Реклама / Ads
0| 3852 |29.11.2009 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 30 ноември

.
Министърът на външните работи Р. Желева ще даде пресконференция; откриват първия Коледно-новогодишен фестивал в София.
 

Министърът на външните работи д-р Румяна Желева ще даде в МВнР пресконференция
в 11:00 ч. Тя ще бъде посветена на ресора, който председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Дурао Барозу, й предложи в състава на бъдещата комисия - „Mеждународно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи”. Ще бъдат представени и промените в новия Устройствен правилник на МВнР.

По случай 10 години от поканата към България за започване на преговори за присъединяване към ЕС, Европейското движение и Съюзът на европейските федералисти съвместно с Министерството на отбраната организират публична дискусия на тема “България 10 години след поканата за започване на преговори за членство в ЕС: оценка на присъединяването и визия за бъдещето”. Форумът ще се проведе в Информационния център на МО на ул. “Раковски” 106 от 10.00 до 12.00 часа.

От 11:00 часа в зала „Мати” в Националния дворец на културата ще се проведе пресконференция по повод откриването на XXVIII Софийски международен панаир на книгата, организиран от Асоциация „Българска книга”.

Заключителна конференция по Програма „Европейски проекти и развитие на гражданското общество”, осъществена с финансовата подкрепа на Столична община ще се проведе в хотел „Радисън” от 13.30 ч. Конференцията ще бъде открита от кмета на град София Йорданка Фандъкова.

В 18.00 ч., кметът на София Йорданка Фандъкова ще присъства на откриването на първия Коледно-новогодишен фестивал в София, с което столицата ни официално се присъединява към големите европейски градове с традиции в отбелязването на един от най-обичаните християнски празници. Фестивалният комплекс е разположен между СУ „Климент Охридски” и Орлов мост.

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова ще открие в понеделник в 12.00 ч. коригиран участък на река „Новачица” с изградена зона за отдих. Откриването ще се състои в зоната за отдих на ул. „Тинтява” /на гърба на КАТ/.

Национален инициативен комитет за честване на 100-годишнината от рождението на Никола Вапцаров ще даде пресконференция в БТА от 13.00 часа.

Пресконференция по повод обявяването на най-силните марки на българския пазар за 2009-2010 г.
ще се състои от 11,00 ч. в Гранд Хотел София, зала „Сердика“ (ул. Гурко 1).

Националното ръководство на ДСБ ще даде пресконференция от 11.30 ч. в централата на партията на бул.”Витоша”18, вход от към ул.Кърниградска.

От 09.00 ч. в Заседателната зала на Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий” се организира Ден на Европейската библиотека в НБКМ. Целта на това събитие е да представи пред българската общественост по-обширна информация за Европейската библиотека и проект TELplus като по този начин допринесе за тяхното популяризиране.

В Големия салон на БАН, ул. 15 ноември № 1, (пл. Народно събрание) ще се проведе разширено заседание на Общото събрание на Академията за запознаване с резултатите от независимата международна оценка на постоянните научни звена /институти и централни лаборатории/ на Българската академия на науките, направена от Европейската научна фондация /ЕНФ/ и Европейската федерация на академиите на науките /ЕФАН/. От 11:30 отново в Големия салон ще се проведе пресконференция, на която оценката ще бъде представена на медиите.

Следите на Прехода върху медийната среда в България и ролята на медиите днес и 20 години по-рано ще бъдат основните акценти на Медийния панаир „Журналисти по теория, журналисти на практика“
. Панаирът ще се проведе за четвърта поредна година във Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски“ между 30 ноември и 4 декември 2009 г.

От 30.11.2009 г. бюро „Съдимост” ще се помещава на новия си адрес – бул. „Патриарх Евтимий №2 (бившият Нотариат). В понеделник в 9.30 часа, председателят на СРС съдия Красимир Влахов, лично ще посети сградата, за да се увери, че служителите от преместените звена имат условия да работят пълноценно.

Състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Петър Петров-Амигоса и още 3 подсъдими. Заседанието ще се проведе в 13.30 часа.

Състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Марио Николов и още осем подсъдими.
Началото на заседанието ще започне в 9.30 часа.

Заместни-кметът на Столична община Албена Атанасова и заместник-изпълнителният директор на Банка БНП Париба С.А. – клон София ще подпишат в 10.00 часа договор, с който за седма поредна година ще се даде старт на Проект „Социална кухня”. Подписването ще се състои в официална зала на Столична община.

От 15.00 часа в Централата на КТ „Подкрепа” ще се проведе кръгла маса на тема „НЕ на насилието и дискриминацията върху жени и момичета”, организирана от Съюза на Жените на Конфедерацията на труда „Подкрепа”.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4136 |26.11.2009 Предстоящо на 27 ноември . 0| 3995 |25.11.2009 Предстоящо на 26 ноември . 0| 3866 |24.11.2009 Предстоящо на 25 ноември . 0| 4214 |23.11.2009 Предстоящо на 24 ноември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads