Реклама / Ads
0| 3855 |17.09.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 18 септември

.
Финансовият министър прави макроикономически анализ; представят книгата "Кой какъв е в българската корупция"; обсъждат бъдещето на общинските гори; премиерът Станишев заминава за среща с Владимир Путин в Сочи.
 

 От 9.00 часа ще се проведе редовното заседание на Народното събрание.

 

 В столицата министърът на финансите Пламен Орешарски ще направи макроикономически анализ на състоянието, възможностите и перспективите на българската икономика и на финансовата ни система.

 

Камара на електротехниката в България ще представи в София Европейската стратегия за развитие на електротехническата промишленост (доклад ЕЛЕКТРА), разработен по инициатива на Европейската комисия.

 

От 11 часа в Пресклуб СОФИЯ ПРЕС Кънчо Кожухаров ще представи втората си книга - „Кой какъв е в българската корупция“.

 

"Бъдещето на общинските гори в България. Какво налага създаването на асоциация на общините собственици на гори в България" е темата на пресконференцията, която ще се проведе в СОФИЯ ПРЕС.

 

На 21 септември - Световният ден за борба с Алцхаймер - ще бъде посветена пресконференцията в пресклуба на БТА.

 

В столицата завършва Международната научна конференция по проект "Изследване и превенция на радикализацията на исляма: какво могат да направят училищните общности против нея. Сравнително изследване на случаите в България, Румъния, Испания и Мароко".

 

Конференцията “Конвенцията по касетъчните боеприпаси – пътят напред” ще бъде официално открита в столицата.

 

От 16 часа пред Телефонната палата на ул. Гурко № 4 се организира стрийт арт хепъниг. Най-добрият графити артист в България – Настера (Насимо) ще нарисува Телефонната палата със символите на София, които са символи и на фестивал за модерно танцово изкуство Sofia Dance Week. .

 

Дирекция „Култура” на Столична община организира изложба на Ивета Данаилова „Безсъници и хроники от къмпинга” пред Народен театър „Иван Вазов”

 

От 17.00 часа в Народната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий” зам.-министърът на културата Явор Милушев ще открие изложбата „Епохата на цар Фердинанд I. Завръщането на България в Европа”, посветена на 100-годишнината от обявяването на Независимостта на Република България.

 

Кметът на Варна Кирил Йорданов ще награди актрисата Грациела Бъчварова с Почетен знак и с лента за цялостния й принос в развитието на театралното изкуство, за дългогодишната и активна културна дейност във Варна и по повод нейната 75-годишнина.

 

ВМРО - Варна организира пресконференция във връзка с отнемането на наградата - „Черноризец Храбър” на варненския журналист Калин Руменов, който ще изкаже на своята позиция.

 

В рамките на командно-щабното учение с войски и сили за реални действия „Ответен удар 2008” на полигон „Марино поле” край Карлово ще се състои сертификацията на подразделенията, участващи в учението.

 

В затвора във Враца ще бъде открит Център за посетители в рамките на проекта „Подобряване системата за свиждане в затворите Враца и София” на Дружеството за религиозна и обществена подкрепа на лишените от свобода. Проектът се финансира по програмата МАТРА КАП на Министерството на външните работи на Кралство Нидерландия.

 

Евродепутатите Петя Ставрева и Душана Зравкова ще участват в публично изслушване на тема: Тоталитарните режими и отварянето на секретните архиви в Централна и Източна Европа, което ще се проведе в сградата на Европейския парламент в Брюксел.

 

Министър-председателят Сергей Станишев ще бъде на работно посещение в Сочи, Русия. По време на визитата си той ще се срещне с руския си колега Владимир Путин, с министъра на регионалното развитие на Руската федерация Дмитрий Козак и с губернатора на Краснодарския край Александър Ткачов.

 

Вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще участва в Париж в първия по рода си форум “ЕС - Централна Азия”. Калфин ще вземе участие във форума по покана на френския външен министър Бернар Кушнер. В рамките на събитието българският външен министър ще проведе двустранни срещи.

 

 Министърът на отбраната Николай Цонев заминава на тридневно посещение в Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия. В Лондон той ще участва в неформалната среща на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО, посветена на трансформацията.

 

Евродепутатите Филиз Хюсменова и Метин Казак ще участват в двудневното заседание на Бюрото на Алианса на либералите и демократите за Европа в Анкара. Те ще се срещнат с Президента на република Турция Абдулах Гюл, с председателя на парламента Кьоксал Топтан, с премиера Реджеп Ердоган, с министри и партийни лидери.

 

Frognews.bg  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3692 |16.09.2008 Предстоящо на 17 септември . 0| 4130 |15.09.2008 Предстоящо на 16 септември . 0| 3929 |14.09.2008 Предстоящо на 15 ceптември . 0| 4162 |11.09.2008 Предстоящо на 12 септември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads