Реклама / Ads
0| 3946 |11.05.2009 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 12 май

.
Народното събрание заседава извънредно; ГЕРБ представя листата си за евроизборите; ЕК ще обяви решението си за размразяването на 115 млн. евро по програма ИСПА.
 

В 14.00 часа Народното събрание ще заседава извънредно.

В Зала 1 на Ректората от 9.30 часа ще започне научната конференция, посветена на 100 години независимост на България. Организатори са Историческият факултет на СУ и Сдружение “Либерална мрежа”. Очаква се в работата на конференцията да се включат и общественици и политици.

Двудневна международна научна конференция на тема „Косово и многонационалните сили” започва във Военна академия „Г. С. Раковски”. Откриването е в 09.00 ч. в аула „Раковски” на академията.

Заместник-министърът на отбраната Спас Панчев ще открие международен семинар на тема: “Изграждане на отбранителните институции в сектора за сигурност” в Централния военен клуб в София.

Дружество на кардиолозите в България ще даде пресконференция от 12.00 часа в БТА. Брифингът е по повод 17 май - Световен ден за борба с хипертонията. Ще бъдат представени данни за сърдечносъдовите заболявания в страната.

Пресконференция на тема Граждани ще наблюдават дейността на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране /ДКЕВР/ ще се състои от 11.00 часа в БТА.

В Национална агенция „Пътна инфраструктура” ще се проведе първото заседание на Експертния директорски съвет към НАПИ.

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова ще открие национална конференция „Прилагане на национална пътека за достигане на гъвкавост и сигурност”. Началото на конференцията е в 9.30 часа в гранд хотел „София”, зала „Триадица”.

Парламентарна делегация, водена от председателя на Националното събрание на Република Корея Ким Хьон Го
, ще бъде на тридневно посещение в България от 12 до 14 май 2009 г. Официалното посрещане на делегацията ще бъде в 15.30 часа пред Паметника на Незнайния воин. В 17.00 часа, председателите на парламентите на България и Република Корея ще направят изявление за медиите.

От 12:00 часа министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев ще посети 33 Езикова гимназия “Света софия” . По време на срещата с учениците министър Василев ще разясни възможностите за кариерно развитие на младите хора в България. Също така той ще обърне внимание на основната ролята на доброто образование за успешна реализация.

Българският зъболекарски съюз и Българският лекарски съюз ще дадат съвместна пресконференция на тема „Създаването на медицинския инспекторат като контролен орган – законови противоречия” от 13.00 часа в пресклуб БТА.

В Центъра за култура и дебат „Червената къща – Андрей Николов” в София ще се проведе дебат на тема "Държавата и гражданското общество". Представители на основните политически сили ще търсят отговори на въпросите каква е актуалната държавна политика по отношение на неправителствените организации.

Лидерът на ПП ГЕРБ – Бойко Борисов и председателят на партията Цветан Цветанов ще представят листата на ГЕРБ за предстоящите избори за членове на Европейския парламент от 10.00 часа в БТА. На пресконференцията ще присъстват и кандидатите за евродепутати, които ПП ГЕРБ ще излъчи.

От 11.00 часа ще се състои редовна пресконференция на Прокуратурата.

От 11.00 часа ще се състои пресконференция на Синдикална Федерация на служителите в МВР /СФСМВР/ в София прес. Темата на брифинга е „Предстоящи действия на СФСМВР във връзка с изпълнението на поставените искания от протестиращите”.

Пресконференция по повод откриването на специализиран кабинет за профилактика на рака на маточната шийка (РМШ) ще се състои във II САГБАЛ „Шейново” от 9.30 часа.

Министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев ще открие Международното изложение „БУЛМЕДИКА - БУЛДЕНТАЛ”.

Фондация РискМонитор официално ще представи първия мониторинг на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) година след създаването на институцията.

Дискусия на тема „Българската икономика след избори 2009. Какво очаква бизнесът от бъдещото българско правителство” ще се проведе в столичния хотел „Радисън Блу”.

Софийски градски съд ще заседава по дело срещу Фидел Беев. Съдебното заседание е от 9,30 часа.


Състав на Софийски градски съд ще заседава по дело срещу Апик Гарабедян, бивш заместник-министър на транспорта. Делото ще се гледа от 9,30 часа.


Лидерът на Демократи за силна България Иван Костов ще изнесе лекция пред студенти от Нов български университет
на тема “Русия и НАТО – стратегическият избор на България. Срещата е от 13 часа в зала 409.


Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров ще открие 29-тото издание на Международния панаир на потребителски стоки и технологии, което започва в Пловдив. Церемонията по откриването ще се състои от 11.30 часа пред палата 6.

Десетото републиканско ученическо състезание “Защита при бедствия и аварии” ще се проведе на 12 и 13 май в Русе. Състезанието е отборно и в него участват 28 отбора от всяка област на България, които след оспорвана надпревара на общинско и областно ниво достигат до финалния етап.

Общоградско събрание с мото „Не на корупцията” и открита приемна на партия „Ред, законност и справедливост” ще се проведе в читалище „Христо Ботев”, малък салон в гр. Ботевград от 18:30 часа.

Европейската комисия официално ще обяви решението си по повод размразяването на 115 млн. евро по програма ИСПА за България. В 17.00 часа българско време утре вицепремиерът Меглена Плугчиева ще се срещне в Брюксел с еврокомисаря по регионалната политика Данута Хюбнер, която ще я информира за решението на ЕК. След срещата двете ще дадат съвместна пресконференция.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4231 |10.05.2009 Предстоящо на 11 май . 0| 4108 |07.05.2009 Предстоящо на 8 май . 0| 4254 |06.05.2009 Предстоящо на 7 май . 0| 4155 |29.04.2009 Предстоящо на 30 април

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads