Реклама / Ads
0| 4060 |24.06.2009 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 25 юни

.
40-ото Народно събрание се разпуска с тържествено заседание; заседават МС; СОС; започват музикални прояви на открито под надслов „Концерт за метла и оркестър".
 

40-ото Народно събрание ще бъде разпуснато с тържествено заседание. То ще започне в 10 часа с официална реч на председателя на парламента Георги Пирински.

Заседание на Министерския съвет ще се състои от 12.00 часа.

Столичният общински съвет ще заседава от 10.00 часа.

От 14:00 ч. премиерът Сергей Станишев заедно с министъра на труда и социалната политика Емилия Масларова ще участват в пресконференция в Гранитна зала на Министерския съвет за стартирането на нови операции по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. На пресконференцията ще присъстват също и зам.-министърът на труда и социалната политика Димитър Димитров, изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Росица Стелиянова, и.д. директор на главна дирекция „Европейски фондове, международни проекти и програми” в МТСП Зорница Русинова и директорът на дирекция „Европейски фондове и международни програми” в МТСП Анна Делибашева.

Национална компания „Железопътна инфраструктура” ще се включи в мащабната инициатива Европейски ден за безопасност на ж.п. прелезите – 25 юни. Кампанията ще стартира в 8,30 ч. на жп прелез „Щросмайер” (кв. „Захарна фабрика”).

От 16.00 ч., в Националния археологически музей ще се проведе научен форум, посветен на темите "1200 години Сердика - Средец - София в пределите на България", "140 години Българско книжовно дружество към Българска академия на науките", "130 години София - столица на България". Организатори на събитието са Столична община и Националния археологически институт с музей при БАН.

Ще се проведат научни четения "София - 1200 години в пределите на България". От 16.00 ч., в Националния археологически музей ще се проведе научен форум, посветен на темите "1200 години Сердика - Средец - София в пределите на България", "140 години Българско книжовно дружество към Българска академия на науките", "130 години София - столица на България". Организатори на събитието са Столична община и Националния археологически институт с музей при БАН.

Ландшафтът на Летище София ще бъде открит
в 12.30 часа в присъствието на министъра на транспорта Петър Мутафчиев, заместник-министъра на транспорта Весела Господинова, изпълнителния директор на Летище София Пламен Станчев, представители от фирмата-изпълнител на проекта „Пътища и мостове” ЕООД, както и представителите на фирмата, осъществяваща надзора – обединение „Миксконсулт” ООД и ”Армстройинвест” ЕООД.

Ще се проведе изпитът по математика за приемане на ученици в държавните и в общинските общообразователни и професионални училища след завършен 7 клас. Изпитният вариант ще бъде изтеглен в Министерството на образованието и науката в 08.45 часа.

Кметът на София Бойко Борисов ще посети и открие в 14.00 ч. обновената База II на „IV МБАЛ – София” ЕАД, намираща се  в кв. „Овча купел”.

Пресконференция ще се състои в централата на КТ „Подкрепа”
от 11.00 часа. На нея ще бъде дадена информация относно организацията и провеждането на националния протестен митинг-шествие на 26 юни на синдиката под мотото „20 години на лъжи, грабежи и предателство стигат! Искаме възмездие, искаме справедливост!”

От 10.00 часа в БТА ще се състои пресконференция на тема Обществени нагласи за Парламентарни избори 2009 - данни от последни проучвания на МБМД.

От 11.00 часа в БТА ще се състои пресконференция на тема 26 юни - Международен ден за борба с наркотиците. Резултати от състоялия се от 2 до 5 юни в Хага конгрес на Европейската федерация на терапевтичните общности под наслов "Поглед към бъдещето".

От 13.00 часа в БТА ще се състои представяне на окончателните резултати за работата на 40-то Народно събрание по двата проекта: "Граждански контрол над парламентаризма" І и ІІ част.

От 9.30 часа състав на СГС ще заседава по делото Топлофикация.

Столичен инспекторат към Столична община със съдействието на Национално музикално училище „Любомир Пипков" ще организира музикални прояви на открито под надслов „Концерт за метла и оркестър". Целта на тази инициатива е да се даде гласност на новата „Наредба за поддържане и опазване на чистотата и управление на отпадъците на територията на Столична община". Първият от концертите ще се проведе от 18. 00 часа пред Народния театър.

От 9.30 ч. в Големия салон на БАН ще се проведе Научна сесия на тема: „Лидерите на социалните идеи в България през XIX- XX век.” Ще бъде представена Библиотека „ Социални идеи” – т. I - XV, от която 200 комплекта ще бъдат дарени на университетски и публични библиотеки в страната.

От 11.00 ч. по случай 129-та годишнина от създаването на статистическа институция в България в сградата на НСИ ще се проведе пресконференция, на която презентация за развитието и приоритетите в статистическата дейност ще направи председателят на НСИ доц. д-р Мариана Коцева. 25 юни е и Ден на отворените врати”, който Националният статистически институт ще отбележи 129-та годишнина от създаването на статистическа институция в България.

Публична лекция на Николай Вълчанов, дългогодишен наблюдател на ОССЕ в различни точки на света на тема” Избори 2009: Може ли България да се справи с международните стандарти?” ще се състои от 10.30 до 12.00 ч. в хотел „Радисън”, зала „Александър”.

Конференция на тема „Гражданското участие в публичните политики: състояние и перспективи в партньорството между институции и структури на гражданското общество“
ще се проведе на 25 и 26 юни 2009 г. във Военния клуб в София.

Министърът на отбраната Николай Цонев ще посети Националния военен университет „Васил Левски” във Велико Търново. Преди това министър Цонев заедно с кмета на града д-р Румен Рашев ще направят първа копка на нов корпус към детска градина „Здравец”.

От 25 до 27 юни 2009 г. в Международният дом на учените - Варна, ще се проведе 12-ти международен симпозиум по имунология на репродукцията.

От 17.30 часа в хотел Бургас зад сградата на Областната администрация Меглена Кунева, европейски комисар за защита на потребителите и Дамян Лазаров, председател на Комисията за зашита на потребителите ще проведат среща с представители на общини, стопани на площадки за игра и икономически оператори. Срещата се провежда в рамките на кампанията "Безопасно лято на детските площадки", патрон на която е Меглена Кунева.

Споразумение за безвъзмездна финансова помощ по Международен фонд „Козлодуй” ще бъде подписано между Европейската банка за възстановяване и развитие и „Мини Марица Изток” ЕАД. Церемонията по подписване ще се проведе от 10 часа в административната сграда на „Мини Марица Изток” ЕАД.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4088 |23.06.2009 Предстоящо на 24 юни . 0| 3819 |22.06.2009 Предстоящо на 23 юни . 0| 3863 |21.06.2009 Предстоящо на 22 юни . 0| 4107 |18.06.2009 Предстоящо на 19 юни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads