Реклама / Ads
0| 4107 |18.06.2009 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 19 юни

.
Президентът Първанов участва в 16-та среща на държавните ръководители на страните от Централна Европа; премиерът Станишев представя резултатите от завършилия в Брюксел Европейски съвет; гражданският комитет за защита на АЕЦ „Козлодуй” организира среща с българските евродепутати.
 

Президентът Георги Първанов ще участва в 16-та среща на държавните ръководители на страните от Централна Европа, която ще се състои в Нови Сад, Република Сърбия. Очаква се в срещата да участват още държавните глави на Чешката република, Република Австрия, Република Албания, Босна и Херцеговина, Република Македония, Република Молдова, Република Полша, Словашката република, Украйна, Унгарската република, Република Словения, Република Хърватия и Черна гора. Държавните ръководители ще участват в две пленарни заседания, на които ще обсъждат темата „Посрещане предизвикателствата на трите „Е” - икономика, енергетика и разширяване на ЕС”. В рамките на форума българският държавен глава ще проведе двустранна среща със сръбския си колега Борис Тадич. По-късно през деня президентът Георги Първанов ще открие в Нови Сад паметна плоча на Любен Каравелов.

Премиерът Сергей Станишев ще представи във видеоконферентна връзка резултатите от завършилия в Брюксел Европейски съвет, посветен приоритетно на институционалните въпроси и на финансовата, икономическа и социална ситуация в ЕС. Пресконференцията е предвидена за около 14.30 ч. в сградата на МВнР.

От 8.45 часа в МОН ще бъде изтеглен вариантът на теста за приемния изпит по български език и литература за кандидатстване след 7. клас.

Състав на Софийски градски съд ще заседава по дело срещу Фидел Беев, народен представител и бивш кмет на Велинград от 9. 30 часа.

Състав на Софийски районен съд ще заседава по делото срещу Красимир Горсов от 13,30 часа.

От 9.00 ч. ще започне деловата работа на Годишната среща на главните секретари на националните икономически и социални съвети от страните-членки на Европейския съюз и генералния секретар на Европейския икономически и социален комитет, домакин на която е Икономическият и социален съвет. Тя се провежда в зала “София” на “Гранд хотел София”.

Кметът на София Бойко Борисов ще открие в 10.30 ч. новопостроена детска градина. Новата детска градина е наречена “Вихрогонче” и се намира на ул. “Урвич” 12, местност “Хиподрума”, район “Красно село”.

Заместник-кметът на София Минко Герджиков и генералния директор на НДК Христо Друмев ще дадат пресконференция на тема „Столична община и НДК излъчват на живо от Двореца на изкуствата „Кралица София” във Валенсия операта „Валкирия” на Вагнер. Пресконференцията ще се състои в 12.00ч. в Столичната община.

Гражданският комитет за защита на АЕЦ „Козлодуй” организира среща с българските евродепутати, посветена на възможностите за спасяването на 3 и 4 блок на АЕЦ „Козлодуй”.Срещата ще се от 12 ч. в малката заседателна зала на БАН, където от 13.00 часа ще се състои и пресконференция.

В Министерски съвет ще представят резултати от програма за контрол върху администрацията от 11.00 ч. в Гранитната зала на Министерския съвет.

Министерството на извънредните ситуации ще направи дарение на Народната библиотека “Св.св. Кирил и Методий” от 11.00 часа.
.
Редовният брифинг на ЦИК ще се състои от 15.00 часа в сградата на Народното събрание.

От 10.00 часа в централата на КТ „Подкрепа” ще се проведе кръгла маса на тема „Трудът като достойнство, а не жертва на обществото”, посветена на Деня на защита на детския труд. Организатор е Синдикат „Образование” към КТ „Подкрепа”. Участие ще вземат и представители на МОТ, Държавната агенция за закрила на детето, ИА ГИТ, граждански организации и сдружения, деца и ученици.

От 18.00 ч. в резиденцията на японския посланик ще се състои официална церемония по награждаването на двама българи с японски държавни ордени. Високите отличия ще бъдат връчени лично от извънредния и пълномощен посланик на Япония в Република България Н. Пр. Цунехару Такеда.

Коста Атанасов, който ще предприеме околосветско пътуване отбелязва началото му с концерт
в Маската, Студенстки град от 20.00 ч.

Българската православна църква прославя Преподобни Паисий Хилендарски на 19 юни
. Утринната служба в новопостроения храм „Св. Паисий Хилендарски” ще започне от 8.30 часа, а Божествената Св. Литургия от 9.30 часа.

Негово преосвещенство Стобийски епископ Наум, Гл. Секретар на Светия Синод на Българската православна църква ще представи официалния електронен сайт на Българската Патриаршия.

Средиземноморският Център за Околна среда и ИМКА-Габрово канят на среща с жени от Европа, активно ангажирани в опазване на околната среда. Срещата се организира в рамките на заключителните събития по проекта: „Жените и активното Екогражданство в Европа”, който се осъществява с подкрепата на Европейската Комисия. Заключителната среща ще се проведе в зала Марица на хотел Родина.

От 13.30 часа в зала 102 на община Горна Оряховица ще се проведе заседание на сдружение „За чисти селища”.

Ден на дарителя ще се състои в Националният музей “Земята и хората”

Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров ще открие от 9.00 часа в Каварна кръгла маса на тема „Развитието на ветроенергийни паркове в България – заедно с опазване на природата”. Организатори на форума са Европейският парламент, община Каварна и Асоциацията на производителите на екологична енергия в България. Форумът се открива от 9.00 часа в конферентната зала на хотел „Отдих” от 11.30 часа министър Петър Димитров ще посети ветроенергийния парк „Калиакра Уинд Пауър”.

Националната мрежа за бизнес развитие организира информационна среща - семинар на тема „Същност и прилагане на подхода лидер по програмата за развитие на селските райони (2007 - 2013)”. Семинарът ще се проведе от 12.00 часа в Голямата зала на Областна администрация, ул. „Цар Петър” 1.

За осма година в хотел „Люляк” на Старозагорските минерални бани ще се проведе традиционната среща „Таласъмия”, посветена на фантастичното и приказното в българския фолклор и митология.
Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4089 |17.06.2009 Предстоящо на 18 юни . 0| 4245 |16.06.2009 Предстоящо на 17 юни . 0| 3895 |15.06.2009 Предстоящо на 16 юни . 0| 3771 |14.06.2009 Предстоящо на 15 юни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads