Реклама / Ads
0| 3855 |17.01.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 18 януари

.
Провежда се церемонията по официалното посрещане на президента на Русия Владимир Путин; граждански сдружения организират протести срещу визитата; кметът на София Бойко Борисов приема градоначалника на Москва Юрий Лужков; официалното откриват Международната година на земята.
 

На площад “Св. Александър Невски” ще се проведе церемонията по официалното посрещане на президента на Русия Владимир Путин. По-късно през деня Путин ще се срещне с българския държавен глава Георги Първанов, премиерът Сергей Станишев и председателят на Народното събрание Георги Пирински.

Директорът на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров ще връчи на Президента на Русия Владимир Путин точно копие на златен съд (киликс) открит в храма на тракийския цар Севт ІІІ от д-р Георги Китов. Подаръка ще се връчи в НИМ.

Народното събрание ще проведе редовното си заседание от 9 часа.

Граждански сдружения организират протести срещу визитата на руския президент Владимир Путин в България. В 8.30 часа пред сградата на бившия Партиен дом ще се проведе демонстрация на Националната Коалиция “АЕЦ БелеНЕ!” срещу руската енергийна политика в България. В 11 часа до НДК, Храм на всички български мъченици към Мемориалът в памет на жертвите на комунистическия терор ще има възпоменание в памет на Анна Политковская и свободата. От 12.30 часа от пилоните на НДК ще тръгне митинг-шествие под надслов “Стига съветски империализъм! Путин-ова Русия = КГБ корпорация! “Гоце”-ва България = ДС олигархия!”

Кметът на София Бойко Борисов ще приеме в 9 ч. в Столична община колегата си – градоначалника на Москва Юрий Лужков. Двамата ще разговарят за опита на двете столици в различни сфери от дейността на общините. Срещата ще се състои в Официалната зала на първия етаж в сградата на общината на ул. „Московска” 33. На нея ще присъстват и заместник-кметовете на София.

Министърът на отбраната Веселин Близнаков ще открие в 17 часа изложбата „Войни на свободата” в Националния военноисторически музей. Тя е включена в програмата на Националния комитет за честване на 130-та годишнина от Освобождението на България под патронажа на президента Георги Първанов и е посветена на 130 – та годишнина от Руско-турската освободителна война (1877 – 1878 г.).

От 9.30 в Административния съд ще се гледа делото “Стемо” ООД срещу Министерството на отбраната. Жалбоподателят оспорва опорочената процедура на специалната обществена поръчка, проведена от заместник-министъра на отбраната, при която класиралият се кандидат не отговаря на законовите изисквания.

В 9.30 часа в Софийски районен съд ще се състои едно от делата срещу бившия шеф на „Топлофикация-София” Валентин Димитров за валутно престъпление.

МБАЛ-Свиленград и Българския лекарски съюз организират среща по проблемите на малките болници.Тя ще се проведе в Свиленград от 14.00 часа в конферентната зала на кметството. В срещата ще участват управителите на 25 общински болници от цяла Южна България. Като гости на форума са поканени доц. Борислав Китов – председател на парламентарната комисия по здравеопазване в Народното събрание, доц.Атанас Щерев – зам.председател на същата комисия, доц. Желязко Христов -председател на КНСБ.

КНСБ организира среща за обсъждане на предложените промени относно правото на стачка в железопътния транспорт. Срещата ще се проведе на от 10.00 ч. в “Заседателна зала” на 11.ет. в сградата на КНСБ (пл. Македония 1). За участие са поканени министъра на транспорта Петър Мутафчиев и неговите заместници Георги Петърнейчев и Красимира Мартинова, както и ръководството на парламентарната комисия по транспорт и съобщения.

От 12.00 ч., в сградата на КНСБ ще се проведе работна среща между управителния съвет на НЗОК и ръководствата на КНСБ и КТ “Подкрепа”. Ще бъдат обсъдени проблемите в здравеопазването, подписването на националния рамков договор и др.

По инициатива на кмета на Видин инж. Румен Видов, Община Видин организира премиерна прожекция на филма „Умирай лесно”, на журналиста Емилия Антова, от програма „Хоризонт” на БНР. Представянето на филма ще се състои в актовата зала на СОУ „Цар Симеон Велики” от 17.30 часа.

В 11 часа в БТА ще бъде представена най-новата терапия за лечение на никотиновата зависимост.

На 18 януари ще стане ясно кой български студент печели годишната стипендия „Европа”, учредена от евродепутата Кристиан Вигенин. До финалния кръг достигнаха шестима кандидати, които представиха есета на тема „България в Европейския съюз – година по-късно”. Комисия от експерти ще проведе финалното събеседването с най-добре представилите се от 10.30 ч. в Информационния център на Кристиан Вигенин (ж.к. Сухата река, ул. „Константин Фотинов” 21).Победителят ще бъде обявен в 12:00 ч. на пресконференция в Информационния център

Във видеозалата на музея Земята и хората от 16 часа ще се проведе Отчетно-изборно събрание на Българското геоложко дружество.

От 18 часа в експозиционна зала на музея Земята и хората ще бъде официалното откриване на Международната година на земята.

 

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3866 |16.01.2008 Предстоящо на 17 януари . 0| 3873 |15.01.2008 Предстоящо на 16 януари . 0| 4214 |14.01.2008 Предстоящо на 15 януари . 0| 3654 |13.01.2008 Предстоящо на 14 януари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads