Реклама / Ads
0| 4100 |05.06.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 6 юни

.
Провежда се традиционната среща “без вратовръзки” на президента Георги Първанов; дискутират новите предизвикателства пред парламентарното сътрудничество в ЮИЕ; провеждат матура по география и икономика; провеждат VII ученически туристически празник; започва национална среща на финансистите от общините.
 

 

В Кърджали ще се проведе традиционната среща “без вратовръзки” на президента Георги Първанов с акредитираните у нас посланици на държавите-членки на ЕС и страните-кандидатки за членство. Срещата на държавния глава с ръководителите на дипломатически мисии ще се състои от 16.00 часа в бизнес-инкубатора в Кърджали. След срещата ще има кратък брифинг за представителите на медиите в Регионалния исторически музей.

 

В 9.30 часа в зала „Александър” на хотел „Радисън САС” ще бъдат представени проектите на Министерството на държавната администрация и административната реформа „Създаване на модерна и унифицирана визия на българската държавна администрация в контекста на членството на страната в Европейския съюз” и „Разработване на среда, осигуряваща електронни заплащания в процеса на предоставяне на административни услуги по електронен път”.

Регионална пресконференция на тема “Нови предизвикателства пред парламентарното сътрудничество в Югоизточна Европа” ще се проведе от 9.30 часа, в зала “Изток” на Народното събрание. Форумът ще бъде открит от ръководителя на Регионалния секретариат за парламентарно сътрудничество в Югоизточна Европа Владимир Данчев.

Технологичен семинар на тема “Интелигентни системи за бизнес управление” ще се проведе в хотел “Хилтън” от 9:00 часа.

Институтът за следдипломна квалификация при УНСС организира регионален обучителен семинар на тема: “Възможности за обучение и мобилност в Европейския съюз”. Проявата, която е в изпълнение на обществена поръчка на Министерския съвет по Комуникационната стратегия на България за Европейския съюз, ще се състои от 9.30 часа в зала 406 на Института за следдипломна квалификация при УНСС - София. Регистрацията е от 9.00 до 09.30 часа.

В пресцентъра на МОН в 7.45 часа ще бъде изтеглен вариантът на матура по география и икономика. Изпитът по география и икономика ще започне в 8.00 часа. В същия ден в 13.45часа ще бъде изтеглен вариантът за изпит на зрелостниците по химия и опазване на околната среда. Изпитът ще започне в 14.00 часа.

Пресконференция на преподаватели от СУ "Св. Климент Охридски" срещу политиката на МОН, свързана с интегрираното обучение на децата с увреждания в Република България ще се проведе от 11.00 часа в песклуба на БТА.

Национално сдружение "Съхрани българското" ще направи отчет на първия етап на инициативата "Севтополис" на пресконференция от 12.00 часа в пресклуба на БТА.

Столична община и Български туристически съюз организират VII Ученически туристически празник в хижа “Момина скала” на Витоша. Празникът се организира съвместно с катедра “Туризъм, алпинизъм, ориентиране и ски” към Национална спортна академия, Планинска спасителна служба и Българските федерации по туризъм, ориентиране и алпинизъм. Сборен пункт кв. “Княжево”, последна спирка на трамвай № 5, с начален час 8.30 часа.

Асоциация на инвеститорите в България ще обявявани номинациите в шестото издание на конкурса “Дружество с най-добро корпоративно управление за 2007 г.” Събитието ще се състои в пресклуба на БТА от 13.00 часа.

Продължава Специализираното изложение “Бебе ЕКСПО и всичко за детето” в зала “Универсиада”. От 10:30 до 13:30 часа ще се състои открита дискусия на тема: “Психическо развитие и възпитание на децата” с модератор д-р Диана Димитрова и с участието на доц. Емилия Христова, д-р Антоанета Антонова, д-р Красимира Костадинова, г-жа Емилия Велинова, представители на родителски сдружения и организации.

Фондация Мадара – България организира изложба на детски пощенски картички „Моето послание за 21 век във връзка с Европейската година на междукултурния диалог, организира изложба на детски пощенски картички “Моето послание за 21 век”. Официалното откриване на изложбата ще се състои на 06.06.2008г. от 11 ч. в Националния музей „Земята и хората”.

Шест обновени отделения ще бъдат открити в МБАЛ-Благоевград. В тържеството, което започва в 10.00 часа ще участва зам.-министърът на здравеопазването д-р Емил Райнов.

Центърът за развитие на човешките ресурси организира семинар на тема “Европейски образователни програми”, който ще се проведе в периода 6 – 8 юни 2008 г. в гр. Банско.

Във Варна ще бъде открито най-голямото изложение на вода в страната - Bulgaria Boat Show.

Национално сдружение на общините в Република България организира за единадесети път Национална среща на финансистите от общините. Срещата ще бъде официално открита от 9.30 часа в зала “Емералд” на хотел от т.нар. Ирландско селище от кмета-домакин – Георги Златанов, кмет на община Поморие. Участие в нея ще вземат над 460 общински финансисти, експерти, заместник-кметови, кметове и председатели на общини.

Във връзка с празника “Свети Дух” от 16.30 часа във фоайето на Община Ямбол ще бъде представена фотодокументалната изложба „Гостоприемна седмица в Ямбол”. От 19.30 часа в Художествена галерия „Жорж Папазов” ще се проведе концерт „Европа в нас и ние в Европа” с участието на Биляна Златева и Силвия Додова от школата по пиано на Соня Аршавир и квартет „Дианополис”.

Кметът на Община Айтос г-н Евгени Врабчев ще открие 40-то юбилейно издание на фолклорните празници "Славееви нощи" Айтос 2008. Откриването на празниците е от 20,00 часа на откритата сцена в парк "Славеева река" в Айтос.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3951 |04.06.2008 Предстоящо на 5 юни . 0| 4097 |03.06.2008 Предстоящо на 4 юни . 0| 4102 |02.06.2008 Предстоящо на 3 юни . 0| 4230 |01.06.2008 Предстоящо на 2 юни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads