Реклама / Ads
0| 4048 |27.01.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 28 януари

.
Премиерът се среща с млекопроизводители; с председателя на ДАМС Весела Лечева и с президента на БФС Борислав Михайлов; белгийски и наши експерти разучават случая "Могилино”; връчват антинаградите "Big Brother".
 

По молба на представители на млечния бранш министър-председателят Сергей Станишев ще проведе среща с членове на Млечния борд и на Асоциацията на млекопроизводителите. На нея ще бъдат обсъдени актуални проблеми на животновъдите. 

Министър-председателят Сергей Станишев ще проведе среща с председателя на Държавната агенция за младежта и спорта Весела Лечева и с президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов. Ще бъдат обсъдени въпроси, свързани със спортно техническата база и бъдещето на българския футбол.

На 28 и 29 януари заместник министър-председателят и министър на външните работи Ивайло Калфин ще води българската делегация за участие в заседанието на Съвета по общи въпроси и външни отношения на ЕС в Брюксел.

Министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова ще бъде на посещение в Брюксел като член на българската делегация за участие в заседанието на Съвета на Европейския съюз “Общи въпроси и външни отношения”. По покана на словенското председателство министър Грънчарова ще участва в работен обяд на министрите по европейските въпроси на страните-членки.

От 12.30 ч., в зала 610 в Централно управление на Националната агенция за приходите, бул. Дондуков 52, ще се проведе пресконференция. На нея изпълнителният директор на НАП Мария Мургина ще представи отчета за изпълнение на приходите през 2007 г. и данъчно-осигурителната кампания за 2008 г.

В 10.30 часа в зала „Запад” на Народното събрание народният представител от НДСВ и председател на парламентарната група за приятелство с Белгия Христина Христова организира среща на парламентаристи и експерти със специалната делегация от белгийски експерти, които са в България и разучават случая с Дома за деца с увреждания в “Могилино”, както и състоянието на грижите за деца с ментални увреждания в социалните институции. На срещата с депутати ще участва и посланикът на Белгия в София Н. Пр. Филип Беке.

Посланикът на Кралство Нидерландия Н.Пр. Вилем ван Ее и кметът на София г-н Бойко Борисов ще подпишат Протокол за сътрудничество за провеждането на проучване за създаването на Система за управление на пътния трафик в София. Партньори по проекта са Столична община, холандското Министерство на транспорта, холандките консултанти ДеХаВе (в сътрудничество с канадската Делкан) и Виалис Трафик и Мобилити и базираната в България Сетра София. Проучването е финансирано главно от програмата „Партньори за път” на Министерството на транспорта на Кралство Нидерландия с подкрепата на Столична община. 

По покана на Кристин Албанел – министър на културата и комуникациите на Франция, и Ян Фигел – член на Европейската комисия, отговарящ за въпросите, свързани с образованието, културата и младежта, заместник-министърът на културата Явор Милушев ще посети в периода 26-28 януари 2008 г. Кан, Франция, където ще вземе участие в Неформалната среща на министрите на културата от страните членки на Европейския съюз.

От 11 часа в Центъра за култура и дебат “Червената къща”(гр. София, ул. "Любен Каравелов" № 15) Програма Достъп до Информация и Интернет Общество – България ще връчат антинаградите "Big Brother". Наградите се присъждат на правителствени структури, компании или отделни личности, които с действията си са нарушили правото на лична неприкосновеност и защитата на личните данни на гражданите.

Ще се проведе кръгла маса по проблемите и възможностите на образователния процес по безопасност на движението в училище. Събитието на тема „Предизвикателства и възможности за подобряване на учебния процес по безопасност на движението по пътищата” ще се състои в зала “Варна” в Интерпред СТЦ, гр. София от 13.30 часа.

Бойко Борисов ще открие Международна научно-техническа конференция „Тунелно и метростроителство” в 9.00 ч. в сградата на НТС ул. „ Раковски” 108 Международна научно-техническа конференция „Тунелно и метростроителство”. Форумът се провежда във връзка с десетата година от пускането на метрото. Конференцията се организира от Научно-техническите съюзи в България със съдействието на Столичната община „Метрополитен” ЕАД и строителни фирми.

От 13:00 ч. ще се проведе пресконференция в сградата на националния омбудсман. В присъствието на представители на държавни институции и на гражданския сектор в областта на здравеопазването Гиньо Ганев ще представи „Наръчник на пациента” – печатно издание на институцията на омбудсмана. Целта на този „Наръчник на пациента” е да съдейства за по-добрата информираност на гражданите относно правата, процедурите и изискванията, свързани с получаването на медицинска помощ.

В 17.30 часа в зала "Средец" на Министерството на културата ще бъде открита изложбата "Иранско изобразително изкуство и художествени занаяти". Организатори на събитието са Министерството на културата на Република България и Културното представителство към Посолството на Ислямската република Иран у нас.

Държавна комисия по стоковите борси и тържищата ще представи отчета си от 11 часа в пресклуба на БТА.

Асоциация на организациите на българските работодатели ще даде пресконференция от 12 часа в пресклуба на БТА.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3926 |24.01.2008 Предстоящо на 25 януари . 0| 3984 |23.01.2008 Предстоящо на 24 януари . 0| 4125 |22.01.2008 Предстоящо на 23 януари . 0| 3939 |21.01.2008 Предстоящо на 22 януари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads