Реклама / Ads
0| 3919 |02.04.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 3 април

.
Продължава срещата на върха на НАТО в Букурещ; заседават НС и ВСС; обсъждат как за изглежда черноморското крайбрежие; служителите на „ЧЕЗ Разпределение България” провеждат едночасова предупредителна стачка.
 

Министър-председателят Сергей Станишев ще участва в Срещата на върха на НАТО в Букурещ. Тя започна на 2 април с работна вечеря на държавните и правителствените ръководители на страните-членки на Алианса, които ще бъдат посрещнати в двореца „Котрочени”от президента на Румъния Траян Бъсеску и от генералния секретар на НАТО Яп де Хоп Схефер. На 3 април министър-председателят ще вземе участие в сесията на Северноатлантическия съвет, в среща на Съвета с новопоканените държави, в работния обяд на Евроатлантическия съвет за партньорство и в среща за Афганистан.
В делегацията влизат и министърът на външните работи Ивайло Калфин и министърът на отбраната Веселин Близнаков.

От 9.00 часа ще се проведе редовно заседание на Народно събрание.

От 10.00 часа ще се проведе заседание на Висшия съдебен съвет.

В 14.00 часа в зала „Колегиум” на Министерството на културата ще се състои пресконференция, посветена на проявите в Годината на Русия в България.

Заместник-министърът на икономиката и енергетиката Галина Тошева ще открие Национален информационен ден по програма „Интелигентна енергия – Европа ІІ”. Форумът се организира от министерството във връзка с обявения от Европейската комисия /ЕК/ през месец март 2008 г. търг за набиране на проектни предложения в рамките на програма „Интелигентна енергия – Европа ІІ”. Проявата ще започне от 9:30 ч. в София, в сградата на Интерпред на бул. „Драган Цанков” 36, зала „София”.

От 12.00 часа в БТА ще се проведе пресконференция на Държавната агенция по туризъм по повод предстоящото 5-то Международно изложение "Културен туризъм` 2008", което ще се проведе от 16 до 18 април 2008 г. във Велико Търново. Участници в пресконференцията са: Анелия Крушкова - председател на Държавната агенция по туризъм; Румен Рашев - кмет на община Велико Търново; Даниел Панов - управител на Общинска агенция по туризъм, гр. Велико Търново; Мария Карагьозова - изпълнителен директор на "BG INFO channel"; Благой Рагин - председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, и др.

По инициатива на лидера на СДС Пламен Юруков ще се проведе среща на кметовете на СДС, депутати и експерти на тема „Местни политики за подкрепа на детето и семейството”. Пресконференцията ще бъде в 14.00 ч. в зала „Киев” на Парк хотел „Москва”.

Кметът на София Бойко Борисов и президентът на ФК „ Реал” (Мадрид ) Рамон Калдерон ще посетят в 10.00 часа Социално учебно- професионален център „Княз Борис І” . Социалното учебно заведение се намира на ул. „Баба Вида” 1”. Фондацията на ФК „Реал” се занимава с благотворителна дейност, насочена предимно към работа с младежи в неравностойно положение.

Ще се състои церемония по връчване на званието почетен професор на ст.н.с. Божидар Димитров, директор на Националния исторически музей, от Специализираното висше училище по библиотекознание и информационни технологии (СВУБИТ), съобщиха от пресслужбата на ВУЗ-а. Церемонията ще се състои в зала “Тържествена” от 11.00 часа в сградата на висшето училище на бул. "Цариградско шосе" № 119.

Кметът на София Бойко Борисов ще присъства на работна закуска „София – нови възможности за бизнеса”, организирана от Американската търговска камара .
Срещата на кмета с бизнеса ще се проведе в 8.30 ч.в хотел Хилтън, зала Мусала. Гост на закуската ще бъде и американският посланик Джон Байърли. Представители на над 100 компании – членове на камарата също ще присъстват на закуската.

Служителите на „ЧЕЗ Разпределение България” ще проведат едночасова предупредителна стачка
от 9 до 10 часа.

НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” и „НЮ БОЯНА ФИЛМ” канят журналисти, студенти, преподаватели и приятели от 11.00 ч. в централната сграда на Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов” /НАТФИЗ, където ще бъде подписан Договор за сътрудничество между „НЮ БОЯНА ФИЛМ” АД и НАТФИЗ. Подписите си под него ще положат Дейвид Варод, изпълнителен директор и председател на Съвета на директорите на „НЮ БОЯНА ФИЛМ” и проф. д-р Станислав Семерджиев, ректор на НАТФИЗ.

Физическият факултет на СУ “Св. Климент Охридски”, МОН, Агенцията за ядрено регулиране, НЕК, АЕЦ “Козлодуй”, Съюзът на учените в България, Българският атомен форум, Фондация “Еврика” и Регионалният инспекторат по образованието – София свикват пресконференция във връзка със започващата Национална конференция “Физика и енергетика".Пресконференцията ще се проведе от 11.00 часа в Зала 1 на Ректората.

Медийният ден на съвместното българо-американско обучение „Тракийска пролет - 2008”, което се провежда в нашата страна, ще се състои от 11.30 часа. Журналистите ще имат възможност да наблюдават съвместни полети и парашутни скокове на български и американски военнослужещи от ВВС на двете страни от полосата до село Тенево (отсечката между селата Окоп и Тенево на пътя Ямбол-Елхово).

От 11.00 ч. в Национален пресклуб БТА – София ще се проведе пресконференция на тема: “ФОРОС Национална Компания Недвижими Имоти стартира проекта Форос франчайзинг”

Пресконференция на Българска федерация по фехтовка
ще се проведе от 11.00 часа в Национален пресклуб София прес.

Заместник-министърът на труда и социалната политика Баки Хюсеинов ще открие във Военния клуб в Самоков, в 10:30 часа, първата специализирана трудова борса за ромската общност. По-късно заместник-министър Хюсеинов ще се срещне с представители на неправителствени ромски организации. Срещата ще бъде от 11:30 часа в малка заседателна зала на Община Самоков.

Ще се проведе съвместна среща на съсловните организации на лекари, фармацевти и професионалисти по здравни грижи. Националните ръководства ще разговарят с представителите на Регионалния координационен съвет за организиране на протестни действия на медицинската общност.
От 11:30ч. в залата на „Панаирното градче” ще се състои пресконференция за медиите.

Министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски ще посети град Перник. В 14:00 часа проф. Гайдарски ще срещне с персонала на „Специализирана болница за активно лечение на белодробни болести - Перник” ЕООД. Час по-късно министърът ще посети „Дом за медико-социални грижи за деца” в Перник, който е на подчинение на Министерството на здравеопазването.

Конференция на тема “Как да изглежда българското черноморско крайбрежие?” ще се проведе във Варна.
Ще бъде представена визията за устойчиво и интегрирано управление четири пилотни района на българското Черноморско крайбрежие.
Конференцията започва в 10.00 часа в хотел „Голдън Тюлип”- Варна (бул. „Христо Ботев” 3а). Сутрешната сесия е открита за журналисти.
Пресконференцията е предвидена за 12.00 часа.

В 10.30 ч. в пресцентър "Глас" ще се състои пресконференция по повод традиционната сърф регата "Варна Пролет 2008" за клас "Фънборд", която ще се проведе през почивните дни в Казашко с помощта на община Варна. От клуба-организатор "Лазур" ще присъстват изп. директор Стелиян Дъчев и гл. треньор Явор Колев. Спонсор на гонките е сърф-шоп "Бургас".

В гр. Крумовград със съдействието на гражданските сдружения „Заедно”, „Хармония” и „Надежда” започва поредица от консултации със заинтересовани граждани от общината във връзка със старта на Програмата за развитие на селските райони. Инициативата е подчинена на една от основните цели на сдруженията - устойчиво развитие на селските райони чрез разпространение на информация и консултантска дейност, както и от интереса от страна на местните хора във връзка с програмата.

Frognews.bg 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4076 |01.04.2008 Предстоящо на 2 април . 0| 3876 |31.03.2008 Предстоящо на 1 април . 0| 4065 |30.03.2008 Предстоящо на 31 март . 0| 3770 |27.03.2008 Предстоящо на 28 март

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads