Реклама / Ads
0| 4039 |04.09.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 5 септември

.
Заседава Политическият съвет на управляващата коалиция; „Атака” говори по темата: „Сезиране на ДАНС относно връзки на Ахмед Доган с турската мафия, ислямски и терористични организации”; провеждат традиционният “Миден и рибен фест 2008”.
 

 

От 10 ч. в резиденция „Лозенец” ще заседава Политическият съвет на управляващата коалиция. Лидерите на БСП, НДСВ и ДПС Сергей Станишев, Симеон Сакскобургготски и Ахмед Доган и политическите ръководства на трите партии ще обсъдят политическите и законодателни акценти на новия политически сезон, както и приоритетите на коалицията през следващите месеци.

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова е на официално посещение в Москва. В програмата на министър Масларова за 5 септември е предвидено да разговаря с президента на търговско-промишлената палата на Руската федерация академик Евгений Примаков и с кмета на Москва Юрий Лужков.

В 13 часа в София прес ще се проведе пресконференция на партия „Атака”. Темата на срещата с медиите е: „Сезиране на ДАНС относно връзки на Ахмед Доган с турската мафия, ислямски и терористични организации, както и за покровителството на висш служител от ДАНС на турски мафиоти”. Участници в пресконференцията ще бъдат: Волен Сидеров – лидер на партията, Димитър Стоянов, Десислав Чуколов, Митко Димитров, Павел Шопов, Борислав Ноев, Димитър Аврамов – журналист.

Изпълнителният директор на ДФ „Земеделие” д-р Атанас Кънчев ще даде пресконференция по повод подписването на първите договори по Програмата за развитие на селските райони. Д-р Кънчев ще обобщи и резултатите от визитата си в Брюксел. В пресконференцията ще вземат участие зам. – изпълнителните директори Емил Дърев, Мюхеттин Караоглан, Константин Паликарски и Ализан Яхова. Пресконференцията е с начален час 14 часа в сградата на ДФ „Земеделие”.

Българската неправителствена организация Асоциация “Форум” и главната квартира на НАТО в Брюксел организират конференция на тема “Военнополитически ангажименти и приоритети на българското участие в Международните сили за стабилизиране на Афганистан (ИСАФ)”. Форумът ще започне в 11.00 часа в Гранд Хотел София.

Продължава конференцията “Устойчиво развитие на крайречните зони” в Русе. В нея участва министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов.

В 10.30 часа, във Военния клуб в София, Сдружение „Младеж за разбирателство – България” ще отпразнува своя 10 годишен юбилей. На юбилея ще присъстват Меглена Плугчиева – вицепремиер на Република България, проф. д-р Герд-Винанд Имайер – почетен консул на Република България в Хамбург, Елизабет Хорнунг – културно аташе при посолството на Федерална република Германия в България, д-р Митко Василев – главен управител на Германо-българската индустриално-търговска камара и много ученици.

В 10 часа в БТА "Петрол" АД и Държавна агенция по горите ще дадат пресконференция за началото на кампанията "Да възстановим пострадалите гори от пожари и други природни бедствия в България".

В 11 часа в БТА Висше училище - колеж "Телематика" - Стара Загора ще даде пресконференция на тема „Незаконосъобразната и некомпетентна дейност на Националната агенция за оценяване и акредитация. Административно-бюрократичният произвол на Агенцията е обществено опасен. Истината и заблужденията за статута на Висше училище - колеж "Телематика".

Кметът на община Момчилград инж. Ердинч Хайрула организира тържествен концерт “Международна лятна академия "Орфеус"- Момчилград 2008”, посветен на съединението на България. Младежкият академичен оркестър "Орфеисти" ще изнесе концерт под диригентството на Йоел Матиас Йени, Швейцария, и със солист Маестро Марио Хосен, Австрия. Заключителната проява на Международна лятна академия „Орфеус” – Момчилград 2008 е под патронажа на лидера на ДПС Ахмед Доган и ще се състои от 9,30ч в Градския парк на Момчилград.

На официално тридневно посещение в Пловдив пристига кметът на Истанбул Кадир Топбаш. По програма турската делегация пристига с чартърен полет в 16,30 часа и ще бъде посрещната на летището от кмета на града. Час по-късно започва официалната среща на турската делегация с градската управа в сградата на общината. След това гостите ще проверят на място хода на ремонтните дейности на Джумая джамия.

Кръгла маса „Социалното включване на хората с увреждания – ще стане ли реалност?” ще се състои в Сливен. Срещата ще започне в 9 часа в залата на Областната администрация. Инициатори на събитието са общинската организация на НДСВ и Областна администрация Сливен.

От 5 до 7 септември в Каварна ще се проведе традиционният “Миден и рибен фест 2008”. Официалното му откриване ще бъде на 5 септември от 20 часа с концерт на Валя Балканска, Тони Димитрова и група ГРАС.

Международен турнир по водна топка ще се проведе в Бургас на открития плувен басейн в комплекс „Славейков” от 5 до 7 септември. Организатори на международния турнир са двата местни спортни клуба по водна топка „Черноморец” и „Нептун”, както и община Бургас. Официалното откриване е насрочено за 16.30 часа на 5 септември. Входът е свободен.

Националният съвет на Български лекарски съюз ще проведе тридневно заседание в Разград. Националният съвет ще започне в 16 часа и ще приключи в неделя – 7 септември. За неделя е предвидено да се проведе и пресконференция.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3772 |03.09.2008 Предстоящо на 4 септември . 0| 3870 |02.09.2008 Предстоящо на 3 септември . 0| 4023 |01.09.2008 Предстоящо на 2 септември . 0| 3886 |31.08.2008 Предстоящо на 1 септември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads