Реклама / Ads
0| 4101 |02.02.2009 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 3 февруари

.
Президентът Първанов участва в Национална конференция “Държавност и лидерство”; заседава Общественият съвет към вицепремиера М. Плугчиева; награждават екипажа, проявил висок професионализъм при отвличането на автобуса с пътници на 27 01.
 

 

Президентът Георги Първанов ще вземе участие в Национална конференция “Държавност и лидерство”, посветена на 155 години от рождението на Стефан Стамболов. Началото на конференцията е в 11.00 часа в БАН.

Министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров ще участва в публично представяне на изпълнението на Оперативната програма “Околна среда”. Представянето ще е в 10,30 часа в залата на МОСВ на ул. “Ул.Гладстон”.

Ще се проведе официална церемония по подписване на меморандумите за одобрените обекти по проект „Красива България” за 2009 г. Министър-председателят Сергей Станишев и министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова ще участват в церемонията по подписване на меморандумите с общини. Церемонията ще се проведе в хотел „Хилтън”, зала „Мусала”, в 10:00 часа.

От 13.30 ч. в Гранитна зала на Министерския съвет ще се проведе редовно заседание на Обществения съвет към вицепремиера по управление на европейските фондове Меглена Плугчиева. За участие в заседанието на Обществения съвет са поканени главния прокурор Борис Велчев, вътрешния министър Михаил Миков, министъра на правосъдието Меглена Тачева, председателя на Комисията за борба с корупцията в НС Бойко Великов, председателя на ВКС Лазар Груев, директора на НАП Мария Мургина и други представители на изпълнителната и съдебната власт.

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев ще присъства на церемонията по награждаването на екипажа, който прояви висок професионализъм и самообладание при отвличането на автобуса с пътници на 27 януари 2009 г. Награждаването е организирано от Асоциацията на българските предприятия за международни превози и пътищата (АЕБТРИ) и ще се проведе от 11.00 ч в гранд хотел „София”, зала „Триадица” 2.

В 15.00 часа в Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще се проведе пресконференция на заключителния семинар по проектът за българското Черноморие „Моят бряг”.

От 11,30 ч в централата на ДСБ на бул. „Витоша” №18  ще се състои пресконференция на ръководството на партията.

От 13.00 часа в конферентната зала на пресклуб „София прес” ще се проведе редовната седмична пресконференция на партия Българска нова демокрация (БНД), посветена на актуалната обществено-политическа обстановка в страната.

Ръководството ПП ГЕРБ ще даде пресконференция, на която ще бъдат представени факти за скандални схеми на измама в тютюнопроизводство, довели до протестите на Тютюнопроизводителите от Гоцеделчевско.

От 14.00 часа в централата на НДСВ ще се проведе редовният седмичен брифинг за медиите. Участие в брифинга ще вземат заместник-председателите на НДСВ Марина Дикова и Минчо Спасов, както и говорителят на партията Станимир Илчев.

В Централата на БСП на „Позитано” 20 ще се проведе редовно заседание на Изпълнителното бюро на Висшия съветг на БСП, на което ще бъдат обсъдени актуални политически проблеми. След заседанието ще се проведе пресконференция, която ще започне в 14.00 ч.

Депутати от Бундестага на Федерална република Германия ще се запознаят с работата на Висшия съдебен съвет. Делегацията се ръководи от председателя на комисията по въпросите на Европейския съюз Гюнтер Крихбаум.

В 10.00 часа в сградата на ДКЕВР ще се проведе открито заседание на комисията.

Фондация „Фридрих Еберт” и Институт за политически и правни изследвания организират дискусия на тема: „Европа, Русия и България - накъде след газовата криза?”. Дискусията ще се проведе от 10.30 часа в пресклуба на БТА.

Гражданска инициатива „Справедливост” и Републикански неоконсервативен институт организират кръгла маса на тема: „Представяне на Законопроект за мажоритарни избори”. Събитието ще се проведе от 13.00 часа в пресклуба на БТА.

В 11.00 часа в Министерството на регионалното развитие и благоустройството кметът на Стара Загора проф. Светлин Танчев ще подпише договор между МРРБ и Община Стара Загора за реализацията на Проекта „За децата на Стара Загора с отговорност и любов”.

В 11.00 часа в зала 1 на Софийския университет „Климент Охридски” ще се проведе пресконференция, на която ще се представят новостите в приема на студенти през 2009 г.

В 10.30 часа в гранд хотел „София”, зала „Триадица” 1 ще се проведе пресконференция на Colliers International България на тема: „Пазарът на недвижими имоти през 2008 г. какво да очакваме през 2009 г.”

В 13.00 часа в пресклуба на БТА Гражданска инициатива Справедливост ще представи свой законопроект за мажоритарен избор на всички народни представители.

В 14.00 часа в Общински културен институт – Дом на културата „Красно село” ще се открие официално „Седмица на детската дружба”, организирана от Института за интелектуално възпитание на деца и юноши на Ислямска република Иран и Културното представителство към Посолството на ИР Иран в България, със съдействието на Столична община.

Посланикът на Италия в България Стефано Бенацо пристига на посещение в Царево и ще се срещне с кмета Петко Арнаудов. Посланикът ще бъде придружаван от работна група от Италия по проекта за изграждане на яхтено пристанище в Ахтопол, който ще бъде обсъден на срещата с кмета. Визитата на италианската делегация включва и посещение на пристанището в Ахтопол.

В 18.00 часа в Русенската художествена галерия ще бъде открита фотоизложбата „Работни места” с 28 цикъла от фотоси.

В 9.00 часа кметът на Стара Загора проф. Светлин Танчев ще участва в официалната церемония по подписване Меморандум за разбирателство по Проект „Красива България”.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4089 |01.02.2009 Предстоящо на 2 февруари . 0| 3970 |29.01.2009 Предстоящо на 30 януари . 0| 3983 |28.01.2009 Предстоящо на 29 януари . 0| 3756 |27.01.2009 Предстоящо на 28 януари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads