Реклама / Ads
0| 4054 |12.06.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 13 юни

.
Посещават работно строителен обект Софийски околовръстен път; провеждат акция по кръводаряване; организират кръгла маса „Българската литература: творба, писател, читатели”; провежда се официална среща на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО.
 

 

Министърът на земеделието и храните Валери Цветанов ще даде пресконференция по повод провеждането на втората среща на Комитета по наблюдение на Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство”. Пресконференцията ще се проведе от 9.00 часа в Голям Колегиум на МЗХ.

Кметът на София Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов ще направят работно посещение на строителен обект Софийски околовръстен път-Южна дъга. Инспекцията на обекта ще започне в 11.00 часа от пътен възел Бояна. За журналистите има осигурен транспорт. Микробусът тръгва в 10.15 ч. от ул. „Московска” 33.

В Министерството на държавната администрация и административната реформа  в 10:00 ч. ще бъдат отворени офертите на участниците в обществената поръчка с предмет „Осигуряване на денонощна невъоръжена физическа охрана на сгради, ползвани и управлявани от МДААР”.

В зала “Александър” на хотел “Радисън” от 10.00 ч ще се проведе третото официално заседание на Комитета за наблюдение на Оперативната програма “Административен капацитет”. Заседанието ще бъде открито от министъра на държавната администрация и административната реформа Николай Василев.
В 10.20 ч. е предвидена пресконференция.

Министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев ще вземе участие в акцията по кръводаряване утре по повод честването на 14 юни – Световния ден на доброволния кръводарител. Акцията ще започне в 9.00 часа в сградата на БЧК на бул. „Джеймс Баучер” 76. В 11.30 часа, ще бъдат наградени десет дългогодишни доброволни кръводарители, които ще бъдат удостоени с почетна статуетка и грамота. Те са избрани от комисия, в която участват представители на Български червен кръст и Националния център по хематология и трансфузиология, въз основа на изпратени предложения от цялата страна.

Министерство на здравеопазването ще представи резултатите от проекта “Подпомагане на националната система за надзор на заразните заболявания” от 10.00 часа в заседателната зала на министерството ще се проведе заключителна среща по проекта. Срещата е открита за медии. След срещата здравното ведомство предвижда брифинг от 10.45 часа.

Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) и Коалиция „За да остане природа в България” организират пресконференция по повод актуалните проблеми на българските гори от 10.00 часа в Пресклуба на София Прес.

По повод 14 юни – Международен ден на кръводарителя Българския Червен кръст и Националния център по хематология и трансфузиология организират традиционен празник с награждаване на 10 дългогодишни доброволци от 11.30 часа в зала “София” на БЧК (Бул. “Джеймс Баучер” 76).

На Централните софийски гробища, парцел 6/9 ,10.00 часа представители на ВС на БСП организира ще поднесе венци и цветя на гроба на Димитър Благоев по повод навършването на 152 години от рождението на Димитър Благоев и 126 години от рождението на Георги Димитров.

КТ “Подкрепа” организира от 9.30 часа в хотел “Централ” Международна конференция на тема “Социалният диалог - инструмент за борба с дискриминацията по възраст на работното място”. Участие ще вземат и представители на Министерство на труда и социалната политика, Агенция по заетостта, италиански и испански синдикални и кооперативни организации, и на Френския институт за социално сътрудничество (ICOSI).

В Центъра за култура и дебат "Червената къща" на ул. "Любен Каравелов" № 15 в София фондация „Дуло” от 10:00 часа ще се проведе първият модул на конференция на тема „Феноменалното през призмата на науката”.

Комисията за защита от дискриминация съвместно с Екуинет – европейката мрежа на органите за равнопоставеност, организира международна работна обучителна среща в хотел „Хилтън” – София. На обучението ще присъстват 50 представители от органите на равнопоставеност от 20 държави на Европейския съюз.
Началото на срещата е от 9,30 ч. в зала „Вихрен” на хотела.

От 10.00 часа Софийският университет “Св.Климент Оридски” организира публична лекция на Н. Пр. г-н Такеказу Кавамура посланик в Постоянното представителство на Япония в Европейския съюз на тема: “Япония и Европейският съюз”в зала 1 на университета.

От 9.30 часа в Етнографския институт с музей при БАН в зала 19 ще бъде открита международна научна конференция на тема: “Българите в Бесарабия – традиции и съвременност (Етноложки аспекти)”.

Заседание на Детския съвет към Държавна агенция за закрила на детето, посветено на инициативата на Съвета на Европа “Да изградим Европа за децата заедно с децата” ще се проведе в ДАЗД. По време на заседанието децата от Детския съвет ще се срещнат с Мод де Бьор Букикио, заместник-генерален секретар на Съвета на Европа.

Председателят на Съюза на европейските федералисти за България и депутат в 40-то Народно събрание Светослав Спасов ще изнесе лекция на семинар организиран от Камарата на строителите в България. Семинарът ще се проведе от 9.00 часа в курорта Банкя, хотел „Банкя Палас” на бул. „Варна”№ 70.

Министърът на земеделието и храните Валери Цветанов ще замине на двудневно посещение в област Добрич. На 14 юни 2008 г. от 11.30 часа министър Валери Цветанов ще даде пресконференция в Института по пшеница и слънчоглед в гр. Генерал Тошево.

Д-р Румяна Тодорова, директор на НЗОК ще открие семинара на тема “Резултати от контролната дейност на НЗОК” за журналисти в Хисаря. д-р Галя Йорданова, директор на дирекция „ Контрол в извънболничната помощ” ще представи резултатите от контролната дейност на НЗОК в извънболничната медицинска помощ - д-р Миглена Стефанова, началник отдел „Методолотия на денталната помощ” ще представи резултатите от контролната дейност на НЗОК в денталната помощ.

Регионален историческия музей във Велико Търново представя в гр. Килифарево изложбата „Съкровищата на тракийския династ”. Ще бъдат показани най-представителните накити, сервиз за пир и въоръжение, поставени като гробен дар, за да служат в отвъдния свят. Открити са в гроб край с. Големаните, през януари 1991 г. Изложбата е част от честванията във връзка с обявяването на Килифарево за град преди 35 г.

Кметът Кирил Йорданов ще приеме Н.Пр. Бертил Рут – посланик на Кралство Швеция у нас в 10. 00 часа в зала “Варна”. 10.30 ще бъдат направени презентации на Българо-шведската камара и шведски бизнес екип.

По повод Деня на Ямбол от 14.30 часа, Младежки дом „Георги Братанов” ще бъдат наградени участниците в конкурса за есе и рисунка „Моят град в навечерието на празника”. От 18.00 часа, Художествена галерия „Жорж Папазов” ще се състои тържествена церемония по връчване наградите на победителите в Националния конкурс за млади художници и литератори „Душата на един извор”. От 19.00 часа, Зрителна зала Читалище „Съгласие” ще се проведат театрални празници „Невена Коканова” - „Игра на любовта и случая” от Пиер Карле Мариво, Театър „Българска армия”

В сесийната зала от 11.00 часа на Община Смолян ще бъде представен проектът „Интегриран проект за промоциране, популяризиране и оползотворяване на туристическия ресурс на областите Драма – Кавала – Ксанти в Гърция и Смолян – Благоевград в България” в рамките на програмата INTERREG ΙΙΙ –ФАР (Трансгранично сътрудничество) Гърция – България. Проектът се реализира от Областни местни власти Драма – Кавала – Ксанти в сътрудничество с Асоциацията на родопските общини и Сдружението на югозападните общини

Първото обучение на тема “Правна уредба на статута на неправителствените организации и възможности за ефективното им участие в развитието на гражданското общество. Осъществяване на ползотворно сътрудничество с органите на администрацията и съдебната власт”
ще се проведе в Пловдив в “Парк Хотел Империал” гр. Пловдив.

На 13 юни от 15 часа в Областния съвет на БСП Пловдив ще се проведе пресконференция с участието на министъра на транспорта Петър Мутафчиев и министъра на финансите Пламен Орешарски. Двамата министри ще имат среща с представители на браншовите организации и бизнеса от областта. Дискусията с тях ще бъде от 16.30 часа в Пресцентър на Международен панаир Пловдив. Срещата е отворена за журналисти. От 13 до 16 юни на територията на Пловдивска област ще има срещи и дискусии с представители на изпълнителната власт, народни представители и членове на ВС на БСП. Ръководител на политическата група е Румен Петков.

Министерството на културата, община Пловдив и Народна библиотека „Иван Вазов” организират кръгла маса „Българската литература: творба, писател, читатели”. Кръглата маса ще се състои в залите на Народна библиотека „Иван Вазов”. Над 100 участници – автори, литературни критици и анализатори, издатели, книгоразпространители, библиотечни работници и читатели ще разговарят за развитието на новата литература и нейното въздействие върху личността на модерния човек.

С водосвет, отслужен от Пловдивския митрополит Николай в съслужение с протойерей Лазар Василев, архиерейски наместник на Карловска духовна околия, и с местни свещеници в Карлово ще започне двудневният семинар на тема "Християнство, нетрадиционни вероизповедания и култура", а в Младежки център, Карлово ще се проведе семинар на тема: “Християнство, нетрадиционни вероизповедания и култура”, организиран от Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Карлово

80 участници от 26 страни-членки на НАТО и сътрудничещи с организацията участват в международен форум за обмен на научен опит, който се провежда от 1 до 13 юни в Созопол. В международната школа участват представители на Германия, Франция, Англия, Италия, Дания, Русия, България и др. Форумът е под патронажа на кмета на Созопол Панайот Рейзи.

Президентът Георги Първанов ще участва в срещата на върха на страните от Югоизточна Европа на тема „Междукултурните контакти по линия на морските, речните и езерни пътища в Югоизточна Европа”
, която ще се проведе в Атина. В рамките на срещата българският държавен глава ще разговаря с генералния директор на ЮНЕСКО Коичиро Мацуура.

Делегация, водена от министъра на труда и социалната политика Емилия Масларова ще участва в работата на 97-ата редовна сесия на Международната конференция на труда от 28 май до 13 юни в Женева.

Министърът на отбраната Николай Цонев ще участва в официалната среща на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО. Срещата ще се проведе на 12 и 13 юни в Брюксел. В състава на българската делегация са включени началникът на Генералния щаб на Българската армия генерал Златан Стойков и постоянният представител на Република България в НАТО Любомир Иванов.

Заместник министър-председателят Меглена Плугчиева е на работно посещение в Брюксел за срещи с еврокомисарите по земеделието Мариан Фишер-Боел и по разширяването Оли Рен и с генералния секретар на Европейската комисия Катрин Дей. Програмата на вицепремиера включва и срещи с генералния директор на ГД „Разширяване” Майкъл Лий и с директора в ГД „Регионална политика” Жан-Мари Селер.

 

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4025 |11.06.2008 Предстоящо на 12 юни . 0| 4072 |10.06.2008 Предстоящо на 11 юни . 0| 4194 |09.06.2008 Предстоящо на 10 юни . 0| 4008 |08.06.2008 Предстоящо на 9 юни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads