Реклама / Ads
0| 3891 |11.03.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 12 март

.
Заседават НС; МС; ВСС; обсъждат развитието на летище Пловдив; разискват развитието на българските галерии през 21 в.; представят програмата на клубния фестивал, който предстои в Ялта клуб; млекопроизводители бистрят задълбочаващата се криза в животновъдството.
 

Командващият Сухопътните войски генерал-лейтенант Иван Добрев заминава на тридневно посещение в Германия. Визитата е по покана на командващия Сухопътните войски на САЩ в Европа генерал Дейвид МакКиърнън. Двамата командващи ще обменят опит по подготовката на сухопътните формирования за участие в операции, както и по обучението на сержантския състав. Генерал-лейтенант Добрев ще посети Командването на Сухопътните войски на САЩ в Европа в гр. Хайделберг.

От 9.00 часа ще се проведе редовно заседание на Народното събрание.

От 10.00 часа ще се проведе заседание на Министерски съвет.

От 10.00 часа ще се проведе заседание на Висшия съдебен съвет.

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев вземе участие в работна среща, свързана с развитието на летище Пловдив. Събитието ще се състои от 11.00 часа в град Пловдив, хотел „Санкт Петербург”, зала „Дружба”. Срещата се организира от мениджърския екип на летището във връзка с обсъждането на възможностите за разкриване и поддръжка на редовните въздушни линии.

От 15,30 часа в заседателната зала на Министерството на държавната администрация и административната реформа  ще се проведе обсъждане на проектите за наредби към Закона за електронното управление. Събитието е съвместна инициатива на МДААР, Държавната агенция за информационни технологии и съобщения и Координационния съвет за информационно общество. За участие в обсъждането са поканени представители на научните среди, както и на организациите, представляващи IT бизнеса у нас.

От 9,30 часа ще се състои церемонията по освещаването и официалното откриване на сградата на улица “Съборна” 7 в столицата, в която ще работят съдиите и администрацията на Административен съд – София област, както и прокурори от Върховна административна прокуратура, Софийска окръжна прокуратура и Софийска градска прокуратура. Новите работни помещения ще бъдат открити от министъра на правосъдието Миглена Тачева. Ще присъстват председателят на Върховния административен съд Константин Пенчев, главният прокурор Борис Велчев и членове на Висшия съдебен съвет. Освещаването ще се извърши в Заседателна зала 1 на съда.

От 11.00 ч. в пресклуба на Агенция „София прес” – ул. „Славянска” № 29, ще се състои пресконференция по повод предстоящата Национална конференция по кърмене. Конференцията се провежда под патронажа на г-жа Зорка Първанова и ще премине под мотото „Кърменето – здраве за всички”.

От 12.00 ч. в София прес ще се проведе съвместна пресконференция на Българския лекарски съюз, Българския фармацевтичен съюз, Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и Българската асоциация за защита на пациентите. Участие в пресконференцията ще вземат д-р Андрей Кехайов – председател на УС на БЛС; д-р Пламен Демиров – гл.секретар на УС на БЛС; проф. Станка Маркова – председател на БАПЗГ; Снежана Ранчова – гл. сестра в МБАЛ „База – Лозенец”; маг. фарм. Мирослав Ненчев – председател на УС на БФС; Пламен Таушанов – председател на БАЗП.

На 12 и 13 март 2008 г. в Националната художествена галерия ще се проведе Международна работна среща на тема „Българските галерии през 21 в. – дигитализация & онлайн достъп”. Организатори са Националната художествена галерия и Институтът по информатика и математика при БАН. В работната среща ще участват Руси Русев, директор на Дирекция „Музеи, галерии и изобразително изкуство” в Министерство на културата, експерти от министерството, директори на общински и регионални галерии, представители на Националния институт за паметниците на културата, БАН, Държавната агенция за информационни технологии и съобщения, СУ „Св. Климент Охридски” и други. Първата сесия започва с официално откриване от директора на НМБИИ Борис Данаилов в 10.00 часа.

Ялта клуб кани на пресконференция 12.03.2008 по повод официалното представяне на програмата за клубния фестивал, който ще се проведе в Ялта клуб през месец април. Прес конференцията е с начален час 11:00 в самият клуб. Там ще бъде единственото място където ще могат да бъдат договорени акредитации и медийни партньорства.

Българска промишлено-търговска палата, Отдел за промоция на търговията и инвестициите при Посолство на Република Полша и полската фирмата Копрас организират семинар на тема “Сигурност и безопасност в строително-изкопните работи”. Презентацията ще се проведе в сградата на БТПП на ул. Искър 9, ет. 1, зала А от 13:00 часа.

Необоснованото сваляне на цените на млякото задълбочава кризата в животновъдството. Това е темата на пресконференцията, която ще даде Националната асоциация на млекопроизводителите в България. Пресконференцията ще бъде от 14,00 часа в БТА. Участници ще бъдат Андриан Цаконски - Враца, член на Контролния съвет на Асоциацията; Иван Чалъков - Благоевград; Георги Тончев - Велико Търново; Иван Боянов - София; Атанас Къцов - Пловдив, и др.

Института по микробиология към БАН организира пресконференция на тема “130 години от рождението на академик Стефан Ангелов - основоположник на микробиологията в България”. Пресконференцията ще бъде от 12.00 часа в пресклуба на БТА

АПИС сезира официално Европейската комисия за нарушенията в конкурса за справочна информационна система на МДААР. За нередностите в проведената от министерството процедура говорят Васил Христович, управител на „АПИС”, и Христо Константинов, заместник-управител на „АПИС”. Пресконференцията ще се проведе от 10 часа в пресклуба на БТА.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4053 |10.03.2008 Предстоящо на 11 март . 0| 3732 |09.03.2008 Предстоящо на 10 март . 0| 4486 |06.03.2008 Предстоящо на 7 март . 0| 4770 |05.03.2008 Предстоящо на 6 март

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads