Реклама / Ads
0| 4162 |11.09.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 12 септември

.
България става домакин на конференция на Военния комитет на НАТО; Я. Янев и В. Сидеров дават пресконференция за новия сезон на стария политически модел; правят „Молитва Г.Е.Р.Б. – Господи, Ела, Разкарай Боклука!” с участието на отец РЕЦИКЛИОН.
 

 

В 9 часа ще започне заседанието на Народното събрание.

За първи път България става домакин на конференция на Военния комитет на НАТО. Тя ще се проведе в периода 12-14 септември в София. Официалното посрещане на участниците в конференцията с пълен военен церемониал ще се състои в 13.30 ч. пред паметника на Незнайния воин. След церемонията, в 14.00 ч. началникът на Генералния щаб на Българската армия генерал Златан Стойков и председателят на Военния комитет на НАТО адмирал Джампаоло Ди Паола ще направят кратки изявления за медиите. Откриването на форума ще започне в 16.00 ч. в резиденция „Бояна”.

Кръгла маса на тема „Оценка на риска на работното място” ще се проведе от 13.00 часа в гранд хотел „София” (конферентна зала „София”). Форумът е съвместна инициатива на Министерството на труда и социалната политика и Европейската Агенция по безопасност и здраве при работа, като част от Европейска информационна кампания „Здравословни работни места”.

В 12.00 ч., в зала “Запад” на Народното събрание лидерите на РЗС Яне Янев и на “Атака” Волен Сидеров ще дадат съвместна пресконференция със следните основни тематични акценти: Декриминализация на политическия елит – належаща и неизбежна необходимост; Новият сезон на стария политически модел; За липсата на държавна доктрина за защита на националните интереси на България като член на Европейския съюз.

Държавната агенция за информационни технологии и съобщения организира кръгла маса на тема „Компютърните игри и безопасността на децата в Интернет" от 11.30 на улица „Гурко”6 в София.

От 11.00 ч. в Националния исторически музей ще бъде открита фотоизложбата “Забравени български средновековни църкви и манастири из Пернишко”.

В 10 часа в БТА френският режисьор Люк Жаке ще даде пресконференция по повод българската премиера на новия филм "Лисицата и детето".

В 11 часа в БТА Сороптимист Интернешенъл - клуб "Бояна" и "Аква Сорс" ООД организират среща - разговор с д-р Мерилин Гренвил по проблемите на остеопорозата.

Международна научна конференция: „Проектиране и строителство на сгради и съоръжения"
ще се проведе във Варна във ВСУ „Черноризец Храбър"от 12 до 14 септември. Откриването ще бъде от 9.00 часа - зала Аула "Максима" на Варненския свободен университет.

Министерството на транспорта организира кръгла маса на тема „Българският воден транспорт – със значимо участие в международните интермодални превози”. Събитието ще се състои от 9.00 часа, във Фестивален и Конгресен център – Варна. за 11.00 часа е предвидена пресконференция.

Съветът по европейски въпроси, ръководен от министъра по европейските въпроси Гергана Грънчарова, ще проведе 130-то си редовно заседание на 12 и 13 септември във Варна. Ще бъдат разисквани българските позиции за предстоящите заседания на работните групи към Европейската комисия и Европейския съвет и националната стратегия за интегрирана морска политика. Ще бъдат разисквани и т.нар. “процедури по инфринджмънт” – процедури, които Европейската комисия е предприела по отношение на България за неизпълнение на задължения за транспониране на европейското законодателство.

В 12 часа в зала „Варна” в община Варна кметът Кирил Йорданов ще приеме делегация на Правителството на гр. Москва, водена от Людмила Шевцова, първи заместник-кмет. Делегацията ще бъде във Варна по повод презентацията на проекта “Международен детски санаторно-оздравителен комплекс “Камчия”.

В 11часа министърът на вътрешните работи Михаил Миков ще пререже лентата на новопостроената сграда на РПУ-Хасково и ще посети отремонтираната приемна за граждани на група “Български документи за самоличност”,съобщи Нина Николова говорител на ОДП Хасково. В ранния следобед /около 13 часа/ министър Миков ще посети и Димитровградската противопожарна служба, която тази година навършва 60г от създаването си.

Министерството на труда и социалната политика организира регионален семинар на тема „Развитие на ученето през целия живот” в Пловдив (хотел „Санкт Петербург”). Началото на двудневния семинар е от 14.00 часа.

Министърът на отбраната Николай Цонев ще се срещне с деца на военнослужещи, загинали при изпълнение на служебния си дълг. Министър Цонев ще връчи на 17 ученици от Пловдив и областта подаръци и финансова помощ в размер на двеста лева. В останалите градове подаръците и финансовата помощ ще бъдат раздадени на децата чрез Центровете за индивидуално и социално обслужване.По-късно същия ден министърът на отбраната ще проведе среща с представители на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва от Пловдив. Той ще се срещне и с военнослужещи от гарнизон Асеновград. Срещата с учениците ще започне в 11.00 ч. във Военния клуб в Пловдив.

Юбилейна национална научна конференция на тема "Националноосвободителните движения в българските земи ХV - ХІХ век и тяхното отразяване в музеите" ще се проведе в Чипровци. Конференцията се организира от Министерство на културата - Дирекция "Музеи, галерии и изобразителни изкуства", Института по история при БАН и Община Чипровци. Конференцията ще бъде открита в 9.30 ч. в залата на Общинска администрация - Чипровци.

В Пещера Фондация „Ханс Зайдел” , Сдружение ГЕРБ и кметът на община Пещера Стелиян Варсанов, организират кръгла маса на тема: „Проблеми на местната власт в Областите Пазарджик и Пловдив”. Кръглата маса ще бъде в хотел „Домейн- Пещера” и ще бъде открита в 13.30 часа. Председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов ще бъде специален гост.

От 12.00 часа пред площадката с балите в Кремиковци Дискусионният клуб за социална местна политика "организира „Молитва Г.Е.Р.Б. – Господи, Ела, Разкарай Боклука!” с участието на отец РЕЦИКЛИОН Софийски (известен в светските среди като Гербер Некадърников).

Лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски ще присъства на откриването на изложба на Държавния архив в библиотеката „П. Р. Славейков” във Велико Търново в 19.00 часа. Изложбата показва уникални документи, свързани с акта на обявяване на Независимостта на България на 22 септември 1908 г. от цар Фердинанд І.

В 11 ч. в Търговище министър-председателят Сергей Станишев и кметът Красимир Мирев ще открият Център за административно обслужване на гражданите от областния център, който е единствен по рода си в страната. В 13 ч. министър-председателят Сергей Станишев ще открие завода за автомобилни части на Montupet в Русе.

Българският съюз по балнеология и СПА туризъм, съвместно с Европейската СПА асоциация организират първи форум на тема: „Сертифициране на български балнео, СПА и уелнес хотели от ЕСПА”. Събитието ще започне от 10.00ч. в парк хотел „Пирин”, гр. Сандански.

 

Едночасово предупредително прекъсване на работата си - от 8.00 до 9.00 часа- в знак на протест срещу ниските заплати, започват служителите на ВиК дружеството в ликвидация в Пазарджик. Заплатите на работниците в дружеството не са индексирани за периода 2003-2007 година. Настоява се за увеличение с поне 100 лева.

В 11.00 часа на паркинга на община Видин кметът Румен Видов ще връчи ключовете на петте автобуса на СОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, СОУ „П. Р. Славейков”, СОУ „Христо Ботев”, ОУ „Иван Вазов”, ОУ „Св. Климент Охридски”. Автобусите са предоставени по програма за оптимизация на училищната мрежа, според която на всички деца от закритите училища се осигурява безплатен транспорт до средищните такива.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3883 |10.09.2008 Предстоящо на 11 септември . 0| 3731 |09.09.2008 Предстоящо на 10 септември . 0| 3876 |07.09.2008 Предстоящо на 8 септември . 0| 4039 |04.09.2008 Предстоящо на 5 септември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads