Реклама / Ads
0| 4108 |28.05.2009 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 29 май

.
Ден на национален траур в памет на загиналите при катастрофата край Ямбол; отслужват панихида за тях; заседава НС; провежда се литературен маратон „Нощ на поетите”.
 

Днес е ден на национален траур в памет на загиналите при катастрофата край Ямбол.

В 9.00 часа започва редовното заседание на Народното събрание.

От 10.30 ч. в столичния храм „Света Неделя” ще бъде отслужена панихида за загиналите 16 души при трагичния инцидент край Ямболското с. Черган. На панихидата ще присъстват главният секретар на Светия синод епископ Наум и викарният епископ на Патриарха Йоан.

Софийски градски съд ще гледа делото за убийство в столичния квартал „Света Троица”. Делото ще се гледа от 9.30 часа.

От 9.30 часа, Столична община, дирекция „Европейски програми и проекти” ще организира семинар по проект за изграждане на международна мрежа за подобряване на сближаването при решаване на социални проблеми на принципа на добросъседство на местно ниво.

От 9.30 ч. в зала “Александър” на хотел “Радисън” министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев ще обяви новите 53 одобрени за финансиране проекти по Оперативната програма “Административен капацитет” (ОПАК).

От 13.00 часа в БТА ще се състои пресконференция на тема: " Резултати от международната конференция на Century 21 за Централна и Източна Европа и Близкия Изток за състоянието на пазара за недвижими имоти в региона.

Софийски районен съд ще заседава по делото срещу Красимир Горсов от 15 часа.

От 15.00 часа ще се състои редовният брифинг на ЦИК.

Факултета по журналистика и масова комуникация ще проведе литературен маратон „Нощ на поетите” от 20 часа, в двора на Ректората на Софийски Университет “Св. Климент Охридски”.

Институт Конфуций - София организира Национална научна конференция под надслов „Китай: традиция и съвременност", посветена на 60-годишнината от установяването на дипломатически отношения между България и Китай. Официалното откриване ще бъде в 10.00 ч., а началото на пленарното заседание, което ще се проведе в Зала 1 на Центъра за източни езици и култури.

В 9.00 часа продължава международната конференция по европейско право в областта на опазване на околната среда в Национален институт на правосъдието.

Министерството на извънредните ситуации организира семинар на тема: „Взаимодействието между институциите за по-ефективни действия при управление на риска от природни бедствия” от 10.30 ч. в сградата на Министерството на извънредните ситуации.

Експерти от Изпълнителна агенция „Морска администрация” ще се срещнат с експерти от Финландската морска администрация
, с които работят по партньорския проект "Изграждане на капацитет за предотвратяване на замърсяване с нефт и други вредни вещества от кораби в Черно море". Събитието ще се състои от 10 ч. в сградата на Министерството на транспорта, залата на 3 етаж.

Детски празник „Безопасно движение на децата” се организира от Национален клуб „Би-бит”. Той ще се проведе от 11.30 ч. пред паметника на НДК.

Български фонд за жените ще проведе обучителен семинар на десет неправителствени организации от цялата страна като част от своята петгодишна „Младежка програма 2009 – 2013”.

В петък, 29 май 2009 г., около 17.00 часа на летище София се очаква да пристигнат алпинистите Дойчин и Маргарита Василеви, които участваха в експедиция за изкачването на връх Манаслу в Хималаите.

Военно – медицинска академия ще се проведе работна среща под надслов:„Реформа в болничното здравеопазване” от 14.30 в киносалона на ВМА.

Пресконференция за софийското село Балша организират местни екологични дружества от 10.00 часа в БТА.

Министърът на културата проф. Стефан Данаилов ще посети област Шумен. В 11.00 часа. Той ще посети музея в Националния историко-археологически резерват “Плиска”, където официално ще открие новата археологическа база и фондохранилището към нея. По-късно през деня министър Стефан Данаилов ще присъства и на откриването на Международната конференция „30 години от обявяването на Мадарския конник за световна културна и историческа ценност”. Международната научна конференция започва в 14.00 часа в Регионалния исторически музей в гр. Шумен.

Министърът на отбраната Николай Цонев ще открие паметна плоча пред входа на тогавашния 23-ти Шипченски механизиран полк, дислоциран в града на името на композитора „Велик е нашият войник” и на Михаил Шекерджиев
. Откриването ще се състои в 12.00 часа. Площадът пред гарнизона ще бъде преименуван и ще носи името на подпоручик Георгиев.

Над 50 яхти от България, Румъния, Русия, Турция и Украйна ще вземат участие в стартиращата днес Black Sea International Regatta 2009. През втория ден на състезанието ще се проведе гонка от Мангалия – Румъния до Балчик.
Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3924 |27.05.2009 Предстоящо на 28 май . 0| 3995 |26.05.2009 Предстоящо на 27 май . 0| 3806 |25.05.2009 Предстоящо на 26 май . 0| 4300 |25.05.2009 Предстоящо на 25 май

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads