Реклама / Ads
0| 3831 |20.03.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 21 март

.
НС разглежда законопроекта за ратифициране на Договора от Лисабон и на Договора за създаване на Европейската общност; обсъждат гъвкавостта и сигурността на пазара на труда у нас; показват упражнения от уникалния танц на Петър Дънов – Паневритмия.
 

 

От 10.00 часа президентът Георги Първанов ще присъства на разглеждането от Народното събрание на законопроекта за ратифициране на Договора от Лисабон за изменение на Договора за ЕС и на Договора за създаване на Европейската общност. В 10.30 часа в Националния дворец на културата президентът Георги Първанов ще участва в откриването на първото за новия мандат 2008 – 2011 г. заседание на Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България. Събитието ще се състои в зала 3 на НДК. На събитието ще присъства и кметът на София Бойко Борисов.

В 18,15 ч. в зала 3 на НДК министър-председателят Сергей Станишев ще е гост на заключителната сесия на Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България. Това е първото заседание на кметове и общински съветници от цялата страна след местните избори през миналата година.

Министерството на труда и социалната политика и фондация “Фридрих Еберт” организират дискусия на тема “Гъвкавост и сигурност на пазара на труда в България” от 10.00 часа, в хотел “Радисън САС” – Гранд хотел София.

От 10.00 часа, в сградата на Националната здравноосигурителна каса ще се проведе пресконференция на тема: “Сключени договори с изпълнители на медицинска помощ за 2008 година”.

От 9.30 часа в Софийски районен съд ще се гледа делото срещу бившия директор на “Топлофикация-София” Валентин Димитров- Вальо Топлото.

От 10.00 часа в Софийски градски съд ще се гледа мярката на крадците на картини от НДК.

От 13.30 часа в хотел „Анел” бул. „Тодор Александров” №14 ще се проведе публична дискусия на тема „Приложение на системи с отворен код в държавната администрация”. За участие в събитието са поканени представители на различни институции, организации и фирми, работещи в сферата на информационните технологии. т 11.30 часа в заседателната зала на Министерството на здравеопазването ще се проведе пресконференция по повод Световния ден за борба с туберкулозата - 24 март.

От 10.00 ч. в Националния институт на правосъдието  ще се проведе информационен ден по Оперативната програма “Административен капацитет”. Той е предназначен за институциите на съдебната власт – съдилища, прокуратури и следствени органи. Целта е да бъде представена оперативната програма, както и възможностите за кандидатстване с проекти по нея.

Подкомисията по усвояването на средствата от Европейския съюз към Комисията по европейските въпроси ще проведе заседание от 10.30 часа, зала “Изток”, пл. “Народно събрание” 2. На него ще се проведе изслушване на заместник-министъра на финансите Димитър Ивановски в качеството му на национален ръководител относно временното спиране на сертификацията по програма ФАР. След края на заседанието председателят на подкомисията Радослав Иванов и Димитър Ивановски ще дадат брифинг за медиите.

От 18,30 ч., в Концертната зала на Военния клуб за първи път на сцена ще бъдат показани упражнения от уникалния танц на Петър Дънов – Паневритмия. Ще бъде представено DVD с първия учебен филм по Паневритмия, заснет през м.август 2007 г. на Рилските езера, както и CD с музиката на Паневритмията, в изпълнение на филхармонията на Монте Карло.

В 11.00 ч. в Министерството на културата ще се проведе работна среща на министъра на културата на Република България проф. Стефан Данаилов и министъра на културата и на туризма на Република Индонезия Джеро Уачик. Това е първо посещение на индонезийски министър на културата от м. август 1986 г. насам. По време на разговора двамата министри ще обсъдят възможностите за разширяване на културното сътрудничество между България и Индонезия.

В 14 часа еврокомисарят по защита на потребителите Меглена Кунева ще участва в регионален дебат в Плевен на тема: „Устойчиво развитие – разумно потребление”

От 8.00 часа работещите в “Миролио” – Елин Пелин започват безсрочна ефективна стачка с основно искане за увеличение на работната заплата.

Frognews.bg

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4070 |19.03.2008 Предстоящо на 20 март . 0| 3993 |18.03.2008 Предстоящо на 19 март . 0| 3860 |17.03.2008 Предстоящо на 18 март . 0| 4020 |16.03.2008 Предстоящо на 17 март

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads