Реклама / Ads
0| 4677 |19.02.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 20 февруари

.
Премиерът работно посещава Словения; заседава НС; анализират възможностите за създаване на Български Енергиен холдинг; откриват “Политическо кафене”.
 

 

Министър-председателят Сергей Станишев ще направи еднодневно работно посещение в Словения. В Любляна той ще разговаря със своя домакин премиера Янес Янша за ситуацията след едностранното обявяване на независимост от страна на Косово, приоритетите на словенското председателство на ЕС и работата на България по тях. След срещата ще се състои официална вечеря, давана от словенския министър-председател. В делегацията, която ще придружава министър-председателя, са включени министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова, началникът на Кабинета Филип Боков, съветникът на премиера Валентин Радомирски и директорът на Дирекция “Европа 1” в МВнР Косьо Китипов.

Народното събрание ще проведе редовното си заседание от 9 часа.

Откриват Документална изложба „Русия и възстановяването на българската държавност 1878 – 1885 г” от 11 часа в Народното събрание. Експозицията е посветена на 130-та годишнина от Освободителната руско-турска война, възстановяването на българската държава и годината на Русия в България.

От 11:30 часа в Информационния център на Европейския съюз ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Зинаида Златанова ще представи Индекса за развитие на пазарите на дребно в държавите-членки на Европейския съюз.

Представят анализът на “Делойт-България" за възможностите за създаване на Български Енергиен холдинг на пресконференция в Министерството на икономиката и енергетиката. Тя ще бъде от 13.00 ч. на „Славянска” 8.

Министърът на културата Стефан Данаилов и управителят на БНБ Иван Искров ще присъстват в 12.00 часа на церемония по пускането в обръщение на сребърна възпоменателно монета на тема „130 години от Освобождението на България” в БНБ. Консултант по художествения проект на монетата е проф. д-р Георги Марков. Монетата влиза в обръщение на 21 февруари 2008 г.

Муди Интернешънъл и фондация „Балкански форум покачеството” организират в салон 6 на хотел „Радинсън” работна среща на тема: “Изискванията за акредитиране на медицински лаборатории”. Пресконференцията ще бъде от 11.00 часа, в Салон 6 на хотел „Радисън САС”.

От 11.00 часа, в зала «Запад» председателят на Комисията по европейски въпроси Младен Червеняков и председателят на Комисията по труда и социалната политика д-р Хасан Адемов ще представят становища на двете комисии относно проект на директива на Европейския парламент и на Съвета за санкции спрямо работодателите на нелегално пребиваващи граждани на трети страни, и предложения за регламенти за осъвременяване на правната рамка за координация на системите за социална сигурност.

“Политическо кафене” (Politiek Cafe) – инициатива за открити политически дискусии, започва в София на 20 февруари. Първият гост-лектор е посланикът на Кралство Холандия в България Вилем ван Ее. След словото му на тема „Развитието на гражданското общество в България” е предвидена дискусия с аудиторията. Лектори в „Политическо кафене” са влиятелни политици, министри, народни представители, депутати в Европейския парламент, посланици. След речите им има открита и непринудена дискусия без ограничения във въпросите. „Политическо кафене” е отворено за медиите.

Законопроект за регионалното развитие ще разгледа в Комисията по местно самоуправление, регионална политика и благоустройство. Проектът за изцяло нов закон е внесен от Министерския съвет. Законопроектът отчита важни насоки на политиката за регионално развитие в европейски план, свързани с изпълнението на целите на Лисабонската стратегия на ЕС, политиката за устойчиво развитие и за европейско териториално сътрудничество.С проекта се определя новият териториален обхват на районите в съответствие с изискванията на Регламент (ЕО) № 1059/2003 на Европейския парламент и на Съвета от 26 май 2003 г. относно установяване на обща класификация на териториалните единици за статистически цели, прилагана от ЕВРОСТАТ за регионите в ЕС. Запазени са дефинираните видове райони за целенасочено въздействие. Конкретният им териториален обхват ще се определя със съответната Областна стратегия за развитие.

Фондация “Демокрация” и фондация “Конрад Аденауер” организират в 17.30 часа в зала “Александър” на хотел “Радисън” в София конференция на тема: “Напредък и недостатъци в борбата с корупцията и организираната престъпност в България – най-новият междинен доклад на ЕС и последиците му за българската политика”.

В 13 часа Българската асоциация за алтернативен туризъм ще даде пресконференция в БТА.

От 11.00 ч. министърът на образованието и науката Даниел Вълчев ще връчи годишните награди на МОН „За особен принос в науката” за 2007 г.


От 11 ч. в Голям Колегиум в МЗП изпълнителният директор на Държавен Фонд „Земеделие” доц. д-р инж. Димитър Тадаръков ще информира за приключилите плащания на евросубсидиите по Схемата за единно плащане на площ за 2007 г. На пресконференция ще бъдат изнесени и данни за финансовата подкрепа в направленията “Мляко”, “Вино” и “Пчели”.

Президентът Георги Първанов ще връчи Почетен знак на Президента на Републиката на Българската телеграфна агенция. Отличието е по повод 110-та годишнина от създаването на БТА. Церемонията ще се състои в 10.45 часа в Гербовата зала на “Дондуков” 2. В 11.30 часа президентът Първанов ще посети Българската телеграфна агенция и ще се запознае на място с нейната дейност.

УниКредит Булбанк дава пресконференция на тема "Има ли балон на пазара на недвижими имоти в България". Тя ще се проведе в зала "Триадица" на Гранд Хотел София от 11 часа.

В 12.15 ч. в зала “Договори” на МВнР заместник-министърът на външните работи Феим Чаушев ще връчи най-високото отличие на МВнР “Златна лаврова клонка” на Мохамед Беджауи, председател на Генералната асамблея на страните-членки по Конвенцията на ЮНЕСКО за опазване на нематериалното културно наследство.

ВМРО-Русе ще подари на русенци 5000 паметни картички във връзка с 130-годишнината от Освобождението на Русе от турско робство. На лицето на картичките е изобразена Санстефанска България, а на гърба -„Паметника на свободата” в Русе и цитата на Левски:”Нашата си свобода от нас зависи”.

От 10.00 ч. в Гранитната зала на Министерския съвет ще се проведе открито заседание на Комисията за превенция и противодействие на корупцията. Темата на заседанието е „Мерки за превенция и противодействие на контрабандата и корупцията: ефективна защита на обществените интереси и легитимния бизнес”. За участие са поканени посланиците на страните-членки на Европейския съюз, представители на Постоянното представителство на Европейската комисия и на българските медии.

В рамките на програмата за отбелязване на 130-годишнината от Руско-турската освободителна война във Варна от 20 до 22 февруари 2008 година ще се проведе Международна руско-българска конференция на тема “Славата на тези дни не заглъхва” с участието на средношколци и студенти от Москва и Варна. Конференцията ще бъде открита на 20.02.2008 г. в 10.30 часа в хотел “Рица” – к.к. “Св. св. Константин и Елена”.

От 9.00 часа в зала 107 и зала 203 на Община Ямбол ще се състои общинската конференция „Училището – желана територия на ученика”. Конференцията ще се проведе в две сесии – по 2 направления: „Дидактически иновационни методи и технологии” и „Самоуправление и гражданско образование – извънкласна и клубна дейност. Във форума ще участват 35 доклада от 12 учебни заведения. Според регламента на всеки участник се предоставят 10 минути за представяне на доклад или презентация.

Среща на тема „Най-добри достъпни технологии за пречистване на индустриални отпадни води” ще се проведе от 13.30 до 15.00 ч в БСК.


Столична община започва прием на стихотворения, които ще участват във второто издание на Националния конкурс за поезия „В полите на Витоша”.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4955 |18.02.2008 Предстоящо на 19 февруари . 0| 4041 |17.02.2008 Предстоящо на 18 февруари . 0| 4075 |14.02.2008 Предстоящо на 15 февруари . 0| 4150 |13.02.2008 Предстоящо на 14 февруари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads