Реклама / Ads
0| 5237 |01.06.2010 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 2 юни

.
 

В 11.40 часа по повод Деня на Ботев ще се извърши тържествена смяна на почетния караул пред Парадния вход на Администрация на Президента. В 12.15 часа в Гербовата зала на „Дондуков” 2 президентът Георги Първанов ще връчи Почетния знак на държавния глава на Росен Райков.

В 9.00 часа започва редовното заседание на Народното събрание.

В 10.00 часа започва редовното заседание на Министерски съвет.

От 9.00 часа в Университета за национално и световно стопанство ще започне електронен единен приемен изпит, който се провежда за първи път.

В 10.00 часа в Общински културен институт „Красно село” кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова и Н. Пр. Даря Бувдаж Курет – посланик на Република Словения ще открият форум на българския и словенски бизнес.

От 10.00 часа на площада пред Паметника на Съветската армия ще започне панел на Столична община в рамките на кампанията „Знаете ли какво може да направи за вас социална Европа” на Европейската комисия.
От 11.30 до 13.00 часа е публичният дебат на младежи от четири столични училища за възможностите за подобряване на качеството и достъпа до образование в България и за професиите на бъдещето.
От 17.00 часа ще бъде оповестен броят на получените проектни предложения в рамките на кампанията. В 18.00 часа ще започне концерт на деца, участници в проекта.

В 10.00 часа в хотел Radisson, Посланикът на Нидерландия Карел ван Кестерен ще открие заключителната конференция на проекта "Равен шанс: обмен на знания за интеграция на деца със специални образователни потребности".

От 11.00 часа пред паметника на Христо Ботев в Борисовата градина столичният кмет Йорданка Фандъкова ще присъства на тържествена церемония за отдаване на почит по повод 134-та годишнина от гибелта на поета-революционер.

От 11.00 часа Състав на Софийски градски съд ще заседава по мярката за неотклонение на бившия министър на отбраната Николай Цонев.

В 11.00 часа пред Столична община ще се проведе протестен митинг на жители от Казичене под надслов - „Не на гробища в Казичене!”

От 12.00 часа в комплекс „Спортна София”, Борисова градина кметът на София Йорданка Фандъкова ще награди победителите в турнира по футбол за деца от Детски футболни клубове „За купата на кмета”.

От 13.00 часа в зала „Пресцентър” на МРРБ ще бъдат подписани договори с висши учебни заведения за получаване на безвъзмездната финансова помощ схема „Подкрепа за осигуряване на подходяща и рентабилна инфраструктура на висшите училища в градските агломерации”.

От 13.00 часа в залата на петия етаж в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията министър Александър Цветков ще представи на пресконференция двамата български ATV пилоти Тодор Христов и Петър Ценков.

В 14.00 часа в АПИ ще отворят ценовите оферти за изработване на технически проект за рехабилитация на пътя Крапчене – Стубел – Липен – граница ОПУ Враца.

В 14.30 часа кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова ще присъства на откриването на ветеринарна клиника за дребни животни.

От 17.30 часа в Център „Червената къща” ще се проведе семинар на тема: „Македония в железопътната политика на България 1878 – 1918”.

От 18.00 часа в КИЦ на Р. Македония в София ще бъде открита изложба на съвременната македонска художничка Ирена Паскали под надслов „Word, World, Way...".

В Института по биология и имунология на размножаването "Акад. К. Братанов" на Българската академия на науките ще се проведе работна среща на тема: „Митохондрии и репродукция”.

В 13.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция за Девето поредно официално откриване на "Лято 2010" в регион Балкания, обединяващ курортните селища от общините Етрополе, Тетевен, Троян, Априлци и Елена.

В 11.00 часа при километър 392- ри в платното- посока Варна - София председателят на Управителния Съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” Божидар Йотов ще инспектира ремонтирания участък на автомагистрала „Хемус” във Варненска област.

От 11.00 часа при паметника на Христо Ботев в Морската градина на Бургас ще се проведе тържествено честване по повод 134 години от гибелта на поета-революционер.

От 12.30 часа в Заседателната зала на Община Бургас ще се проведе пресконференция по повод Националната информационна кампания за профилактика на сексуално предавани инфекции U Ch00se.

В 10.30 часа в зала „Варна” на общината ще се проведе редовна пресконференция на кмета Кирил Йорданов.

В Каварна се провежда XIII Национален фестивал на любителските театри с международно участие.

В 11.00 часа в Калофер ще се проведе военен ритуал по изнасяне знамето на Ботевата чета. В 11.30 часа ще започне митинг-поклонение. Ще бъде произнесено слово за Ботев от председателя на парламента Цецка Цачева. Ще бъдат положени венци и цветя.

От 11.30 часа в парк „М. М. Кусев” ще се проведе тържествен ритуал с поднасяне на венци и цветя пред паметниците на Христо Ботев и Хаджи Димитър.

В 11.00 часа на пл. „Велбъжд” в Кюстендил ще се проведе отбелязването на Деня на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.

От 14.00 часа на полигона край село Петрово Заместник-министърът на земеделието и храните Цветан Димитров и изпълнителният директор на Агенцията по градушките Николай Николов ще открият сезона за борба с градушките.

В 18.00 часа пред Братската могила пловдивските социалисти ще отбележат Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.

На 2 юни 2010 г. с решение на изпълнителния комитет на Асоциацията на българите в Украйна ще бъдат установени два бюста-паметника на Христо Ботев. Първият паметник е в Олшанка, Кировоградска област, Украйна. Паметник на Христо Ботев ще стои и в районния център Арциз (Бесарабия).

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5795 |31.05.2010 Предстоящо на 1 юни . 0| 5235 |30.05.2010 Предстоящо на 31 май . 0| 4551 |27.05.2010 Предстоящо на 28 май . 0| 4700 |26.05.2010 Предстоящо на 27 май

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads