Реклама / Ads
0| 3945 |13.10.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 14 октомври

.
Провеждат международна конференция, посветена на 100-годишнината от обявяването на Независимостта на България; ГЕРБ, ДСБ и СДС дават извънредна пресконференция; разясняват възобновяването на плащанията по програма САПАРД.
 

 

В 9 часа във във Военна академия „Г.С.Раковски” ще се проведе Международна конференция, посветена на 100-годишнината от обявяването на Независимостта на България. На форумът ще присъстват премиерът Сергей Станишев и министърът на правосъдието Миглена Тачева.

ГЕРБ, ДСБ и СДС ще дадат извънредна пресконференция от 11.00 часа. Срещата с медиите ще бъде на мястото, от което беше открадната урната с подписката за „уволнение на правителството” - пред Министерски съвет и Президентството.

В 10:00 часа в зала “Роял” на хотел “Шератон” министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев ще открие конференция по проекта на МДАААР “Подготовка на служителите от българската държавна администрация за ефективна работа с институциите на Европейския съюз”. На конференцията ще бъдат представени междинни резултати от проведените по проекта обучения за водене на преговори в процеса на вземане на решения в ЕС, за актуалното състояние на институционалната система на ЕС и за работа с институциите на ЕС.

От 09:00 до 12:00 часа Американската търговска камара в България и „ЕКОПАК БЪЛГАРИЯ” АД организират семинар-обучение за фирми, който ще разясни новостите в нормативната база, регулираща управлението на масово разпространени отпадъци – Постановление на Министерски съвет 120/30.05.2008 г. Обучението ще се проведе в хотел Шератон, зала „Роял 1”.

От 14.00 часа в Централата на БСП на „Позитано” 20 ще се проведе пресконференция след редовно заседание на ИБ на ВС на БСП.

НИС на СДС ще проведе редовно заседание. Пресконференцията е насрочена за 14 ч. в централата на партията на ул. „Г.С.Раковски” №134.

В 11 часа Кофас България ще даде пресконференция в София прес на тема “Спазват ли компаниите в България сроковете за уреждане на финансовите си задължения и колко от сделките се плащат със закъснение? Могат ли компаниите да се застраховат срещу неизрядни длъжници? А срещу фалит на клиентите си?”

 

В 13 часа в София прес ще се проведе пресконференция на Политическа партия Българска нова демокрация на тема: “Конкретни предложения за разрешаване на проблеми по актуалните теми от обществено-политическия живот”.

Д-р Атанас Кънчев, изпълнителен директор и Константин Паликарски, зам.изпълнителен директор ще дадат пресконференция от 10 часа в сградата на ДФ „Земеделие” на тема възобновяване на плащанията по програма САПАРД и ще обявят резултатите от първите сто дни работа на новото ръководство на фонда.

В 18.30 часа в голямата зала на Българската академия на науките на ул. “15 ноември” №1 ще се проведе конференция на тема “Какво място за Европейския съюз в света на глобализацията ?”

 

В 9.30 часа в х-л “Шератон” ще се открие конференция за биогоривата. Тя ще бъде открита от заместник-министъра на икономиката и енергетиката Валентин Иванов.

В 13 часа в зала “Витоша” на х-л “Кемпински Зографски” ще се проведе пресконференция на Ричард Клайдерман.

В 9 часа Софийският военен съд ще разгледа делото срещу бившия началник на сектор “Криминална полиция” към Столичното Второ РПУ Любомир Иванов.

В 9.30 часа СГС ще заседава по делото срещу Апик Гарабедян, бивш зам.министър.

В 9.30 часа СГС ще заседава по делото срещу Волен и Капка Сидерови.

В 9.30 часа СГС ще заседава по дело срещу Св. Славов, следовател в ОСлС Стара Загора.

 

Екипът на Джуниър Ачийвмънт България и Министерството на икономиката и енергетиката организират конференция на тема „Изграждане на мрежа от Центрове по предприемачество в професионалните училища”. По време на събитието ще бъдат отчетени и резултатите от проекта на Джуниър Ачийвмънт за създаване на Центрове по предприемачество към професионални гимназии 2007/2008. Конференцията ще се проведе от 10:00 до 13:00 часа, в хотел „Кристал Палас”, на ул. „Шипка” 14.

ДКЕВР ще проведе открито заседание за разглеждане на доклад относно изменение лицензията на “Топлофикация София”, поради извеждане от експлоатация на енергиен обект. Заседанието ще започне от 10.00 ч. в сградата на комисията – гр. София, бул. Дондуков № 8-10, ет. 4, зала 4.

В 11 часа в БТА Сдружение "Зрение" ще даде пресконференция на тема: “15 октомври - Ден на "Белия бастун" /Международен ден на хората с нарушено зрение/ и предстоящия благотворителен концерт под патронажа на минитъра на труда и социалната политика Емилия Масларова.

От 11.00 ч. в галерия „Средец” на Министерството на културата ще бъде открита изложба на детски рисунки от Япония и България под надслов „Обществото през ХХІ век”.

От 14.00 часа в централата на НДСВ ще се проведе редовният седмичен брифинг за медиите. На срещата с медиите ще бъдат представени решенията от заседанието на Политическия съвет на НДСВ, на което по-рано през деня ще се обсъждат документите за предстоящия конгрес на 18 октомври в Габрово. В брифинга ще участват зам.-председателят на НДСВ Марина Дикова, председателят на Парламентарната група на НДСВ Пламен Моллов, зам.-председателят на Народното събрание Камелия Касабова и говорителят на партията Станимир Илчев. По-късно през деня ще се проведе и срещата на Парламентарната група на партията.

От 14 до 19 октомври 2008 г.на площад “Кракра” в гр. Перник по случай празника на града ще се проведе Националното търговско изложение Български панаир на модата, организирано от Български бизнес форум. В първия изложбен ден – 14 октомври в Конферентната зала на Двореца на културата, гр. Перник, ще се проведе дискусионен форум на тема: “Общината и бизнесът- партньори в изграждането на Перник като съвременен европейски град”.

От 13:00 часа в Конферентната зала на Двореца на културата - град Перник, във връзка с празника на града, ще се проведе Дискусионен форум на тема: “Общината и бизнесът – партньори в изграждането на Перник като съвременен европейски град.

Партия "Зелените" ще проведе протестно шествие в Пловдив за опазване на българската природа. Шествието ще започне в 18.30 ч. от паметника на Съединението.

От 11,30 часа ще бъде дадена пресконференция по повод финала на конкурса по проект „Лого за регионална марка на Природен парк „Русенски Лом”, финансиран по програмата „Агроекология и рибовъдство” на фондация „ЕкоОбщност”, реализирана в рамките на проект „Зелен Дунав” с финансовата подкрепа на Кока-Кола ХБК. Срещата ще бъде в Дирекцията на Природен парк “Русенски Лом” на бул. “Скобелев” 7.

Министерството на извънредните ситуации представя „Книга за учителя” в Русе, по която стартира пилотно обучение на учениците за действия при бедствия и аварии. Зам. –министърът на Министерството на извънредните ситуации Ангел Чакъров и националният директор на проекта Деяна Заркова ще представят Книгата на учителя на пресконференция в сградата на училище ОУ „Алеко Константинов” от 11 часа.

В 11 часа в зала Варна на община Варна кметът Кирил Йорданов ще даде пресконференция.

От 11 ч. в пресцентър “Глас” ще се състои пресконференция по повод XIV международен фестивал “Листопад на спомените”, в който ще се включат над 2000 самодейци от третата възраст от 5 държави. На срещата ще присъства Таня Николова – член на Централния съвет на пенсионерите и организатор на събитието.

Заместник-министърът на културата Надежда Захариева е на двудневно посещение в Габрово, където на 13 и 14 октомври т.г. се провежда годишната среща на експертите от регионалните експертно-консултантски и информационни центрове „Читалища” в страната. В програмата на Захариева за 14 октомври е предвидено в 18.30 ч. да участва във “Фестивал на духовната музика” в храм „Света Троица” в Габрово.

Н.Пр. Вилем ван Ее, посланик на Кралство Нидерландия в България ще посети Пазарджик по покана на кмета на града Тодор Попов и директора на СОУ Георги Бенковски госпожа Румяна Парнарева.

В историческия музей в Пловдив ще се проведе работна среща „Да доближим Европа до гражданите и бизнеса”. Началото на срещата е 10.30 часа. В рамките на форума Биляна Раева, член на Европейския парламент (НДСВ-АЛДЕ), ще изнесе лекция на тема: „Да доближим работата на Европейския парламент до бизнеса и гражданите: практически аспекти” от 10:30 часа.

На среща с дипломатическия корпус, която ще се състои от 13.00 ч. в хотел „Зебра” в Царево, кметът Петко Арнаудов ще представи възможностите за развитие и значимите за община Царево проекти, както и перспективите й за развитие на туризма. Събитието се организира съвместно с Министерството на външните работи. Дипломатическият корпус ще се предвожда от зам.-министъра на външните работи Радион Попов. Сред гостите ще бъдат посланиците на Кувейт, Мароко, Судан, Сирия и Иран, почетните консули на Русия, Румъния, Беларус и генералният консул на Турция в България. Целта на срещата е да се търсят потенциални инвеститори за значими проекти на община Царево , както и за рекламирането й като туристическа дестинация.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3859 |12.10.2008 Предстоящо на 13 октомври . 0| 3864 |09.10.2008 Предстоящо на 10 октомври . 0| 4115 |08.10.2008 Предстоящо на 9 октомври . 0| 3876 |07.10.2008 Предстоящо на 8 октомври

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads