Реклама / Ads
0| 3968 |28.05.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 29 май

.
Заседава НС; продължава Седмицата на социалната политика; България става домакин на Европейска Конференция за лечение на зависимости; обсъждат популизма и българската демокрация; Дим Дуков дава пресконференция; евродепутати от ДПС даряват памперси на деца.
 

 

Редовното заседание на Народното събрание ще се проведе от 9.00 часа.

По покана на председателя на Народното събрание Георги Пирински делегация на парламента на Кралство Норвегия, водена от председателя на Стортингета Турбьорн Ягланд, ще пристигне на посещение у нас. Георги Пирински ще посрещне делегацията в 9.10 часа пред паметника на “Незнайния воин”, където парламентаристите от Норвегия ще поднесат венец. Срещата ще започне в 9.30 часа, а изявлението за медиите в 10.20 часа. След срещата парламентарната делегция ще бъде приветствана в Пленарната зала на Народното събрание. Гостите от Норвегия ще разгледат храм-паметника „Александър Невски”.

Продължава Седмицата на социалната политика – инициатива на Европейската комисия. Събитието ще бъде открито от Красимир Попов – директор на Дирекция „Европейски фондове международни програми и проекти” в 9.00 часа в хотел “Хилтън”. Брифингът за медиите ще започне в 12.00 часа.

Българският червен кръст ще организира надпревара за ученици за оказване на долекарска помощ при пътни инциденти. Състезанието ще започне от 10.00 часа в двора на 104-то СОУ.

Конференция на тема „Безопасност и сигурност по пътищата” се организира от ръководството на НДСВ. Конференцията ще се състои зала „Шипка” на столичния хотел „Кристал палас” (ул. „Шипка” 14) от 13. 00 часа.

Зам-министърът на земеделието и храните Бюрхан Абазов ще открие Общото събрание на Националната асоциация на млекопреработвателите в хотел „Форум Славия” от 10.00 часа По време на събранието ще бъдат дискутиране проблемите в млечния сектор.

Годишна среща на Европейския съвет по класическа хомеопания ще се състои в София. В нея ще вземат участие представители на 22 европейски страни. Пресконференцията ще се състои от 11.30 ч. в парк-хотел “Витоша”.

Четиридневен детски театрален фестивал под надслов “От деца за деца”
ще се проведе в парка зад Сити център София във връзка с празника на детето 1 юни. Фестивалът има за цел популяризирането на театъра. На сцената ще се изявят таланти от SOS селища.

 

От 13.00 часа в присъствието на Княгиня Мария Луиза, народни представители и граждани ще бъде открита паметна плоча на Цар Фердинанд в Специализираната болница по пневмофтизиатрични заболявания за долекуване, продължително лечение и рехабилитация „Цар Фердинанд I” в село Искрец. Болницата е създадена през 1908 г. като противотуберколозен санаториум с указ и дарение от Цар Фердинанд.

От 29 до 31 май 2008 г. България ще бъде домакин на VIII-та Европейска Конференция за лечение на зависимости. Основна тема на конференцията са съвременните тенденциии, технологии и подходи в лечението на хероинова зависимост и свързаните със заболяването клинични проблеми. Oфициалнoто откриване на Конференцията е от 17.00 в хотел “Кемпински”, София. Пресконференция с участие на изтъкнати специалисти в областта на лечение на зависимости ще бъде дадена в 13.30 на 31.05, събота, в зала Киото, Хотел Кемпински.

В Гранд хотел “София”, ще се проведе първата Регионална кръгла маса за страните от ПСЮИЕ на тема “Развитие на политиката на конкуренцията: постижения и предизвикателства”. Домакин на събитието ще бъде българската Комисия за защита на конкуренцията.

VІІ-та Национална конференция с международно участие на тема „Застраховането и осигуряването в България при условията на евроинтеграцията: предизвикателства пред продължаващата адаптация” ще се проведе на 29 и 30 май в кв.”Овча купел”, ул.”Гусла”№1,, Учебен корпус на Висше училище по застраховане и финанси.

Кръгла  маса на тема “Популизмът и българската демокрация” ще се проведе от 9.30-12.30 часа в БТА.

В 12 часа в БТА ще се проведе пресконференция на Европейския съвет по класическа хомеопатия и Сдружение "Хомеопатично общество.

В 14 часа в БТА Браншовият съюз за стопанска инициатива в транспорта, Браншовата камара на таксиметровите водачи и превозвачи, Федерацията на автобусните превозвачи и Съюзът за стопанска инициатива ще дадат пресконференция.

Фармацевтичната компания „Актавис” ще открие рампа за хора с увреждания към катедрален храм „Св. Успение Богородично” във Варна. Официалното откриване ще бъде в 11 часа. Церемонията ще се проведе под патронажа на Дона Стайгър – председател на Международния трибунал за престъпления към човечеството в областта на хората с увреждания.

Председателят на УС на БЛС Андрей Кехайов ще присъства на Общото събрание на лекарите от варненска област от 9.00 часа. Пресконференцията ще се състои от 12ч. в зала 37 на Община Варна. Следобяд са предвидени срещи на представители на УС на БЛС със съсловието в гр. Благоевград.

От 12.30 часа в Концертната зала на Радио Варна ще се проведе пресконференция на тема: „Партньорството между община Варна и неправителствените органицации /нпо„мога, знам, творя„/ - фактор за развитие на младите като активни европейски граждани”

В пресцентър “Глас” ще се проведе пресконференция на Дим Дуков.

В зала 109 на Ректората ректорът на Техническия университет - Варна доц. д-р Овид Фархи и президентът на Висшия институт за промишлен и комуникационен дизайн (ISIA), Флоренция, Италия, проф. Родриго Родригес, ще подпишат споразумение между двете институции за откриване и провеждане на съвместно обучение за придобиване на магистърска степен по „Стратегически дизайн”. Споразумението ще бъде подписано в 12.00 часа

Международната изложба на отбранителната техника „ХЕМУС” ще бъде открита от Президента на Република България Георги Първанов в Пловдив. Съпътстващо мероприятие ще бъде Международната научна конференция за изследвания и технологии за отбраната, в която ще вземе участие председателят на Държавната комисия по сигурността на информацията Цвета Маркова. Изложбата се провежда под патронажа на министъра на отбраната. Предвидена е и конференция в конгресния център на Международния панаир. В пресклуба на конгресния център Уилям Пъркинс - вицепрезидент „Пазарно развитие“ за Европа и Израел организира пресконференция от 11 часа относно плановете на компанията. След пресконференцията журналистите могат да участват в демонстрационен полет.

По повод празника на Горна Оряховица се организира живописно-сатирична изложба - образа на Горна Оряховица. Изложбата ще се състои в Младежкия дом. По време на празника ще бъдат връчени и награди за принос в развитието на града.

Националния фестивал на руската песен и танци ще се проведе в Сливен. Около 230 участници от над 10 области от България ще се включат в петото издание на фестивала.

Делото срещу седемте фена на “Локомотив”-Пловдив, обвинени в хулиганство на 17 май на футболната среща между “Вихрен” и ЦСКА ще се гледа от 11.00 часа в Районен съд-Сандански.

Евродепутатите Филиз Хюсменова и Метин Казак ще дарят 500 броя памперси
на Дома за деца, лишени от родителска грижа, в с. Горна Козница, община Бобов в 10,30 часа.

В Пресклуб “Стуарт” от 11.00 часа Българско сдружение за личностна алтернатива в партньорство с Европейската комисия и Комисията за защита от дискриминация организира пресконференция във връзка с проект: „Дискриминацията е слабост”.

Вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще посети германската федерална провинция Баден-Вюртемберг. Той ще проведе разговори с министър-председателя на провинция Гюнтер Йотингер и с председателя на Ландтага Петер Щрауб.Министър Калфин ще изнесе лекция на тема „Значението на Черноморския регион за Европа” пред представители на академичните и бизнес-средите в „Европа институт-Фрайбург” - форум за диалог между науката, икономиката, политиката и администрацията по актуални европейски въпроси.

Министърът на културата проф. Стефан Данаилов заминава за Атина за участие в Конференция на министрите на културата от Евро-средиземноморското партньорство, организирана по инициатива на Словенското Председателство на Европейския съюз и на EUROMED. Предвижда се министрите да постигнат съгласие за поставяне началото на създаване на Евро-Средиземноморска културна стратегия, която да поощрява сътрудничеството в две основни направления – диалог между културите и развитие на културните политики.

Frognews.bg 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4201 |27.05.2008 Предстоящо на 28 май . 0| 4148 |26.05.2008 Предстоящо на 27 май . 0| 4129 |25.05.2008 Предстоящо на 26 май . 0| 3975 |22.05.2008 Предстоящо на 23 май

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads