Реклама / Ads
0| 3881 |21.04.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 22 април

.
Заседава политическият съвет на управляващата коалиция; у нас пристига външният министър на Украйна Володимир Огризко; заседава ВС на БСП; отбелязват Световния ден на земята с хепънинг.
 

Политическият съвет на управляващата коалиция ще заседава от 10.00 часа в резиденция „Лозенец”. По време на срещата политическият съвет ще обсъди предложенията за структурни и персонални промени в изпълнителната власт. Информация за срещата ще бъде публикувана след това на правителствената интернет страница.

Министър-председателят Сергей Станишев ще разговаря с украинския външен министър Володимир Огризко
. Той е на посещение у нас по покана на българския си колега Ивайло Калфин. Акцент в разговорите по време на визитата на Володимир Огризко ще бъдат актуални теми на двустранните отношения, въпроси от взаимен интерес и сътрудничеството и сигурността в Черноморския регион. Предвижда се двамата министри да подпишат План за консултации между министерствата на външните работи на България и Украйна за 2008 г.

Министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова и гостуващият по нейна покана държавен секретар по европейските въпроси Мануел Лобо Антунеш ще имат работна среща от 11.00 часа в МВнР.. Ходът на ратификацията и приложението на Договора от Лисабон, климатичните промени, реформата на общата селскостопанска политика на ЕС, европейската перспектива на Западните Балкани – това са част от темите на работния разговор. Брифингът е от 12.00 часа в 101 зала на МВнР.

В 15.00 часа на “Дондуков” 2 президентът Георги Първанов ще приеме външния министър на Украйна Володимир Огризко.В 15.30 часа в Гербовата зала държавният глава ще връчи почетния знак на президента на в. “Земя” по повод 50-годишния юбилей на медията.

Заместник-министърът на отбраната Радослав Бозаджиев ще открие двудневен международен семинар „Предизвикателствата пред стандартизацията в НАТО – връзка с трансформацията, оперативната съвместимост, ЕС и организациите за граждански стандарти”. Акцент в дискусиите, които ще се състоят в столичния хотел „Родина”, е сътрудничеството в областта на отбранителната стандартизация в рамките на НАТО и Европейския съюз. Форумът ще започне в 9.30 часа.

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова ще открие официална церемония по обявяване на Споразумения за финансиране по проект “Социални инвестиции и насърчаване на заетостта”. Церемонията е от 12:00 часа, в “Гранд хотел София”, зала „Триадица”.

От 13.00 часа ще се проведе заседание на Висшия съвет на БСП.

На 22 април 2008 г. по покана на вицепремиера и министър на външните работи на Република България Ивайло Калфин официална визита в София ще направи министърът на външните работи на Украйна Володимир Огризко. В 9.45 ч. в МВнР ще се проведе среща на четири очи между двамата министри, след което ще започнат пленарните разговори между българската и украинската делегации. В зала “Договори” на МВнР министър Ивайло Калфин и неговият гост ще подпишат План за консултации между министерствата на външните работи на Република България и Украйна за 2008 г.

Кметът на София Бойко Борисов ще награди победителите в националния конкурс за текст на химн на училищата, носещи името на Ботев. Церемонията по награждаването ще се състои в заседателната зала на Столична община от 11.00 часа. В обявения конкурс в рамките на програмата за националното честване на 160-ата годишнина от рождението на Христо Ботев са участвали 69 училища, които са представили повече от 100 текста.

От 13 часа в зала „Запад” на Народното събрание, пл. „Народно събрание” № 2 ще се проведе кръгла маса на тема „Проблемите на имунопрофилактиката, нуждата и правото на защита от ваксинопредотвратими болести в България.” Проявата се организира от Министерството на здравеопазването съвместно с представителството на Световна здравна организация в България и Европейския център за контрол на заболяванията. Тя е под патронажа на председателя на Народното събрание Георги Пирински и на „Парламентарен консенсус за борба със социалнозначими заболявания”.

Кметът на София Бойко Борисов и Н. ПР. Посланикът на САЩ у нас Джон Байърли ще присъстват в церемонията по откриването на гранитната плоча, символ на продължаващото партньорството между американския и българския народ. Американската агенция за международно развитие в сътрудничество със Столична община е засадила дървета и подобрила инфраструктурата на Южния парк на София. Инициативата е част от поредица дейности, с които се отбелязва закриването на USAID програмите в България. Церемонията по официалното отбелязване на дарението ще се състои в 10.00 ч. в Южния парк. По време на церемонията ще бъде открита плоча в памет на седемнадесетте години успешно сътрудничество между USAID и България

Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев ще посети 32 СОУ с изучаване на чужди езици „Св. Климент Охридски
”, където ще бъде даден официален старт на пилотен проект за електронно обучение,. Посещението ще бъде от 11.00 часа. Проектът осигурява електронна обработка на данните за присъствието и резултатите от учебната работа на учениците (текущи, срочни и годишни оценки, оценки от тестове и самостоятелни работи и др.) и оперативна информация за преподавателите за организацията на учебния ден – отсъстващи учители, размествания в програмата и др.

Ще се проведе пресконференция, на която Рила спорт ще представи проекта за ски курорт в община Сапарева Баня, наречен „Паничище-Езерата-Кабул”.
Събитието ще се проведе от 10:00 часа в зала 6 на хотел „Радисън”.

Двуезично издание на Дневника на Кръстьо Мисирков ще бъде представено в Дома на армията в Скопие. На представянето освен нея ще присъства и Зоран Тодоровски, директор на Държавния архив на Македония, както и рецензентите и авторите на изданието. Книжното тяло е около 500 страници, съпроводено с диск, на който е качен оригиналът на Дневника, написан на руски език. Дневникът на Кръстьо Мисирков е издаден от Държавна агенция „Архиви” на Република България и Държавен архив на Република Македония.

На 22 април по повод Световния ден на земята ще се проведе хепънинг под надслов „Да запазим земята! Не изхвърляйте ел.уреди – рециклирайте!”. На този ден във времето от 13.00 до 15.00 часа градинката до входа на Галерията на Националната Художествена Академия ще се превърне в запазена арт-територия на учениците от Художествено училище за изящни изкуства „Илия Петров”.

От 19.30ч. в зала "Сердика" на хотел Шератoн ще се проведе официална церемония за обявяване на Посланик на добра воля на "Фонд От Любов към Живота". Номинирани са актрисата Цветана Манева и олимпийският шампион Мария Гроздева.

Четвърти международен икономически форум "Марица" ще се проведе на 22 и 23 април т.г. в Пловдив. С доклад във форума ще участва и зам.-председателят на Българската стопанска камара Дикран Тебеян. Във форума ще участва и изпълнителният директор на Агенцията по енергийна ефективност Таско Ерменков. В откриването на форума ще участва и министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров.

В гр. Плевен ще се проведе съвместна среща между националните и регионалните ръководства на съсловните организации на лекари, фармацевти и професионалисти по здравни грижи. Националните ръководства ще разговарят с представителите на Регионалния координационен съвет за организиране на протестни действия на медицинската общност. До края на месеца ще се проведат срещи и в Разград, Шумен, Търговище, Кърджали, Ловеч, Русе.
От 15:00ч. в хотел „Балкан” в гр. Плевен ще се състои пресконференция за медиите, в която ще вземат участие представители на ръководствата на съсловните организации.

Frognews.bg

ще
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4079 |20.04.2008 Предстоящо на 21 април . 0| 3968 |17.04.2008 Предстоящо на 18 април . 0| 3933 |16.04.2008 Предстоящо на 17 април . 0| 3869 |15.04.2008 Предстоящо на 16 април

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads