Реклама / Ads
0| 3995 |26.05.2009 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 27 май

.
Заседава НС; започва проект за осигуряване на безплатен домашен Интернет на българските учители; тръгва Ботевият поход; започва двудневна неформална среща на министрите на външните работи на ОССЕ.
 

В 9.00 часа започва редовното заседание на Народното събрание.

От 13,30 ч. в Гранитна зала на Министерски съвет ще се състои церемония по официалното подписване на Рамково и Финансово споразумение между правителството на Република България и Европейския инвестиционен фонд.

Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев ще даде началото на проекта за осигуряване на безплатен домашен Интернет на българските учители. Събитието ще се състои от 12.00 часа в МОН.

Министър Джевдет Чакъров ще открие заседание на Комитета за наблюдение на Оперативната програма „Околна среда”. Заседанието на Комитета за наблюдение ще започне в 10,00 часа в хотел „Шератон”.

От 17:00 часа в хотел „Хилтън”, зала „Мусала”, ще се проведе дискусия на тема „След кризата светът ще бъде различен”. Модератор на дискусията ще бъде министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев.

От 10.00ч. в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция по повод провеждането на Международен театрален фестивал "Варненско лято" 2009 - събития и акценти във Варна и София.

От 12.00ч. в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция по повод присъединяването на България към Световния молитвен ден. На 31 май 2009 г. в София ще се проведе обща молитва за България. Инициативата е част от най-мащабното молитвено движение в историята, привлякло президенти, политици, бизнесмени и хора от всички сфери на обществото от цялото земно кълбо, с цел да ги обедини за по-добро и по-морално бъдеще. Тази година 220 страни ще се включат в молитвата.

От 13:00 часа в София прес ще се проведе пресконференция на Фондация „Множествена склероза Общество България“ във връзка с 27-ми май – Първи световен ден за лечение на множествената склероза.

Сдружение „Клуб МСН” от 13.00ч. в пресклуба на БТА ще даде пресконференция по повод провеждането на акцията „Жълти стотинки” под мотото „Деца помагат на деца”.

От 10.30 часа в „Салон 6” на „Радисън САС Гранд Хотел” ще се проведе брифинг за взаимодействието между местната власт и администрация и гражданите на община София.

От 11.00 часа в  Хотел „Дедман – Принцес” в София ще бъде учреден Форум „Гражданско участие”. Инициатори са група неправителствени организации, които отчитат необходимостта от обединени и консолидирани действия на многобройните представители на гражданското общество при формиране и осъществяване на национални стратегии и политики.

Състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Александър Томов и Александър Гарибов за длъжностно присвояване от футболен клуб ЦСКА. Заедно с Томов подсъдими са директорът на „Финметал” Божко Бонев и членът на управителния съвет на „Кремиковци” Иван Иванов. Делото ще се гледа от 9.00 часа.

Фондация „Лале” организира дискусия на тема „Позитивно мислене и реалистични очаквания на гражданските организации в България в условията на глобална икономическа криза”. Дискусията ще се състои от 11.00 часа в Център за култура и дебат „Червената къща”, София.

От 10:30 часа в пресклуба на София прес ще се порведе пресконференция на Институт „Иван Хаджийски“ на тема: „Евроизборите и новата политическа конфигурация”. Участници ще са социолозите проф. Петър Емил Митев и Андрей Райчев.

В НДК ще бъде Открита европейската филателна изложба „България 2009” от 11:00 ч. Организатори са: Министерство на транспорта, Държавна агенция за информационни технологии и съобщения, „Български пощи” ЕАД, Съюз на българските филателисти и Община София.

Състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу австралиецът Джок Полфрийман за убийството на Андрей Монов. Полфрийман е подсъдим за убийството срещу 20-годишният Монов в нощта на 27 декември 2007 година на площад „Света Неделя” в София. Делото ще се гледа от 9,30 часа.

В Тържествената зала на Институт „Сервантес” в 18.30ч. ще започне кръгла маса на тема: „Преводът на езици и култури в киното”.

В 11.00 часа премиерът Сергей Станишев ще открие новото отделение по образна диагностика в Университетската болница „Св. Марина” във Варна. Отделението разполага с уникална за страната апаратура – 128 срезов томограф на стойност 1 850 000 лв. за диагностика, PET/CT – томограф за позитронна томография на стойност 5 млн. лв., дигитални рентгени, а общата държавна субсидия надхвърля 16 млн. лв. В 12.00 ч., министър-председателят ще направи първа копка за изграждане на сграда за Факултета по фармация, а от 13.00 ч. в Аудитория 2 премиерът ще се срещне със студентите на Медицинския университет във Варна.

Във Варна в 9.00 ч. ще бъде открит международен ядрен форум на тема: „Българската атомна енергетика – национална, регионална и световна енергийна сигурност”.

Премиерът Сергей Станишев ще посети корабостроителницата „Булярд” в Морската столица.

От 11.30 часа в резиденция „Евксиноград” край Варна ще се проведе пресконференция, в която ще участват президентът на РЕЙЛПОЛ Аренд Банинк и генералният комисар на МВР Павлин Димитров.

Двадесет и втора експедиционна част на Морската пехота на САЩ пристига у нас за едноседмично обучение на Полеви учебен полигон „Ново село”. Американските военнослужещи са в състав от 130 души и ще тренират стрелба с лекострелково оръжие и тактически действия.

В 10.00 ч. кметът на Община Враца инж. Тотю Младенов ще пожелае „На добър път” на 700-те участници от Враца във Ботевия поход. В 11.00 ч. около двадесет художници ще представят творбите си в Общата художествена изложба “Земята на Ботев. В 17.30 ч. снимки и документи от фонда на Научния архив на БАН ще бъдат подредени в Ботевата зала на РИМ-Враца. От 18.00 ч. над 90 са поканените почетни граждани и техни наследници за представянето на сборника “Почетни граждани на Враца”.

Вицепрезидентът Ангел Марин ще посети град Одрин където ще открие български просветно-образователен център, който е създаден в резултат на съвместната работа между Висшето специализирано училище по библиотекознание и информационни технологии в София и Тракийския университет в Одрин.

В о. Корфу започва двудневна неформална среща на министрите на външните работи на ОССЕ.

Български журналисти ще посетят Главната квартира и Щабквартирата на НАТО в Белгия. Посещението ще се проведе по инициатива на Държавната комисия по сигурността на информацията.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3806 |25.05.2009 Предстоящо на 26 май . 0| 4300 |25.05.2009 Предстоящо на 25 май . 0| 3981 |21.05.2009 Предстоящо на 22 май . 0| 4179 |21.05.2009 Предстоящо на 21 май

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads