лекари”. Пресконференцията ще се състои от 13.00 часа в БТА.

С участието на президента Георги Първанов от 12.00 часа на „Дондуков” 2 в Детската и младежка приемна към Съвета за децата и младежта ще се проведе дискусия на тема „Как виждам България през 2020?”.

Катедра „Европеистика” на Софийски университет „Св. Климент Охридски”, Европейският информационен център „Европа Директно” – София и Европейският институт организират дискусионна среща на тема „Структурните фондове на Европейския съюз”. Срещата ще се проведе от 10.00 часа в Зала 1 на Софийски университет. В дискусията със студенти ще вземе участие Юлиана Николова, секретар на Съвета за управление на средствата от ЕС към Министерския съвет на Република България.

В хотел „Шератон” от 9.00 часа ще започне 11-тото издание на Национална конференция по електронно управление „Е-управлението в България – с поглед в новото десетилетие”.

Организация на евреите в България „Шалом” ще отбележи Деня на спасението, 67-годишнината от спасяването на българските евреи от нацистките лагери на смъртта и 65 години от края на Холокоста. Събития има няколко градове на страната. В София от 11.00 часа ще има възпоменателна церемония пред паметната плоча, намираща до сградата на Народното събрание – източна страна. На събитието ще присъстват председателят на парламента Цецка Цачева и народни представители.

От 17.30 часа в Софийския университет „Св. Климент Охридски” ще се състои представяне на научнопопулярния очерк „Свищовски възрожденци в Букурещ” с автори Лучия Керчова-Пъцан и Лука-Франчиск Велчов. Организатори на събитието са Държавната агенция за българите в чужбина и Историческият факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски”.

От 10.00 часа в зала 3, етаж 2 в сградата на Научно-технически Съюз на ул. „Раковски” 108 ще се състои семинар на тема: „Данък върху оборота при извършване на трансграничен превоз на пътници и товари за и през Австрия”.

Асоциацията на пациентите с бъбречни заболявания ще даде пресконференция от 11.00 часа в БТА по повод 11 март – Световния бъбречен ден.

От 12.00 часа в БТА Пещерен клуб „Спелео плюс” – София ще даде пресконференция за позицията си по повод предоставянето на концесии за ползване на пещерите от юридически и физически лица.

От 10.00 часа в зала 36 на голямата община е насрочено заседание на комисията за химн на Пловдив, след като удълженият срок за конкурса изтече на 3 март. Кметът на Пловдив Славчо Атанасов ще приеме в сряда от 11.00 часа Инициативния комитет за отделянето на село Ягодово от община „Родопи” и присъединяването му към Пловдив.

Изпълнителна агенция „Морска администрация” организира съвместно учение с Европейската агенция по морска безопасност (EMSA) за предотвратяване на последиците от мащабни нефтени разливи в морето. От 08.30 до 09.15 часа ще се състои пресконференция в конферентната зала изпълнителна агенция във Варна.

Шестото издание на международното състезание по ски-алпийски дисциплини за момичета и момчета, младша и старша възраст за купата на Чамкория ще бъде открито на писта „Ястребец 3” в комплекса Боровец.

Енергийна Агенция – Пловдив организира Втория Национален Семинар „Осигуряване на качествено обновяване на многофамилните сгради с цел повишаване на енергийната им ефективност” от 9.00 часа в административната сграда на РЕХАУ с участието на европейски партньори от Швеция, Австрия, Финландия, Холандия и Испания по проекта SQUARE.

В 19.30 часа в Галерията на Българския културен институт в Париж ще бъде открита изложба живопис на Джина Шемтов. Художничката излага пред френската публика тридесет и шест свои творби, създадени през последните години в ателието й в Париж, в непосредствена в близост до великолепния парк Монсури.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4179 |07.03.2010 Предстоящо на 8 март . 0| 4084 |04.03.2010 Предстоящо на 5 март . 2| 4136 |03.03.2010 Предстоящо на 4 март . 0| 3991 |01.03.2010 Предстоящо на 2 март

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads