Реклама / Ads
0| 3826 |17.11.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 18 ноември

.
Заседава НС; редовно заседава НИС на СДС; отбелязва се Европейският ден на антибиотиците; проф. Николай Овчаров участва в инициативата „Урок по родолюбие”; представят филма "Хиндемит" на Андрей Слабаков.
 

 

От 14.00 часа ще се проведе извънредно заседание на Народното събрание.

Председателят на Народното събрание Георги Пирински ще се срещне с делегацията на Групата за сътрудничество с Народното събрание в Горната камара на парламента на Руската федерация в 16.15 часа.

Вицепрезидентът Ангел Марин ще се срещне с министъра на външните работи на Естония. Срещата ще се проведе от 11.40 часа на “Дондуков” 2.

В 10.00 ч. в МВнР ще започне срещата на четири очи между министъра на външните работи Ивайло Калфин и министърът на външните работи на Република Естония Урмас Пает. След края на пленарните разговори между двете делегации в 11.00 ч. е предвидена съвместната пресконференция на двамата министри.

Министърът на правосъдието Миглена Тачева ще се срещне в 11.30 ч. в Министерство на правосъдието с Джонатан Фол, генерален директор на Генерална дирекция „Правосъдие, свобода и сигурност” в Европейската комисия
. След срещата министър Миглена Тачева и Джонатан Фол ще направят изявления пред представителите на медиите.

В Министерството на финансите - зала „Колегиум”, министърът на финансите Пламен Орешарски и директорът за централноевропейските и прибалтийските страни в Световната банка Орсалия Каланцопулос ще подпишат две заемни споразумения между Република България и Международната банка за възстановяване и развитие (МБВР). Подписването ще се състои от 11.00 ч.

В 9:30 часа в зала “Александър” на Гранд хотел “Радисън САС” министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев ще открие Национална конференция по проектите на Министерство на държавната администрация и административната реформа “Създаване на модерна и унифицирана визия на българската държавна администрация в контекста на членството на страната в Европейския съюз” и “Разработване на среда, осигуряваща електронни заплащания в процеса на предоставяне на административни услуги по електронен път”.

Кметът на София Бойко Борисов ще открие в 10.30 ч. нова творческа база в сградата на Общинския културен институт „Красно село”.

Ще се проведе редовно заседание на НИС на СДС. След заседанието е предвидена пресконференция, която ще се проведе от 12.00 часа в Централата на СДС – ул. „Г.С.Раковски” № 134.

Федерация „Открит форум в БСП“ ще проведе пресконференция на тема „Участието на Федерация „Открит Форум“ в предстоящия Конгрес на БСП”. Пресконференцията ще се проведе от 12.00 часа в Софияпрес.

От 13.00 ч. в Софияпрес Политическа партия Българска нова демокрация ще даде пресконференция на тема: „Бюджет 2009: На кръстовището на бул. Дондуков и на улица „Рецесия“.

Съвместният изследователски център на Европейската комисия и Министерство на образованието и науката организират кръгла маса от 10:00 ч. в хотел „Шератън”.

В Софийски градски съд от 9.30 часа ще бъде гледано делото срещу Фидел Беев.

От 10.00 часа на Граничния инспекционен ветеринарен пункт-Калотина генералният директор на Националната ветеринарномедицинска служба д-р Йордан Войнов ще проведе открита работна среща на тема: „Едно здравеопазване: Здрави животни-Здрави хора, Био-безопасност и граничен ветеринарен контрол при внос на животни и животински продукти”.

От 10.00 часа във фоайето на болничната част на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ”, във връзка с Европейския ден на антибиотиците, за граждани и журналисти ще бъде представена информация за правилното използване на антибиотиците, както и за дейността на лабораторията по микробиология.

В 12.00 часа в Националния център по заразни и паразитни болести започва пресконференция по повод Първия европейски ден на антибиотиците. В България кампанията преминава под патронажа на министъра на здравеопазването д-р Евгений Желев.

ДКЕВР ще проведе открито заседание за разглеждане на доклад относно утвърждаване цени на "ЧТК" АД за обособена територия Добруджа и териториите на общините Тервел и град Добрич.
Заседанията ще започнат от 10.00 ч. на 18.11.2008 г. в сградата на комисията – гр. София, бул. Дондуков № 8-10, ет. 4, зала 4.

От 18.00 часа в аула “Максима” на УНСС ще се проведе благотворителната инициатива “Аз помогнах!” на Студентския съвет на университета. Събраните средства ще бъдат предоставени на деца лишени от родителки грижи от Дом “Даскал Ботю” в гр. Калофер. Участие ще вземат Мариана Попова, Орлин Павлов, Анелия и Миро, както и театрален колеж “Любен Гройс”.

От 12.30 часа в голямата зала на Института по механика на БАН ще се проведе двудневен обучителен семинар „Конкурентоспособност и иновации” организират ИАНМСП и Фондация „ГИС-Трансферцентър” с домакинството на Българската академия на науките

Проф. Николай Овчаров ще участва в инициативата „Урок по родолюбие” и ще изнесе урок пред 7-класниците от 133-то СОУ “А.С. Пушкин” (ул.”Цар Иван Шишман”1). Урокът ще се проведе в 12.40 часа.

В 12.00 часа „Българска дистрибуторска компания” ЕООД ще направи представяне на филма "Хиндемит" на Андрей Слабаков.

От 13.00 часа в БТА „Индъстри Уоч” ще направи представяне на доклада си „Богатство на домакинствата в България- 3-то тримесечие на 2008 г.”

В 11,00 в заседателна зала на община Пловдив ще бъде даден официалния старт на първия етап от проекта „Електронна община”.

Международна конференция на тема „Поле за сътрудничество между държавните институции и частния сектор в областта на граничната сигурност, борбата с тероризма и противодействието на разпространението на ОМУ” ще се проведе в Пловдив. Конференция ще бъде открита на 18 ноември 2008 г. в 09.00 ч. в хотел „Санкт Петербург” в гр. Пловдив.

Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев ще открие в град Стара Загора Националната среща на ресурсните центрове за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности. Откриването е от 11.00 часа, хотел „Верея”, зала 2.

Заместник министър-председателят Меглена Плугчиева ще изнесе лекция в аулата на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий” от 10.30 часа по покана на ректора на проф. дпн Пламен Легкоступ и на Съвета на настоятелите.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4007 |16.11.2008 Предстоящо на 17 ноември . 0| 3860 |13.11.2008 Предстоящо на 14 октомври . 0| 3836 |12.11.2008 Предстоящо на 13 ноември . 0| 3796 |11.11.2008 Предстоящо на 12 ноември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads