Реклама / Ads
0| 3966 |10.08.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 11 август

.
Фонд „Земеделие” стартира целеви кредитни линии за подпомагане на есенната кампания; обсъждат защо и докога ще продължат протестите на млекопроизводителите; започва реализацията на проекта "Подвижна класна стая".
 

 

Държавен Фонд „Земеделие” стартира две целеви кредитни линии за подпомагане на есенната кампания, реколта 2009 г. Първият кредит е за закупуване на минерални торове за производството на пшеница, а вторият е за закупуване на семена за производство на пшеница, съобщиха от пресцентъра на ДФ"Земеделие". Целевите кредити, който могат да получат регистрираните земеделски производители и в двете направления, са по 6 лв. на дка. Общият ресурс, който УС на ДФ „Земеделие” одобри и за подпомагане на сеитбените дейности, възлиза на 22 млн. лв.

Националната асоциация на млекопроизводителите в България ще даде пресконференция на тема “Защо и докога ще продължат протестите на млекопроизводителите?”. Брифингът е от 13 часа в БТА.

От 11 до 20 август 2008 г. в галерия „Средец” на Министерството на културата ще бъде наредена Национална изложба за детска рисунка ”Олимпиадата в детските очи - Пекин’2008”, която е под патронажа на председателя на БОК Стефка Костадинова.Официалното откриване на Националната изложба „Олимпиадата в детските очи - Пекин ’2008” ще е на 11 август 2008 г. от 11.00 часа в галерия „Средец” на МК.

В 12. 45 ч., в Огледалната зала на резиденция „Евксиноград” министърът на правосъдието на Р България Миглена Тачева и федералният министър на правосъдието на ФР Германия Бригите Цюприс ще подпишат Съвместна декларация за сътрудничество между двете институции.

Комисията по позитивен лекарствен списък започва приемане на заявления от 11 август 2008 г. Документите за включване в позитивния лекарствен списък ще се приемат от понеделник до петък от 9.30 до 17.00 часа в Звеното за административно обслужване в Министерството на здравеопазването.

ВМРО – Пловдив организира пресконференция от 11:00 часа в централата на ул. ”Гладстон”13 . Темата е “Инициативи за 6-ти септември”. Пресконференцията ще водят общинските съветници от ВМРО- Пловдив Слави Георгиев и Ирина Димитрова.

 

В Бургас ще се състои официалното откриване на първия обновен блок по проекта „Демонстрационно обновяване на многофамилни жилищни сгради” на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Програмата на ООН за развитие. На церемонията ще присъстват зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Калин Рогачев, постоянният представител на Програмата на ООН за развитие Хенри Джаклин и кметът на община Бургас Димитър Николов.

Сдружение ИКАР – Хасково с партньорството на Асоциация „Деметра” и Младежки културен център - Бургас ще представят от 15 часа в Младежкия дом -Бургас новия си проект с национално покритие „Само закон не стига”. Проектът е подкрепен от Тръст за Гражданско общество в Централна и Източна Европа. Основна цел на проекта е да промени гледната точка на жените-жертви на трудова дискриминация и да ги насърчи да защитават своите трудови права като търсят юридическа защита съгласно Закона за защита от дискриминация в България. След пресконференцията ще бъде представен и кратък откъс от основната дейност на проекта - постановката „Секс за заплата”, структурирана по методите на Форум-театъра.

В Поморие започва реализацията на проекта "Подвижна класна стая". Подвижната класна стая е под формата на надуваем балон и ще обикаля Българското Черноморие до 17 август. Сферата, която е изрисувана отвън и отвътре като земното кълбо, ще бъде инсталирана за цял ден на централни места на открито в пет града. Съвместната кампания на Представителството на Европейската комисия в България и фондация "Тайм - Екопроекти" е част от общата европейска кампания "Направи промяна" за повишаване на обществената осведоменост относно изменението на климата и ефективното потребление на енергия.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3848 |07.08.2008 Предстоящо на 8 август . 0| 3900 |06.08.2008 Предстоящо на 7 август . 0| 3982 |05.08.2008 Предстоящо на 6 август . 0| 3816 |04.08.2008 Предстоящо на 5 август

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads