Реклама / Ads
0| 4027 |16.07.2009 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 17 юли

.
Светата православна църква прославя Света великомъченица Марина; срещат се ръководствата на СДС и ДСБ; ръководството на ГЕРБ заминава на конгреса на ХСС в Германия.
 

Светата православна църква прославя Света великомъченица Марина. Във всички епархии на Българската православна църква се отслужва Света литургия. Този ден празнува и едноименният манастир в с. Ботево, община Аксаково, Варненско. От 8 часа Негово високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Кирил ще направи водосвет на нов асфалтов път. Знеполският епископ Йоан, викарий на Софийския митрополит ще отслужи от 8 часа Света Литургия в старинния столичен храм „Света София – Премъдрост Божия”. След това епископ Йоан ще направи водосвет в новия храм "Св.Марина" в двора на Софийска Св. митрополия.

От 9.00 часа в зала „Запад” на Народното събрание ще се състои среща на ръководствата на СДС и ДСБ.

СГС ще гледа делото срещу Ивайло Василев от 9.30 часа.

Състав на Софийски градски съд ще заседава по делото за убийството на Стоян Балтов. Съдебното заседание е от 10 часа.

Министърът на отбраната Николай Цонев ще Дневен център за членове на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в софийския квартал ” Младост З ” .

Фондация Лале организира работна среща за представители на неправителствени организации на тема “Превенция на настаняването на деца в социални институции”.

София е домакин на Международния фолклорен фестивал „София 2009”. Фестивалът се организира от Столична община с Решение на Столичен общински съвет и под патронажа на неговия председател Андрей Иванов.

Кандидатстудентски изпит по химия ще се проведе в Софийски университет от 8.00 часа, а от 14. 00 ч. ще се състои изпит по Физика ІІ част.

Комисията за защита от дискриминация организира кръгла маса на тема ”Предизвикателствата в зачитането на новите различия в обществото – бежанци и имигранти”.

Лаборатория за медиен мониторинг на фондация „Медийна демокрация” организира пресконференция от 10.00 в БТА.

Центърът за култура и комуникации „Голямата къща” организира музикално-поетична вечер „Левски-изворът на българската сила” по повод 172-та годишнина от рождението на Апостола на свободата. Срещата ще започне в 18.00 часа в зала „Сезони” на Голямата къща.

Началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов ще посети Щаба по подготовката на Военноморските сили във връзка с официалната церемония по сдаването и приемането на длъжността „Началник на Щаба по подготовката на Военноморските сили”.

От 11.00 ч. във Варна стартира Националната лятна АНТИСПИН кампания. Инициативата е продължение на Националната АНТИСПИН кампания под надслов „Всеки ден е АНТИСПИН ден. Бъди в час!” и ще обхване 18 курортни селища по българското Черноморие. Официалното откриване ще се състои на входа на Морската градина, където ще бъде разположен мобилен медицински кабинет за анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН.

Лидерът на Политическа партия ГЕРБ Бойко Борисов, председателят на партията и на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов заминават за Германия, където заедно с евродепутата Румяна Желева ще присъстват на конгреса на Християн-социалния съюз. През деня лидерът на Политическа партия ГЕРБ Бойко Борисов ще се срещне с Кристиян Хегемер, ръководител на Института за международни срещи и сътрудничество на фондация „Ханс Зайдел”. След срещата е предвидена пресконференция.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3955 |15.07.2009 Предстоящо на 16 юли . 0| 3876 |14.07.2009 Предстоящо на 15 юли . 0| 3758 |13.07.2009 Предстоящо на 14 юли . 0| 3919 |12.07.2009 Предстоящо на 13 юли

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads