Реклама / Ads
0| 3769 |03.04.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 4 април

.
Продължава срещата на върха на НАТО в Букурещ; заседава НС; връчват наградата Аскеер 2008за съвременна българска драматургия; отбелязват Седмицата на гората.
 

 

От 9 часа ще се проведе редовното заседание на Народното събрание.

Министър-председателят Сергей Станишев участва в Срещата на върха на НАТО в Букурещ. Програмата на премиера за деня предвижда участие в работните заседания на Комисията НАТО-Украйна и на Съвета НАТО-Русия.

Президентът Георги Първанов свиква разширено заседание на Съвета за децата и младежта. Заседанието ще започне в 9.30 часа на “Дондуков” 2. Основна цел на съвещанието е обсъждането на План за дейността на институциите, неправителствените организации и бизнеса, в резултат на проведената на 9 март т.г. дискусия на тема “За децата на България – откровено и ангажирано”.
След края на заседанието, в 10.30 часа в Гербова зала на “Дондуков” 2 държавният глава ще се срещне на чаша вино с участниците в инициативата “Българската Коледа – 2007”. Ще бъде представена поетапна информация за събраните по време на последната акция средства и тяхната реализация.

Националният съвет за сътрудничество по етническите и демографските въпроси към МС ще заседава. Председател на съвета е вицепремиерът Емел Етем.

От 11.00 ч. в зала “Европа” на Новотел Пловдив ще се проведе информационен ден за два нови конкурса за проекти по Оперативната програма “Административен капацитет", на която ще присъства министъра на държавната администрация и административната реформа Николай Василев. От 13.30 часа в заседателната зала на Общинския съвет на Сопот (гр. Сопот, ул. „Иван Вазов” №55 ) министър Николай Василев ще присъства на официалното представяне на Информационна система за мониторинг на регулаторните режими, администрирани от общинските власти.

В 10.00 часа в София прес ще се проведе пресконференция на тема „Оздравяване, битка за контрол или активно мероприятие е скандалът в МВР? „Милиционерската“ олигархия и българските политици“.

В 12.00 часа в София прес ще се проведе пресконференция на БГ Рок. Темата е: „За втори път Дъги Уайт проваля собствения си концерт”. Какви са причините за отпаднето на организирания от БГ Рок концерт на Дъги Уайт, посветен на 10-годишнината от борбата срещу СПИН?

В 10.00 часа министър Емел Етем ще открие изложба на млади художници в сградата на Министерството на държавната политика при бедствия и аварии.

AIESEK – най-голямата студентска асоциация в света представя проекта Отговорният бизнес в действие в хотел “Вега”.

В 11.45 часа в Гербовата зала на президентството президентът Георги Първанов ще връчи орден “Стара планина” - първа степен на д-р Любен Корнезов, д-р Делчо Порязов, проф. д-р Радослав Гайдарски; д-р Иван Черноземски. Държавният глава ще връчи и два ордена “Св. Св. Кирил и Методий” - огърлие на омбудсмана Гиньо Ганев и проф. д-р Исак Паси.

В Аграрния университет в Пловдив от 16 часа в рамките на семинара е предвидена обществена дискусия на тема “Бъдещето на биологичната храна и биологичното земеделие в контекста на Европейския план за действие и Общата селскостопанска политика”, организирана съвместно от неправителственото сдружение Агролинк, член на ИФОАМ и Министерство на земеделието и продоволствието.

Комисията по досиетата ще се срещне с евродепутата от Групата на Зелените Гизела Каленбах и заместник-посланика на Германия Гудрум Щайнакер в 9.30 часа на ул. „Врабча” № 1.

За четвърти път в осемнадесет годишната си история, под патронажа на министъра на културата проф. Стефан Данаилов и на министъра на отбраната Веселин Близнаков, Академия „Аскеер“ присъжда наградата „Аскеер 2008“ в категорията „Съвременна българска драматургия“. В 10.45 часа в клуб “Максим” на Театър българска армия ще се проведе пресконференция за обявяване на номинациите за “Аскеер 2008.

От 13.30 ч, в Заседателната зала на Общинския съвет в Сопот, ще бъде демонстрирана информационна система за мониторинг на регулаторните режими, администрирани от общинските власти. Системата стартира пилотно в община Сопот, след което предстои въвеждането й и в останалите български общини.

Ръководството на Държавна агенция по горите ще даде пресконференция по повод празника на лесовъдската колегия – наградата „Аскеер 2008“ в категорията „Съвременна българска драматургия. Тя ще се проведе на от 9,00 ч. в Държавна дивечовъдна станция „Витошко – Студена”.

На 4-5 април 2008 г. по покана на британския министър-председател Гордън Браун премиерът Сергей Станишев ще участва в Срещата на държавни и правителствени лидери по въпроси на прогресивното управление в Лондон.

В 11 часа в БТА ще се проведе пресконференция на тема “Горещи дни за зачеване на "БЕБЕ` 2009"?

От 10:00 часа Великотърновският митрополит Григорий ще отслужи панахида за 12-те свищовски деца, които загинаха преди четири години, на 4 април 2004 година, във водите на река Лим, пред параклиса „Свети Дух” в Гробищния парк на дунавския град.
Родителите на 12-те свищовски деца ще посетят Сърбия.

Ще се проведе делото срещу Будимир Куйович и още трима, обвинени в контрабанда на наркотици в особено големи размери.

 

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3919 |02.04.2008 Предстоящо на 3 април . 0| 4075 |01.04.2008 Предстоящо на 2 април . 0| 3876 |31.03.2008 Предстоящо на 1 април . 0| 4065 |30.03.2008 Предстоящо на 31 март

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads