Реклама / Ads
0| 4419 |14.12.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 15 декември

.
Продължава официалното посещение на премиера Станишев в Р Македония; НС заседава извънредно; провежда се Аерокосмическа конференция; оповестят резултатите от преките избори за председател и ръководство на СДС.
 

 

Продължава официалното посещение на министър-председателя Сергей Станишев в Република Македония. Днес са официалните срещи на премиера с македонския му колега Никола Груевски, с президента Бранко Цървенковски и с председателя на парламента Трайко Веляновски. В българската делегация са министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров, заместник-министър Галина Тошева и др.

Извънредно заседание на Народното събрание ще се проведе от 14.00 часа.

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова и екипът й ще дадат заключителна пресконференция за дейността на Министерството на труда и социалната политика през 2008 г
., в понеделник, 15 декември 2008 г., от 12:00 часа, в хотел „Дедеман София Принцес”, зала Меркан. По-рано същия ден, министър Емилия Масларова ще открие заключителна конференция по проект „Популяризиране на ученето през целия живот в България”. Началото е в 10:00 часа, хотел „Дедеман София Принцес”, зала Европа.

От 9,30 до 13,00 часа в хотел Шератон, зала „Средец” ще се проведе Аерокосмическа конференция, организирана от Атлантическия клуб, Информационен център на НАТО в София, БАН, Българска аерокосмическа агенция и ДАИТС. Тя ще бъде открита от председателя на ДАИТС Пламен Вачков, председателя на Парламентарната комисия по външна политика Соломон Паси и главния научен секретар на БАН проф. Стефан Хаджитодоров.

„Български държавни железници” ЕАД и НК „Железопътна инфраструктура” организират съвместна пресконференция на тема: „Новият график за движение на влаковете през 2009 г.”. Пресконференцията ще се състои от 10:30 ч. в приемната зала на втория етаж в Централно управление на „Български държавни железници” ЕАД.

Заместник-министърът на икономиката и енергетиката Явор Куюмджиев ще даде пресконференция от 11,00 часа на „Славянска” 8. Поводът е 60 години от създаването на Министерство на външната търговия (в момента част от МИЕ). В пресконференцията ще вземат участие Георги Табаков, председател на Българския икономически форум и Христо Христов, бивш дългогодишен министър на външната търговия.

Кметът на София Бойко Борисов ще открие в 11 ч. новопостроената сграда на 161 ОДЗ „Ласка” в столичния жилищен комплекс „Овча купел” 2. На официалното откриване ще присъства и кметът на района инж. Пламен Йорданов. ОДЗ 161 „Ласка” се намира на ул. „Евлия Челеби” № 1 в ж.к. „Овча купел” 2.

Пресконференция на тема: „2008 година през погледа на бизнеса” ще се състои от 11.00 ч в Българската стопанска камара (ул. „Алабин” 16-20, ет.1). В нея ще участват Божидар Данев – председател на БСК, членове на УС на БСК и експерти, работещи в Камарата. Ще бъдат представени резултатите от традиционното анкетно проучване сред членовете на БСК, което се провежда в края на всяка календарна година, с цел идентифициране нагласите на бизнеса към процесите в българската икономика.

От 11.00 часа в сградата на Националния статистически институт ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат представени данни за Брутния вътрешен продукт през III-то тримесечие на 2008 година. На пресконференцията ще присъстват: Тодор Тодоров – директор на дирекция „Макроикономическа статистика” в НСИ, Елка Атанасова – началник на отдел „Нефинансови национални сметки” в НСИ.

Пламен Юруков, председател на СДС, и Владимир Кисьов, председател на Националната комисия за провеждане на вътрешнопартийни избори, ще оповестят резултатите от първите по рода си преки избори за председател и ръководство на политическа партия в България. Пресконференцията ще се проведе от 14.00 часа в залата за пресконференции в централата на СДС на ул. „Раковски” 134.

Министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров ще подпише в 11.00 часа в сградата на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) първите договори по Оперативната програма „Околна среда” с кметовете на Благоевград, Сливен, Велико Търново, столичния район “Овча Купел”, Перник, Каварна, Приморско и Руен. След това министър Чакъров ще участва в конференция “Права, задължения и отговорности на бенефициентите по оперативна програма “Околна среда 2007 – 2013 г.”, която ще се проведе в зала “София 2” на хотел „Кемпински Зографски” от 13:30 часа.

Дискусия “ЗА средното образование в България” ще се състои от 18.30 ч. в Арт център „Алтера”, Световен търговски център Интерпред, бул. „Драган Цанков” №36. Това е първата от три дискусии “ЗА образованието и науката в България”, организирана от Движението на младите учени „Когито” и Арт център „Алтера”.Поканени на дискусията са Комисията по образование и наука към Народното събрание, Министерството на образованието и науката, представители на неправителствени организации, висши учебни заведения, учители и ученици.

От 11.00 часа в БТА проф. Николай Овчаров ще даде пресконференция. Реставрираните златни и сребърни предмети и други уникални находки, открити при разкопките на църквата "Св. Иван Рилски" и на Перперикон през сезон 2008, ще бъдат показани пред представителите на медиите.

Граждански инициативен комитет "Форум София" организира пресконференция от 12.00 часа в БТА Спиране на приемането на окончателен проект за подробен устройствен план за м. "Център - западно направление - част" (в границите на Ларгото и територията между бул. "Княгиня Мария Луиза", бул. "Хр. Ботев", бул. "Ал. Стамболийски" и ул. "Пиротска") от Столичния общински съвет, за запазване на историческия център на София от разрушаване и пресичане на възможността за противоконституционно отнемане на частна собственост чрез корупционни практики . Форумът ще продължи до 14.00 часа.

Национална асоциация на зърнопроизводителите ще даде пресконференция от 14.00 часа в БТА на тема «Заложените между първо и второ четене на Проектобюджет 2009 национални доплащания са в пъти по-малко от договорените с Министерството на земеделието и храните. Предстоящи протестни действия.»
Ще участват Радослав Христов- председател на Асоциацията, Васил Петров- зам.-председател, Ангел Вукодинов- изпълнителен директор, и председатели на областни структури на Асоциацията.

Фондация И АЗ МОГА обявява 15 декември за Ден на И АЗ МОГА, в подкрепа на децата с увреждания в България. Кулминацията е Коледният благотворителен концерт на Живко Петров и Ангел Заберски от 19:00 ч. - в зала „България”.

От 19.00 ч. в Дома на транспортните работници, Сдружението на танцовите дейци, с подкрепата на Дирекция „Култура” на Столична община представя „Коледен концерт” с участието на любителски танцови колективи от София.

В зала № 3 на НДК от 17.00 часа ще се състои Коледен концерт „Различни, но заедно”, който се организира от Постоянната комисия за децата, младежта, спорта и туризма към Столичния общински съвет, Столична Община и Арт Център „Кърнолски”.

От 11.00 ч. в зала „Пресцентър” на Фестивалния и конгресен център във Варна ще се проведе дискусия на тема „Да спасим почтеността на изборния процес в България”. В дискусията ще участват министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев, заместник-председателят на парламентарната правна комисия Яни Янев, председателят на фондация „Фридрих Науман – за свободата” Аспарух Панов, областният координатор на НДСВ – Варна Венелин Дяков, както и постоянният представител на фондация „Фридрих Науман – за свободата” за България, Румъния, Македония и Молдова Петър-Андреас Бохман.

От 15.00 ч. в актовата зала на ОУ ”Г. С. Раковски” - Варна, пред деца от І клас ще бъде представен “Учебен календар - 2009”, който съдържа рисунки и правила за безопасно поведение за най-малките ученици. Календарът е подготвен от служители на ОД на МВР - Варна и дирекция “Превенции” - община Варна.

Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев ще посети Русенския университет „Ангел Кънчев”. В 10.00 часа министър Вълчев ще открие форума „България – Русия – посоки на взаимност” /аула 2.10/. От 10.40 часа на официалната церемония министърът на образованието и науката ще връчи награди на изявени учени от Русия и България /аула 2.10/. В 11.30 часа министър Вълчев ще проведе среща със студенти, преподаватели и ръководството на РУ „Ангел Кънчев” /заседателна зала/.

Изнесено заседание на ръководния състав на Министерството на извънредните ситуации се провежда в Кърджали. Днес участие в него ще вземат вицепремиера и министър на извънредните ситуации Емел Етем, директорите на общата и специализираната администрация на министерството, на териториалните дирекции и на районните центрове 112. Ще бъдат утвърдени и стратегическите цели и задачи на МИС за 2009 година. След заседанието министър Емел Етем и останалите участници ще посетят Районния център на спешния телефон 112 в Кърджали.

В понеделник лекари от България ще внесат протестна декларация в Европейския парламент в Страсбург, Франция. В групата са включени лекари и пациентски организации. Те ще бъдат посрещнати от представители на европейски медицински асоциации. Лекарите ще се срещнат с евродепутати, пред които ще представят проблемите на българското здравеопазване.

На 15 и 16 декември 2008 г. министър Ивайло Калфин ще вземе участие в шестата неформална среща на министрите на външните работи на средиземноморските страни-членки на ЕС т.нар. Група на маслината, която ще се проведе в Таормина, Италия. Предвижда се министрите да обсъдят възможностите за засилване на южното измерение на ЕС, бъдещето на Съюза за Средиземноморието, европейската перспектива на Западните Балкани, политиката на ЕС за противодействие на нелегалната имиграция, енергийната сигурност и др.

Във връзка с Коледните и Новодишните празници изплащането на обезщетенията за безработица ще започне на 15 декември
(понеделник) и ще приключи на 19 декември (петък) 2008 година. 

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3917 |11.12.2008 Предстоящо на 12 декември . 0| 4287 |10.12.2008 Предстоящо на 11 декември . 0| 4100 |09.12.2008 Предстоящо на 10 декември . 0| 3953 |08.12.2008 Предстоящо на 9 декември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads