Реклама / Ads
0| 4105 |21.05.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 22 май

.
Заседават НС, МС; у нас пристига кметът на Москва Юрий Лужков; премиерът Станишев ще се срещне с експертна група на Американския център за борба с корупцията; открива се фотоизложба, посветена на Владимир Висоцки; честват 80-годишният юбилей на големия български актьор Георги Русев.
 

Ще се проведе заседание на Народното събрание от 9.00 ч.

От 10.00 ч. започва заседанието на Министерски съвет.

По покана на кмета на София Бойко Борисов на 22 май в нашата столица пристига кметът на Москва Юрий Лужков. Юрий Лужков ще присъства на откриването на Дните на Москва в София. В 11.00 ч московският кмет ще открие кръгла маса на предприемачите в областта на малкия и средния бизнес в Дома на Москва в София, а в 12.00 ч ще посети Руската православна църква. В 13.00 ч двамата кметове ще открият изложба във Националния военно –историческия музей /ул. „Черковна” / - „Русия и България в края на 19 век – участие на московчани в националното възраждане на България”. Кметът на Москва Юрий Лужков ще се срещне с руски граждани живеещи в България в сградата на Руското посолство.В 16.00 ч Юрий Лужков ще се срещне с Президента на Република България Георги Първанов.В 18.15 ч в Националния дворец на културата ще бъде открита фотоизложба „Разходка в Москва”. Двамата кметове ще присъстват на откриването на гала- концерта на Държавния академичен ансамбъл за народни танци „Игор Моисеев”. По време на концерта Лужков ще подари на София исторически документ , свързан с историята на нашата страна . Документът е свързан с името на първия български екзарх Антим І.

Заместник-министърът на образованието и науката Кирчо Атанасов и Олга Ларионова, ръководител на департамента по образование на Правителството на гр. Москва, Руска федерация, ще подпишат Протокол за сътрудничество в областта на образованието. В документа е заложен и конкретен план за реализация на дейностите на правителствата на двете страни за периода 2008-2009 г.

Министър-председателят Сергей Станишев ще се срещне с експертна група на Американския център за борба с корупцията. Тя се ръководи от д-р Рейчъл Ернфелд, директор на Американския център за борба с корупцията

На 22 май 2008 г. от 17 ч. ще се открие фотоизложба, посветена на Владимир Висоцки, във фоайето на Сатиричния театър.

На 22 и 23 май 2008 г. в Киев вицепрезидентът Ангел Марин ще участва в Среща на високо равнище по въпросите на енергийната сигурност.

Народният представител на Монтана и зам.-председател на партия „Българска нова демокрация” доц. Борислав Великов ще бъде почетен гост на тържественото изпращане на абитуриентите от випуск 2008 г. в монтанския квартал „Огоста”. Веселието започва в 17,30 часа на 22 май.

От 11.00 часа в клуба на ВМРО-Русе ул.“Пиротска“№5 ще бъдат дарени от ансамбъл“Гоце Делчев“ при ВМРО-Русе, народни носии на детски състав от гр.Сандански. Дарението ще връчи Магделина Енева-ръководител на ансамбъла, Искрен Веселинов- областен лидер на ВМРО и Стефан Бучаков-общински председател на организацията.

До 24 май 2008 г. в София се провежда Седмица на московското образование „София – Москва: сътрудничество в сферата на образованието”.
На 22 май в 9.30 ч. в зала 5 на „Московска” № 33 ще се проведат творческите срещи на софийските и московски педагози и среща на директорите на побратимените училища от Москва и София.От 9.00 ч. е откриването на творческите срещи на московските и софийските педагози; 10.30 ч. – Откриване на кръгла маса „Опит в съвременното преподаване на природо-математическите и хуманитарни дисциплини” в Руския културно-информационен център; 13.00 ч. – награждаване на победителите в конкурса „София – Москва: из историята на моя край в Руско-турската война 1878 год”, на ученици от 18 СОУ, 21 СОУ, 35 СОУ, 73 СОУ, 32 СОУ, 133 СОУ и Професионална гимназия „Х.Форд в Националния военно-исторически музей; 16.00 ч. – Посещение на училището при Посолството на Русия и празничен концерт„София-Москва”, с участието на ансамбъла „Северна мозайка” от московски деца-изпълнители.

На 22 май 2008г. от 19.30ч. в залата на НМУ„Любомир Пипков” - София ще се проведе големия финален концерт от конкурса за най-добра училищна група организиран от Coca - Cola, D2 и Gravity Co.

На 22 май от 10,00 часа в рапортната зала на травматологията на „Пирогов” ще се състои пресконференция с изпълнителния директор на УМБАЛСМ „Пирогов” доц.д-р Димитър Раденовски.

На 22 май, от 11,00 часа в Заседателната зала на УМБАЛ „Свети Георги” на бул. „Пещерско шосе” №66, ръководителят на Клиниката по кардиология доц. Федя Николов ще даде подробна информация за резултатите от кампанията за безплатно мерене на кръвно налягане.

От 18.00 ч., в Арт център “Алтера”, Световен търговски център “Интерпред”, бул. “Драган Цанков” № 36, ще бъде открита Тринадесетата традиционна изложба на художниците, живеещи и работещи в район “Изгрев”.

На 22 май 2008 г. от 16.30 часа в зала 7 на Националния етнографски музей при БАН ще се открие изложба “Невидимото става видимо”. Тя е посветена на Международния ден на музеите – 18 май, Деня на славянската писменост и култура – 24 май и опазването на културно-историческото наследство.
Вход – ул.”Московска” 6А

От 11.00 часа с пърформанс пред главния вход на Ректората ще започне откриването на новия салон на Университетския театър “Алма Алтер”. Напълно обновената и модернизирана зала на театъра е изградена с любезното съдействие на посолството на Република Гърция у нас.На церемонията ще присъстват Ректорът на СУ проф. Иван Илчев, Данаи Магдалини Куманаку, Посланик на Република Гърция, директори на столични театри и гости.От 10, 00 часа ще бъдат връчени на годишните награди на телевизионни журналисти за коректно отношение към нормите на българския книжовен език в Зала 2 на Ректората.

От 17, 00 часа е официалното откриване на новото заведение “При Музея” с фотоекспозиция от 30-те години на ХХ в. на художника-фотограф Божидар Карастоянов.

На 22 май, четвъртък, от 11 ч. в пресцентър “Глас” ще се проведе пресконференция на председателя на Комисията за защита на потребителите Дамян Лазаров на тема „Безопасно лято` 2008”. Той ще обяви проверките, които контролният орган ще извършва по темата безопасност при търговците на територията на региона. На срещата Дамян Лазаров ще съобщи и резултати от контролната дейност по безопасност на стоките и мястото на КЗП в система RAPEX.

Асоциация за безмитна и травел рител търговия дава пресконференция в БТА от 11.00 ч.

Посланикът на Франция, Етиен дьо Понсен, ще даде на 22 май в 12 часа пресконференция в БТА, за да обяви идването в България на Валери Жискар д’Естен, бивш Президент на Френската република и председател на Конвента за бъдещето на Европа.Жискар д’Естен ще открие дискусиите на конференцията “Пролет за Европа”, проява организирана съвместно с германското посолство в България с подкрепата на фондациите “Робер Шуман” и “Конрад Аденауер”.

Съюз на архитектите в България и Съюз на българските художници дават пресконференция в БТА от 13.00 ч. ще бъде представена съвместна позиция на творческите съюзи относно състоянието и бъдещето на паметника "1300 години България".

 

Национално сдружение на автобусните превозвачи дава пресконференция в БТА от 14.00 ч.

На 22 май, 2008 г. в НДК, зала 7 от 11, 00 ч. тържествено ще бъдат връчени годишните литературни награди на Съюза на българските писатели.

Пресконференция на Български съюз на индустрията за сигурност започва от 11.00 часа в Национален пресклуб СОФИЯ ПРЕС. Ще бъде подписан и Етичен кодекс на частната индустрия за сигурност в Република България.

Посланик Байърли ще направи кратко изказване на церемонията по дипломирането на Випуск 2008 на Американския колеж в София. Церемонията ще се състои на 22 май и ще започне в 17 часа в кампуса на Колежа на адрес: Младост 2, Алея Флойд Блек, София, България. За повече информация може да се свържете с Информационната служба към Посолството на САЩ на телефон: 937-5173.

От 16,00 ч., в заседателния център на Икономическия и социален съвет ИСС, София, бул. «Княгиня Мария Луиза» № 22, ще се проведе пленарна сесия на ИСС, в което ще участват и представители на БСК.

На 22 май от 18.00 ч. в зала 4 на Федерацията на научно-техническите съюзи на ул. „Г.С. Раковски” № 108 в София д-р Георги Владимиров ще изнесе лекция на тема: „Българите на Волга през Средновековието - история, култура, традиции”. Лекцията е част от IV пролетна лектория “Unitas Temporum” (Eдинство на времената), организирана от сдружение "Нова палитра" и интернет списание "Палитра". Входът е свободен.

Институтът за следдипломна квалификация - отделение при Университета за национално и световно стопанство, съвместно с “Буллброкерс” ЕООД и Националната школа по мениджмънт, организират международен семинар на тема: “Европейската политика за съседство със страните от Средиземноморския регион, страните от Източна и Югоизточна Европа /Беларус, Молдова, Украйна/ и страните от Южен Кавказ /Азербайджан, Армения, Грузия/”. Той
ще се състои на 22 май 2008 г. от 10.00 часа в зала „Нептун” на хотел “Аква” – Варна.

В Културно-информационния център на Република България в Скопие от 19.00 ч. ще бъде открита изложбата „Заедно по свещените места на планината Осогово” – съвместна проява с Регионален исторически музей „Акад. Йордан Иванов”, гр. Кюстендил. Ще се проведе и коктейл по повод 24-ти май – Деня на славянската писменост и българската просвета и култура.

По повод 21 май- Официалния празник на Пазарджик и във връзка с необходимостта от набиране на допълнителни средства за довършване на ремонта на храма „Успение на Пресвета Богородица” строителната фирма „ПАМПОВ инженеринг”ЕООД ще направи парично дарение за църквата.
Дарението ще бъде връчено официално на кмета на Пазарджик Тодор Попов в четвъртък, 22 май, на церемония „Първа копка”, с която стартира новият инвестиционен проект на „ПАМПОВ инженеринг”- изграждането на „Многофункционален комплекс с търговски, офис и складови площи и ресторант high business class”.

80-годишният юбилей на големия български актьор Георги Русев ще честват перничани. Събитието ще се състои на 22 май в Двореца на културата.

Frognews.bg 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4500 |20.05.2008 Предстоящо на 21 май . 0| 4264 |19.05.2008 Предстоящо на 20 май . 0| 4043 |18.05.2008 Предстоящо на 19 май . 0| 4042 |15.05.2008 Предстоящо на 16 май

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads