Реклама / Ads
0| 4077 |29.01.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 30 януари

.
Президентът Първанов заминава за Мексико; заседават НС и Съветът по сигурността към МС; САС гледа делото "Индиго"; заседават и по делото "Стависки"; връчват се множество награди от конкурси.
 

 

Държавният глава Георги Първанов ще направи официално посещение в Мексиканските съединени щати от 30 януари до 1 февруари по покана на своя мексикански колега Фелипе Калдерон. Това е първо посещение на български държавен глава в Мексико. Президентът ще бъде придружаван от съпругата си Зорка Първанова.

Съветът по сигурността към МС ще заседава от 11.00 часа в Министерски съвет. Заседанието се свиква от министър-председателя Сергей Станишев и ще бъде посветено на обстановката в Косово. Ще бъдат обсъдени възможните сценарии и решения, както и позициите на страните –членки от ЕС. Очаква се след заседанията да бъдат направени изявления.

От 9.00 часа ще се проведе редовно заседание на Народно събрание.

Проф.д-р Анелия Мингова, представляващ Висшия съдебен съвет и председателите на Постоянните комисии към ВСС ще отчетат работата на съвета през 2007 година. Пресконференцията ще бъде в заседателната зала на ВСС, ул.”Съборна”9 , ет.IV от 12,00 часа. От 10.00 часа ще се проведе редовно заседание на ВСС.

Ще се проведе заседание по делото срещу Максим Стависки. Заседанието започва от 9.15 часа .

Министър-председателят Сергей Станишев ще се срещне със зърнопроизводители, хлебопроизводители, арендатори и председатели на земеделски кооперации в Министерски съвет от 14.00 часа. По време на срещата ще бъдат обсъдени проблеми в аграрния сектор през втората година от пълноправното членство на България в Европейския съюз. 

Министърът на земеделието и продоволствието Нихат Кабил ще посети дом за деца лишени от родителски грижи „Св. Иван Рилски” и ще направи дарение.

Софийски апелативен съд ще гледа делото за смъртта на седемте деца, които загинаха на входа на дискотека “Индиго”. Заседанието започва от 10.00 часа.

Министърът на културата проф. Стефан Данаилов ще открие официално Европейската година на междукултурния диалог за България от 11.00 часа в зала „Триадица” на Гранд хотел „София”. Непосредствено след това ще се проведе пресконференция с участието на министър Стефан Данаилов по повод началото на Европейската година на междукултурния диалог 2008-ма. Зам.-министърът на културата Явор Милушев ще представи Националния проект за Европейската година на междукултурния диалог и Програмата за дейностите в рамките на годината.

Официалната церемония за връчване на призовете “Буров” за финансово и индустриално управление през 2007 г. на фондация “Атанас Буров” ще се състои от 18.00 ч., в Гранд хотел “София”, зала “Триадица”. Наградите ще бъдат връчени от вицепремиера и министър на външните работи Ивайло Калфин и управителя на Българска народна банка Иван Искров.

Зам.-министърът на земеделието и продоволствието Бюрхан Абазов ще връчи наградата „Еврофермер 2007”. За почетното звание всяка година се състезават представители на земеделието и хранителната промишленост.
Награждаването ще бъде от 12.00 часа в ресторант „Капри” до хотел „Плиска”.

Ръководството на “Български пощи”ЕАД и представители на Националната кампания ”България – рай и за българите” ще подпишат споразумение за сътрудничество. Подписването ще се състои в 13.00ч. в заседателната зала на V-ия етаж на Министерството на транспорта.

На 30 и 31 януари 2008 г., министър Николай Василев и представителите на МДААР ще посетят централата на ООН, кметството, щатския технологичен департамент и Департамента на държавната служба. Председателят на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения Пламен Вачков е ръководител на българска правителствена делегация в Съединените американски щати от 26 януари до 7 февруари. Посещението е по покана на Американската агенция за търговия и развитие. Предстоят срещи с американски висши правителствени служители и търговски дружества за обсъждане на възможностите за развитие на проекти в областта на информационните и комуникационни технологии в България. В делегацията участват заместник-министри на държавната администрация и административната реформа; на образованието и науката; на вътрешните работи; на икономиката и енергетиката; както и представители на министерствата на държавната политика при бедствията и аварии; на финансите, на Министерски съвет.

Пресконференция на тема: “Финансиране на болничната медицинска помощ през 2008 г.” ще се състои от 11.30 часа в сградата на Националната здравноосигурителна каса. В нея ще участва д-р Румяна Тодорова, директор на НЗОК.

Пресконференция ще се проведе в сградата на КНСБ от 11.00 часа. На нея ще бъдат обсъдени синдикалната 2008 г. – приоритети, предизвикателства, инициативи за КНСБ” – модератор на обсъждането ще бъде доц. д-р Желязко Христов, президент на КНСБ. Национално споразумение между работодателската организация във фризьорския отрасъл и Независима синдикална федерация на търговията, кооперациите, туризма, кредита и общественото обслужване.

Съюзът на пивоварите в България организира пресконференция на тема: “Резултатите от дейността на пивоварната индустрия през 2007. Представяне на нови механизми за отговорна реклама на бира”. Тя ще се проведе от 11.00 часа в пресклуба на БТА.

Наградите на Дванадесетия национален конкурс “Мистър/Мисис Икономика 2007", организиран от Асоциация на индустриалния капитал в България и списание “Икономика” ще се връчат от 19.30 часа в зала “Средец” на хотел “Шератон”. За първи път със специална награда “За принос в развитието на бизнес средата” ще бъде отличен представител на държавната администрация, законодателната и изпълнителната власт, който със своята дейност е допринесъл чувствително за подобряването на условията за бизнес у нас. Отличените са: Петър Димитров – министър на икономиката и енергетиката, Пламен Орешарски – министър на финансите, Петър Мутафчиев – министър на транспорта и Лалко Дулевски – председател на Икономическия и социален съвет.

За първи път от днес в Разплащателната агенция ще се приемат проекти по „Националната програма за пчеларство”. По нея в сектора се предвижда да бъдат отпуснати субсидии на стойност общо 11 149 000 млн. лв. за периода 2008 - 2010 г., половината от които ще бъдат възстановени от Европейския съюз. Одобреният финансов размер на програмата за 2008 г. е 3 555 000 лв. Крайният срок за кандидатстване изтича на 15 май тази година.

Постоянната българо-руска работна група „Информационно общество и информационни технологии” ще проведе четвъртото си заседание в София на 30 и 31 януари. Делегациите са ръководени от заместник-председателя на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения Красимир Симонски и заместник-председателя на Федералната агенция по информационни технологии Александър Панкратов.

Държавната агенция за информационни технологии и съобщения пуска в употреба на 30 януари от 10.30 ч., в Музея на съобщенията, ул.”Гурко”6, пощенско-филателно издание на тема: “Международна полярна година 2007/08. 20 години българска антарктическа експедиция”.

Международната природозащитна организация WWF и Националният дворец на децата канят на откриването на изложбата „Аз нарисувах Дунав” на 30 януари, сряда, от 14 часа в зала „Фоайе” на двореца на бул. „Александър Стамболийски” 191 в София. Изложбата се открива в навечерието на Международния ден на влажните зони – 2 февруари.

Община Варна, съвместно със сдружение “Морски алианс” организира показ на индивидуални и колективни средства за спасяване на море и начините на тяхното използване от 11.00 часа. Ще бъде демонстрирано отварянето на спасителен плот и качването на човек на него от водата.

Държавната агенция по туризъм организира участието на страната ни на международното туристическо изложение FITUR`08 /International Tourism Trade Fair/ в Мадрид, което ще се проведе в периода 30 януари-3 февруари

Окръжният съд в Бургас ще се произнесе за това дали одобрява подписаното споразумение между Димитър Желязков-Очите и прокуратурата.

Frognews.bg

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4067 |28.01.2008 Предстоящо на 29 януари . 0| 4048 |27.01.2008 Предстоящо на 28 януари . 0| 3926 |24.01.2008 Предстоящо на 25 януари . 0| 3984 |23.01.2008 Предстоящо на 24 януари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads