Реклама / Ads
0| 3923 |27.05.2009 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 28 май

.
Заседават НС; МС; президентът Георги Първанов награждава с висши държавни отличия дейци на културата; представят проект за еко-образование за НАТУРА 2000; обсъждат психологични измерения на социалната криза в България.
 

В 9.00 часа започва редовното заседание на Народното събрание.

В 10.00 часа започва редовното заседание на Министерски съвет.

На церемония в Гербовата зала на “Дондуков” 2 президентът Георги Първанов ще награди с висши държавни отличия дейци на културата.  В Дом №2 на резиденция “Бояна” държавният глава и съпругата му Зорка Първанова ще бъдат домакини на традиционния абитуриентски бал за деца, лишени от родителска грижа, който президентската институция организира всяка година.

От 09.30 ч. в парк – хотел „Москва” в гр. София ще бъде представен проект за еко-образование за НАТУРА 2000. Официалното откриване на кръглата маса ще бъде на от 10.30 часа. В нея ще вземат участие представители на Министерството на околната среда и водите; Министерство на образованието и науката; Министерство на земеделието; Държавните агенции по горите и горските стопанства; експерти, учители и университетски преподаватели по природни науки, представители на ученически младежки и неправителствени природозащитни организации.

Българска камара на предприемачите в строителството и Национално сдружение недвижими имоти ще дадат пресконференция от 10.00 ч. в БТА на тема: Какво се случва на пазара на жилищни имоти? Свърши ли спадът ?

От 11.00ч. в БТА ще бъде представена книгата на доц. Георги Любенов Манолов "Цената на изборите, или как партиите си купуват властта".

От 13.00ч. в БТА Конър Фоли - експерт от ЕС, ще представи маркетинговото изследване "Загуби за бюджета на ЕС от контрабандата през югоизточната граница на Съюза, контролирана от България". От 14.00ч. в БТА "Граждани срещу ДС" и "Коалиция за честно управление" ще дадат пресконференция на тема: „Обичате ли доносниците? Ще бъде представена подробна информация за агентите на ДС, кандидати за европейски депутати.”

От 9.00 ч., Национален институт на правосъдието председателят на Върховния административен съд Константин Пенчев ще открие двудневна Международна конференция по европейско право в областта на опазване на околната среда, организирана от Българската асоциация на административните съдии, съвместно с Европейската асоциация на административните съдии.

От 18:00 ч. ПП „Ред, законност и справедливост” ще проведе среща с обществеността под мотото „Не на корупцията” в зала ВИАС.

В 16.00 часа в Министерството на правосъдието министърът на правосъдието Миглена Тачева ще се срещне с Кристос Пургуридес, докладчик на ПАСЕ по изпълнение на решенията на Европейския съд по правата на човека. От 16.20 ч. Пургуридес ще направи изявление за медиите.

В 9.00ч. в хотел „Радисън” ще започне семинар на тема: „Финансов механизъм на ЕИП и Норвежка програма за сътрудничество. Какво научихме и какво предстои?”

В 9.00 часа в „София прес” ще започне кръгла маса на тема: „Психологични измерения на социалната криза в България”, организирана от Институт по психология при БАН.

В 10.00ч. ще започне конференция на тема: „Политическото преследване в различен контекст – какви са психологическите последици за субекта и за следващите поколения?”

Състав на Софийски градски съд ще заседава по дело за убийство срещу Николай Арабаджиев. Арабаджиев е подсъдим за убийството на 19-годишният Атанас Атанасов. Делото ще се гледа от 9,30 часа.

Върховния административен съд в 9,30ч. ще гледа дело на Александър Томов - представляващ партия „Българска социалдемокрация”, срещу „мълчалив отказ” на ЦИКЕП да извърши смяна в листата на партията на изпаднал в трайна невъзможност кандидат (в следствие на претърпяно ПТП и хоспитализация) - Димитър Митев.

В 9.00ч. в Софийския университет ще се проведе Трета международна конференция на тема: „Информационни системи и грид технологии”. В 10, 00 часа в Биологическия факултет ще се проведе Юбилейната международна научна конференция на тема: “Биологията – традиции и предизвикателства”. В 17.00ч. в  Ректората на Софийския университет Негово Превъзходителство г-н Данило Вучетич, Посланик на Р. Сърбия в България ще връчи дарение от книги.

В 18.00 часа в ресторант „Континентал плаза” на НДК ще бъдат връчени наградите на Медиен фестивал за радио и телевизионни програми за изкуство и култура “ОСМАТА МУЗА”.

От 18.00ч. в книжарница „Хеликон-Витоша" ще се проведе премиерата на скандалния сборник „Диагноза Тийн”!

В 9.30ч. представители на Съюза на българските журналисти ще засадят дръвчета в дъбовата гора на бул.”Н.Вапцаров” срещу Софияленд. През тази година Съюзът на българските журналисти отбелязва 115-годишнината от създаването на организирано журналистическо движение в България.

Министерството на извънредните ситуации ще представи дейността си пред Комисията по отбрана към 40-то Народно събрание на Република България.

Управителят на Фонд „Научни изследвания” проф. Анастас Герджиков ще обяви на пресконференция приоритетните области за държавно финансиране на науката за 2009 г.

От 10.30 ч. в Борисова градина, естрадна сцена ще започне кампанията „Отговор на поведението в училище”. На събитието ще присъстват ученици от 134 СОУ "Димчо Дебелянов", представители на УНИЦЕФ България, гости на събитието ще бъдат български спортисти, музиканти, актьори, журналисти, публични личности – хора съпричастни към проекта „Училище без насилие”.

От 11.00 часа в Националния дворец на културата министърът на земеделието и храните Валери Цветанов ще открие Национална конференция „Една година прилагане на Програмата за развитие на селските райони 2007-2013. Представяне на Национална селска мрежа”.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3995 |26.05.2009 Предстоящо на 27 май . 0| 3806 |25.05.2009 Предстоящо на 26 май . 0| 4300 |25.05.2009 Предстоящо на 25 май . 0| 3981 |21.05.2009 Предстоящо на 22 май

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads