Реклама / Ads
0| 4454 |28.09.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 29 септември

.
Продължава посещението на премиера Станишев в САЩ; БСП се среща с организации на синдикатите и работодателите; провежда се разговор с британския разследващ журналист Миша Глени по повод новата му книга "Макмафия: Престъпност без граници".
 

 

Продължава посещението на министър-председателя Сергей Станишев в САЩ. В програмата на премиера за 29 септември е предвидено заедно с вицепремиера и министър на външните работи Ивайло Калфин да посети Бостън. Там са предвидени срещи с представители на бизнес средите, с преподаватели и студенти от университета „Харвард”.

На 29 и 30 септември министърът на земеделието и храните Валери Цветанов ще вземе участие в редовно заседание на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство, което ще се проведе в Брюксел. Очаква се на заседанието на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство да продължи задълбоченият политически дебат по отношение на законодателните предложения във връзка с прегледа на състоянието на Общата селскостопанска политика, като България възнамерява да се придържа към досегашните си позициите по отношение на предстоящите реформи на ОСП.

По покана на ръководството на БСП от 11.30 часа в сградата на Народното събрание ще се проведе среща с национално представителните организации на синдикатите и работодателите.Теми на разговора ще бъдат законодателните приоритети през есенната парламентарна сесия, хода на бюджетната процедура, както и изразходването на бюджетния излишък за 2008г.

Зам.-министърът на външните работи Милен Керемедчиев ще се среща с посланикът на Русия у нас Юрий Исаков. Срещата ще се състои в понеделник от 11.00 часа.

Софийският военен съд ще заседава по делото за убийството на Ангел Димитров-Чората. Обвинени са майор Мирослав Писов, капитан Иво Иванов, старши лейтенант Борис Механджийски, сержантите Георги Калинков и Янко Граховски. Заседанието ще започне в 10.00 часа.

От 10.30 часа кметът на София Бойко Борисов ще посети 7 ОДЗ „Детелина” в ж.к Гоце Делчев. След извършени строително-ремонтни дейности това лято детското заведение е разширено и са разкрити две нови групи за 50 деца.

От 11.00 часа в Пресклуб „София Прес” Българско сдружение за личностна алтернатива организира пресконференция на тема: Проект „Ден на кариерата за хора с увреждания 2008”.

Стефан Говен, отговорник на отдела "Политически партии" в "Националната комисия за сметките на предизборните кампании и финансирането на политическите партии", е на посещение в София от 29 септември до 3 октомври.

В 9.30 часа в зала „Роял” на хотел „Шератон” министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев ще открие Национална конференция на тема „Добрите практики за качество в административното обслужване”.

От 11:00 часа в централата на партия Лидер ще се проведе пресконференция. На пресконференцията ще бъдат дискутирани актуални политически теми.

От 11ч. в Салон № 1 на хотел “Радисън” Либерална младежка асамблея на НДСВ ще проведе кръгла маса на тема:”Въвеждане и организиране на денонощен градски транспорт в гр. София”.

От 10.00 до 13.00 ч., в Зала 1 на хотел “Рила” Министерството на здравеопазването организира семинар на тема: “Ролята на медиите за ограничаване на тютюнопушенето и въвеждането на пълната забрана за тютюнопушене на обществените и работните места в България”.

От 15.00 часа в Руския културно-информационен център на ул. „Шипка” 34 в София ще се проведе Кръгла маса на тема „Новите аспекти в икономическите и социални отношения между България и Русия. България – привлекателна дестинация за туризъм и инвестиции”. Предвидена е пресконференция за журналистите от 15.00 часа с участието на Н. Пр. Извънредния и пълномощен посланик на Руската федерация в България Юрий Николаевич Потапов.

България е домакин на третото заседание на Българо-азербайджанската междуправителствена комисия за икономическо сътрудничество. Съпредседатели на комисията са министърът на транспорта Петър Мутафчиев и вицепремиерът на Азербайджанската република Абид Шарифов. Пленарните разговори ще се състоят на 29 и 30 септември.

От 15:00 часа в хотел „Радисън” финансови експерти от кръга на НДСВ – Владимир Каролев, министър Николай Василев, Красимир Катев, Милен Велчев и др. ще отговарят на въпроси за това как финансовата криза ще се отрази на България.

На 29 септември – Световния ден на сърцето, от 11.00 ч. в Министерството на здравеопазването ще се проведе пресконференция по повод присъединяването на България към страните-членки, подписали Европейската харта „Здраво сърце”.

ДКЕВР ще вземе окончателното решение за цената на природния газ. След промяната парното може да поскъпне с 10-12%. Досега цената му се променяше веднъж годишно. От 1 юли увеличението на цената на парното беше средно с около 14 %.

В 11 часа - Фондация АКСЕС ще даде пресконференция в БТА, на която ще представят доклада "Наблюдение на общинските икономически практики".

13 часа в БТА издателство "Сиела" организира среща-разговор с британския разследващ журналист Миша Глени и представяне на новата му книга "Макмафия: Престъпност без граници".

Министър Джевдет Чакъров ще открие пречиствателна станция за отпадни води в Пазарджик. Церемонията по откриването на пречиствателната станция ще е в понеделник в 14,00 часа на площадката на съоръжението. Пречиствателна станция в Пазарджик е изградена със средства от ИСПА по проект, управляван от МОСВ.

В Пловдив официално ще бъде открит 64-ят Международен технически панаир "Есен 2008". Откриването на есенния панаир в Пловдив е от 11.30 часа пред централния вход на Панаира. На събитието ще присъства и президентът Георги Първанов.

От 11.30 часа в Общинска болница „Свети Иван Рилски” в гр. Дупница Максим Бенвенисти, председател на Организация на евреите в България „Шалом” официално ще направи дарение - „Спасен живот за нов живот” на родилното отделение на болницата. Дарението е част от инициативата „НАПРАВИ ДОБРО” на ОЕБ „Шалом” от Националната програма за отбелязване на 65-годишнината от спасяването на българските евреи.

Председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и кметът на Бургас – Димитър Николов ще открият от 14.00 часа в Слънчев бряг семинар на тема „Обучение на местните власти в деинституционализацията на грижите за деца”. Семинарът има за цел да постави акцент върху две основни области: административното управление на общините за реформиране, преструктуриране или закриване на домовете за деца, които са на тяхна територия.

В 9,30 часа кметът на Пловдив Славчо Атанасов ще приеме в кабинета си посланникът на Швейцария Негово Превъзходителство Томас Фелер. В 10,15 часа кметът ще се срещне с новия посланник на САЩ у нас – Нейно Превъзходителство Нанси Макълдауни. В 11,00 часа Атанасов ще присъства на откриването на Международния технически панаир, а в 14,00 часа ще приеме в кабинета си министърът на транспорта Петър Мутафчиев и вицепремиерът на Азербайджан.

Делегация на Комисията по бюджетен контрол на Европейския парламент, водена от депутата Нилс Лундгрен, ще бъде на посещение в България
от 29 септември до 1 октомври. В състава на делегацията е и членът на Комисията по бюджетен контрол, българският евродепутат от Групата на Партията на европейските социалисти Маруся Любчева. На 29 септември делегацията на Европейския парламент ще посети Варна.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4066 |25.09.2008 Предстоящо на 26 септември . 0| 3802 |24.09.2008 Предстоящо на 25 септември . 0| 4058 |23.09.2008 Предстоящо на 24 септември . 0| 3928 |22.09.2008 Предстоящо на 23 септември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads