Реклама / Ads
0| 4435 |20.11.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 21 ноември

.
Заседава НС; кметът на София Б. Борисов се среща с млади политици и лидери от програма "Политическият дебат в Югоизточна Европа"; връчват голямата награда „Българско вино на годината“ 2008; отбелязваме Деня на християнското семейство.
 

 

Народното събрание ще заседава от 9 часа.

Кметът на София Бойко Борисов ще се срещне в 10.30 ч. с млади политици и лидери от програма "Политическият дебат в Югоизточна Европа" на Българско училище за политика. Участници в програмата са млади политически лидери от парламентарно представени партии в Албания, Босна и Херцеговина, България, Косово, Македония, Сърбия, Черна гора, Хърватия и лидери на граждански организации.

Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев ще се срещне с началниците на Регионалните инспекторати по образование в 11.00 часа, МОН, VII етаж, Конферентен център. В 12 часа е предвиден брифинг.

В 11 часа в София прес ще се проведе пресконференция по повод първото издание на Международен хоров фестивал „Песни за Живота“.

В 12.00 ч. в София прес ще се проведе пресконференция на тема Асоциация „Българска книга“ на тема „Има ли бъдеще книгата в България?” по повод предстоящия XXVII Софийски международен панаир на книгата.

Пресконференция на кандидата за председател на СДС Цоньо Ботев. Пресконференцията ще започне в 12:30 ч.в централата на СДС на ул.”Г.С.Раковски” №134.

Дават пресконференция в зала „Марица” на хотел „Родина” от 11.00 часа по повод началото на двудневен международен симпозиум на тема „Лечение на стерилитета в напреднала редпродуктивна възраст – резултати и усложнения”, който ще се проведе на 21 и 22 ноември 2008 г. в хотел „Родина”, София.
В пресконференцията ще участват проф. Станимир Кюркчиев (България) и проф. Рой Хомбург (Холандия).

От 12.00 часа ще се проведе пресконференция на Върховния касационен съд.

В 18.30 ч. в Софийска градска художествена галерия на ул. „Ген. Гурко” № 1 на пресконференция ще бъде представен триезичен каталог „Николай Дюлгеров. Множествената художествена идентичност”, посветен на едноименната изложба. Неин куратор е Ирина Генова, автори на каталога са Джорджо Ди Дженова и Ирина Генова. Фотографията и дизайнът са на Надежда Олег Ляхова.

„Реализация на младите в контекста на членството на България в Европейсикя съюз” e темата на среща-разговор на представители на младежки организации и ученически парламенти от цялата страна с български депутати в Европейския парламент. Дискусията ще се проведе в 11.00 часа, в зала „Изток” на НС.

Председателят на Народното събрание Георги Пирински ще се срещне в 13.30 часа с президента на Асоциацията на българите в Украйна Антон Киссе.
След това Пирински ще се срещне с млади политици от регионалната програма „Политическият дебат в Югоизточна Европа” на Българско училище за политика. Срещата ще бъде от 14.30 часа, в зала Изток” на НС.

В 10:00 часа в зала “Сердика” на хотел “Шератон” министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев ще открие заключителната конференция “Представяне на постигнатите резултати”.

Кметът на София Бойко Борисов и вицепрезидента на Европейската инвестиционна банка Марта Гайецка ще подпишат Договор за осигуряване на целеви структурен дългосрочен заем за строителството на участъци от метрото в София и съпътстващата ги градска инфраструктура на стойност 105 млн.евро. Договорът ще бъде подписан в Столична община в 12.00 ч.

Организират официална церемония, на която ще бъде връчена голямата награда „Българско вино на годината“ 2008, както и ще стане известен победителят в категория „Най-добро българско червено вино“.

В сградата на ЦУ на НЗОК в 11 часа ще се проведе пресконференция на тема „Резултати от контролната дейност на НЗОК”. Участие в нея ще вземат д-р Евгени Душков, член на УС на НЗОК, д-р Румяна Тодорова, директор на НЗОК, д-р Сашка Рускова, директор на дирекция „Договаряне, методология и контрол на болничната медицинска помощ” и д-р Галя Йорданова, директор на дирекция „Договаряне, методология и контрол на извънболничната медицинска помощ”.

Благотворителна фондация Роналд Макдоналд България и Макдоналдс организират специално събитие по повод Световния ден на детето, на 21 Ноември, от 13:00 часа, в ресторанта на Макдоналдс на пл. Славейков. Там ще бъдат много известни български телевизионни водещи, звезди, олимпийски шампиони и спортисти, както и посланика на САЩ в България Нанси Макълдауни.

Министърът на правосъдието и полицията на Конфедерация Швейцария Евелин Видмер – Шлумпф е на посещение в София
. Министрите Евелин Вадмер – Шлумпф и Михаил Миков ще подпишат междуправителствено споразумение за обратно приемане на незаконно пребиваващи лица. Срещата в 11 часа в заседателната зала на МВР около 11.45 ч., а брифинга ще се състои веднага след това във фоайето на министерството.

Делегатите Десетата националната сесия на „Български детски и младежки парламент” са на гости на Народното събрание на 20 и 21 ноември 2008 г.
В 11.00 часа, в зала "Изток", младите парламентаристи ще имат среща-разговор с български депутати в Европейския парламент на тема "Реализация на младите в контекста на членството на България в Европейсикя съюз".

Коалиция “Движение Напред” ще даде пресконференция относно Бюджет 2009 от 12:30 часа в офиса на ВМРО-БНД – ул. “Пиротска”, №5, ет.5. В пресконференцията ще участват председателите на ВМРО - Красимир Каракачанов, на ЗНС - Стефан Личев и на ЛИДЕР - Кънчо Филипов, както и икономически експерти на ДВИЖЕНИЕ НАПРЕД (Евгени Жеков, Мирослав Мурджов и Свилен Габровски).

В 17.30 часа в храма "Света Неделя" ще се състои панахида в памет на загиналите по време на Гладомора през 1932-33 гг. в Украйна.

По повод празника Въведение Богородично, който се отбелязва всяка година на 21 ноември и като Ден на християнското семейство и младеж, във всички епархии на Българската православна църква сутринта ще бъде отслужена Божествена Света Литургия. С благословението на Негово светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Максим, от 18 ч. в залата на Софийска света митрополия ще се проведе традиционният концерт, посветен на Деня на християнското семейство и младеж.

В 13 часа в БТА Фондация "Очи на четири лапи" организира семинар на тема: "Кучето водач и законът".

Дават пресконференция по повод първия национален център по дислексия и БТК ГРУП от 10:30 часа, в пресцентъра на Българската телеграфна агенция (БТА), с която ще се постави началото на обществено значим проект в подкрепа на деца и младежи с дислексия.

В 9, 00 часа в аулата на Софийски университет ще се проведе VІ есенна конференция на ФНПП „120 години СУ”. В 9, 00 часа в зала 1 ще се проведе и Конференция на тема: „Критически изследвание на новите социални неравенства”. В 18 часа ще се състои представяне на книгата „Книжовни паметници в Студентска Университетската библиотека „Св. Климент Охридски” /ХVІ-ХХ читалня век/”.

Официална церемония по откриването на монумент на самолет Миг-21 ще се проведе в 11 часа пред щаба на авиобаза-Граф Игнатиево. Така ще бъде отбелязана 45-та годишнина от приемането на Миг-21 в българските ВВС и първия полет със самолета.

Младежките организации на ВМРО, ЗНС и ЛИДЕР ще участват в семинар на тема “Комуникации, медии и предизборна кампания”, организиран със съдействието на холандската фондация “Едуардо Фрай”. Форумът ще се проведе от 21 до 23 ноември в хотел “Финландия” в курорта Пампорово.

По случай Въведение Богородично от 16:00 часа в катедралния храм "Успение на Пресвета Богородица" във Велико Търново 16 деца от детското SOS-селище в Трявна ще приемат светото кръщение. След ритуала, от 18:00 часа, в гранд хотел "Янтра" във Велико Търново организаторите ще дадат вечеря за новопокръстените младежи. По-рано през деня, също по повод Деня на християнското семейство, от 12:00 часа в регионалната библиотека "Петко Рачев Славейков" ще бъде открита изложба на стари библии.

Организират семеен еко-празник за разделното събиране на опаковки във Видин. Той ще се проведе под мотото: „Бъди модерен! Събирай разделно!”. Празникът ще се проведе на на площад „Бдинци” /в залата на Държавната филхармония при дъждовно време/ от 11.30 часа.

Министерството на извънредните ситуации представя „Книга за учителя” в СОУ „Любен Каравелов” във Видин пред директори на училища и учители в областта.

Дават пресконференция по повод учредяването на неправителствената организация Семейна лига в 20.00 часа в Балабановата къща, гр. Пловдив.

Иконата на Света Богородица „Златната ябълка” ще бъде донесена от Пловдивския митрополит Николай по случай 190-та годишнина на панагюрската църква „Свето Въведение Богородично”, която се чества на храмовия празник, в Деня на християнското семейство и младеж.

Кръгла маса на тема "Жената в митологията, религията, културата и социалния живот на Западночерноморския ареал” се организира в Бургас в Деня на християнското семейство.

"Сдружение на фамилния бизнес - България” организира своята първа благотворителна вечеря на 21 ноември 2008 г. от 20:00 часа в хотел „Шератон София Балкан”, зала „Роял”.

Организират тридневен семинар за членове на Обществени съвети от Южна България в гр. Хисаря, х-л „Аугуста”. Поводът е започналият през месец септември изпълнение на проект „Обществените съвети – живата връзка между гражданите и местната власт” на Сдружение „Болкан Асист”.

Поредното заседание на Консултативния съвет по въпросите на туризма ще се проведе в община Шабла. В състава му освен специалисти от общинската администрация членуват собственици на обекти за отдих и хранене. На срещата ще бъде направен анализ на изминалия туристически сезон и подготовката за лято 2009.

Зам.-кметът на община Ямбол Надя Данкинова ще открие от 10.00 часа презентационен щанд от Пътуващата информационна кампания на тема: „Европейско гражданство... не само думи, а конкретни права!”. Той ще бъде разположен непосредствено пред сградата на община Ямбол.

Демократичният съюз на българите, подкрепен от ВМРО организира протест от 8 до 10 сутринта. Той ще се проведе с блокада на пътя, между граничния пункт Олтоманци и Босилеград от сръбска страна.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4171 |19.11.2008 Предстоящо на 20 ноември . 0| 4563 |18.11.2008 Предстоящо на 19 ноември . 0| 3879 |17.11.2008 Предстоящо на 18 ноември . 0| 4075 |16.11.2008 Предстоящо на 17 ноември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads