Реклама / Ads
0| 4158 |27.10.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 28 октомври

.
НС заседава извънредно; президентът Първанов връчва орден "Стара планина" на Г. Пирински; обсъждат бъдещето на остаряването; представят резултати от изследване за употреба на психоактивни вещества сред учениците в София.
 

 

Извънредно заседание на Народното събрание ще се проведе от 14.00 часа.

Президентът Георги Първанов ще връчи орден "Стара планина" с лента на Георги Пирински
. Церемонията е от 17 часа в Гербова зала. В 10 часа на “Дондуков” 2 държавният глава ще има среща с Василиос Скурис – председател на Съда на Европейските общности в Люксембург. След това в гр. Пирдоп президентът Първанов ще участва в откриването на нова рафинерия за електролитна мед на "Кумерио мед" АД.

Заседание на Консултативния съвет към вицепремиера Меглена Плугчиева ще се състои от 9.00 до 10.30 ч в сградата на Министерския съвет.

Презентация на тема „Бъдещето на остаряването” ще бъде изнесена в Столична община от 11.00 часа.

Вицепремиерът по управлението на еврофондовете Меглена Плугчиева ще се срещне с председателя на Валонския парламент на Белгия Жозе Апар. Срещата е в МС по инициатива на белгийския парламентарист от групата на социалистите.

Пресконференция на тема „Резултати от проведено изследване за употреба на психоактивни вещества сред учениците в София” ще се проведе от 12 ч. в Зала 5 на столична община. Мирослава Радева от MBMD ще представи резултатите от изследването „Употребата на психоактивните вещества сред ученици от 7 до 12 клас в София”. Момчил Василев от Национален фокусен център за наркотици и наркомани ще представи данни за употреба на психоактивни вещества сред учениците - моментно състояние и тенденции. Сред двете презентации ще се проведе и дискусия.

Пресконференция във връзка с извършени кражби от обекти, които са оборудвани със сигнално-охранителна техника ще бъде дадена в сградата на СДВР на ул. "Антим I" от 11 часа.

В Централата на БСП „Позитано” 20 от 13.30 часа на ще се проведе пресконференция след редовно заседание на ИБ на ВС на БСП.

На 28 октомври ще се проведе редовно заседание на НИС на СДС. Пресконференцията е от 13.00 часа в Централата на СДС – ул. „Г.С.Раковски”№ 134.

Национална асоциация на млекопроизводителите ще даде пресконференция от 13.00 часа в БТА. Тема: Предстоящ протест на млекопроизводителите. Безизходицата в сектора.

В централата на НДСВ ще се проведе брифинг, на който членовете на Политическия съвет на НДСВ Милен Велчев, Христина Христова и Марина Дикова ще представят вижданията на партията за Бюджет 2009. Брифингът започва в 13.30 часа.

Заседание на Националния съвет за закрила на детето ще се състои от 9.30 ч. в СУ “Св. Климент Охридски” – Ректорат, зала № 1, ет. Партер. На заседанието ще бъде представен и обсъден Закон за изменение и допълнение на Закона за закрила на детето, както и ще бъдат представени резултатите от дейностите по проектите за реформиране, преструктуриране или закриване на специализираните институции за деца.

От 10.00 часа в хотел „Шератон” вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще участва като специален гост на конференцията „България и глобалната икономика. Новите заплахи. Новите двигатели”. На конференцията да бъдат обменени икономически визии на водещи индустриалци от български и международни компании с ключови министри от правителството.

ДКЕВР ще проведе открити заседания за разглеждане на доклади относно определяне на единен подход при прилагане цените за присъединяване на потребители към електроразпределителните мрежи, заявление за изменение на действащите цени за присъединяване към топлопреносната мрежа на “Топлофикация София” АД, заявление на “Бургасгаз” ЕАД за утвърждаване на цени за пренос на природен газ през газоразпределителната мрежа, цени за снабдяване с природен газ и цени за присъединяване на потребители към газоразпределителната мрежа. Заседанията ще започнат от 10.00 ч.

Федерацията на синдикатите в здравеопазването към КНСБ и Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи организират от 10.00 часа в хотел „Принцес” кръгла маса на тема: „Приоритет ли ще бъде здравеопазването през 2009 г. в България?”Дискусиите ще засегнат здравната грижа през 2009 т. – проблеми и пътища за решаването им; финансирането; човешките ресурси и заплащането на труда.

Европейското сдружение на професионалните готвачи Евро-Ток България и Представителството на Европейската комисия в България организират съвместно пресконференция от 11:00 ч. в Информационния център на Европейския съюз - ул. "Московска" 9, по повод традиционния Европейски ден за здравословно хранене и готвене с деца. Целта на инициативата е да предизвика интереса на българските деца към балансирано и здравословно хранене.

Редовната седмична пресконференция на партия „Българска нова демокрация”
ще се проведе от 13.00 часа в конферентната зала на пресклуб „София прес”. По време на срещата представителите на БНД ще предложат конкретни мерки за подкрепа на малкия и среден бизнес у нас в условия на криза. В брифинга ще вземат участие заместник-председателите на Българска нова демокрация Лидия Шулева и доц. Борислав Великов, председателят на Контролния съвет доц. Атанас Щерев и Любен Цонков – член на БНД.

Асоциация за защита на застраховани и пострадали при пътно – транспортни произшествия ще даде пресконференция от 12.00 ч. в София прес. Тема: „Законови неуредици, засягащи правата на пострадалите при пътни инциденти”.

Дискусия на тема „ДАНС – каква и защо”, организирана от Фондация РискМонитор ще се проведе в зала 6 на хотел „Радисън” от 9.30 часа. Форумът ще обсъди институционалното устройство, функциите и дейността на Държавната агенция „Национална сигурност; ще бъдат разисквани въпроси, свързани с разногласията и противоречията в ДАНС и извън ДАНС. В дебатите ще вземат участие: Румен Георгиев, НСС; Велизар Шаламанов, бивш зам.-министър на отбраната; Бойко Славчев, Съюз на юристите в България; Даниел Смилов, Център за либерални стратегии; Александър Кашъмов, адвокат от Програма достъп до информация и др.

Изложба на съвременния македонски скулптор Александър Карадаре ще бъде открита от 18.00 часа в изложбения салон на Културно-информационния център на Македония. Изложбата се реализира в сътрудничество с Националната галерия на Македония и Министерство на културата.

“Управлението на таланти и постигане на бизнес резултати чрез създаване на конструктивна корпоративна култура” е темата на конференция за корпоративна култура. Събитието ще се проведе от 9.00 часа в зала “Роял 1”, в хотел “Шератон”.

Белгийска парламентарна делегация, водена от председателя на парламента на Валония Жозе Апар, ще бъде на четиридневно посещение в България от 28 до 31 октомври 2008 г. На 28 октомври 2008 г. в 10.00 часа е срещата на председателя на Народното събрание с белгийската делегация. По-късно гостите ще разговарят с ръководството на Комисията по местно самоуправление, регионална политика и благоустройство. Програмата предвижда същия ден парламентаристите да се срещнат с вицепремиера по европейските фондове Меглена Плугчиева и с министъра на държавната администрация Николай Василев.

В сградата на Българската търговско-промишлена палата, ул. "Искър" № 9, ет.1 от 11:00 ч. ще се проведе пресконференция за обявяването на нова авиолиния на Adria Airways през 2009 г. между Любляна и София, с акцент върху ползите за пътниците, както и за словенското председателство на ЕС през 2008 г. и положителния му ефект за пътуващите.

Дискусионен клуб за политика организира поредица от дебати със студенти от страната под надслов Рестартиране на политиката. Първият дебат „Рестартиране на политиката: национализъм срещу глобализъм” ще се състои в Нов български университет от 17 часа, зала 217, корпус 1.

Във вторник, 28 октомври 2008 г., от 13.30 ч., в парк-хотел “Москва” ще бъде открит Националният пациентски онкологичен форум. Той се организира за трети път от Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания и преминава под надслова “Здравето – мой личен проект”.
 
От 13.45 часа в зала 102 на община Горна Оряховица ще се състои пресконференция на кмета инж. Йордан Михтиев и ръководителя на ръководителя на делегацията от Италия – Леонардо Налдини, по проект СИВИТАС Плюс. Поводът е първата работна среща по проекта. От 17.30 часа в заседателната зала на Младежки дом Горна Оряховица живелият дълги години в Южна Корея Аврам Агов ще представи Книгата си „Страната на утринната свежест”.

Декларация за единодействие и сътрудничество по време на изборите за Европейски парламент и Народно събрание през 2009 година и местните избори през 2011 година ще подпишат във Варна председателят на партия ЛИДЕР
Кънчо Филипов и председателят на партия “Свободен избор” Ради Радев.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3888 |26.10.2008 Предстоящо на 27 октомври . 0| 4005 |23.10.2008 Предстоящо на 24 октомври . 0| 4135 |22.10.2008 Предстоящо на 23 октомври . 0| 3794 |21.10.2008 Предстоящо на 22 октомври

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads