Реклама / Ads
0| 4704 |29.03.2009 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 30 март

.
Президентът Първанов се среща с представители на държавни органи и местни власти, неправителствени организации; заседава временната парламентарна комисия за промени в изборното законодателство.
 

 

В зала “Панорама” в Дом 2 на резиденция “Бояна” ще се проведе работна среща на президента Георги Първанов с представители на държавни органи и местни власти, неправителствени организации, специализирани институции за деца в неравностойно положение, представители на бизнеса и медийни партньори. На срещата ще бъде извършен преглед на изпълнението на Плана за дейността на институциите, който беше набелязан по време на дискусията на тема: “За децата на България – откровено и ангажирано”.

Премиерът Сергей Станишев ще разговаря със Сийм Калас, заместник-председател на ЕК и комисар по административните въпроси, одита и борбата с измамите.

Временната парламентарна комисия за промени в изборното законодателство ще заседава от 11.00 часа в зала “Запад” на Народното събрание. Депутатите ще разгледат обобщения проект на приетите от парламента на първо гласуване промени в Закона за избиране на членове на Европейския парламент от Република България.

Под председателството на вицепремиера Ивайло Калфин, в Министерския съвет ще заседава Държавно-обществената консултативна комисия по туризма. Комисията ще обсъди въпроси, свързани с началото на летния туристически сезон, както и състоянието на туристическия бранш в условията на световна финансова и икономическа криза. Около 12.45 часа е предвидена пресконференция в Гранитната зала на Министерския съвет.

В 11.00 часа в Министерството на здравеопазването ще се състои пресконференция на Комисията по позитивния лекарствен списък. Брифингът ще се проведе в Заседателната зала на министерството.

КРИБ ще даде редовен месечен брифинг от 11.00 часа в хотел „Шератон”. Темата на брифинга е оценка на КРИБ за реалното състояние на икономиката на България и перспективите за развитие на кризата.

Пресконференция на политическа партия Българска нова демокрация ще се състои в София прес от 11.00 часа. В нея ще участват Лидия Шулева, зам.-председател на БНД, Пламен Панайотов, член на Централния изпълнителен съвет на БНД, Любен Цонков и Васимир Радулов, членове на партията.

Пресконференция на Движение „НАПРЕД“ ще се проведе от 12.00 часа в София прес.

Пресконференция на тема „Пети международен конгрес за енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници и пaралелната специализирана изложба” ще се състои от 11.00 часа в БТА.

Лидерът на Алианса на либералите и демократите за Европа в Европейския парламент Греъм Уотсън ще бъде гост-лектор на Националния съвет на най-голямата младежка либерална организация в Европа, който ще се проведе в зала „Опал” на х-л „Дадеман-Принцес” от 13.30 часа.

За първи път младите водачи на МПС ще получат свидетелствата си за правоуправление на официална церемония от 14.30 часа в столичния отдел “Пътна полиция”.

От 10.00 часа в хотел „Плиска” ще се проведе Национална кръгла маса „Образователната интеграция на децата от малцинствата и Закона за развитие на училищното образование”. Участие в нея ще вземат над 50 директори на училища от цялата страна, представители на местната власт и Националното сдружение на общините.

Форум „Образование за устойчиво развитие – образованието и климатичните промени” ще се проведе в Заседателната зала на БАН от 9.30 часа. В него ще вземат участие членове на Европейския парламент, представители на Министерството на образованието и на Българската академия на науките, независими експерти.

Международна конференция на тема „Аудиовизуалната политика на ЕС”
започва от 9.00 часа. в хотел „Анел” в София. Конференцията ще продължи и във вторник.

От 12.00 часа в централата на ПП „Атака”, Централното ръководство на партия „Атака” ще даде пресконференция по повод сигнал до ДАНС за сделки, ощетяващи България.

Президентът Георги Първанов ще участва в тържество по случай сто години от създаването на Работническия рудничарски съюз в България. За значителен принос към развитието на миннодобивната индустрия в България и по повод на юбилея държавният глава ще връчи Почетния знак на Президента на Работническия рудничарски съюз в България.

Сенатът на Белгия ще се проведе конференция, посветена на 130-та годишнина на Търновската конституция. Във форума него ще участват председателят на Народното събрание Георги Пирински и председателят на Сената на Белгия Арман Дьо Декер.

 

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4243 |25.03.2009 Предстоящо на 25 март . 0| 4400 |23.03.2009 Предстоящо на 24 март . 0| 4281 |22.03.2009 Предстоящо на 23 март . 0| 4388 |19.03.2009 Предстоящо на 20 март

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads