Реклама / Ads
0| 3944 |07.07.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 8 юли

.
Заседава Съветът по европейски въпроси към МС; обсъждат перспективите пред регионалното сътрудничество в ЮИЕ; събира се Националният съвет за тристранно сътрудничество; организират автомобилно състезание за журналисти и светски личности.
 

 

В БНБ от 14.00 часа ще се проведе 125-ото заседание на Съвета по европейски въпроси към Министерския съвет на Република България, председателстван от министъра по европейските въпроси Гергана Грънчарова на БНБ.

Вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще проведе среща в МВнР от 11ч. с Генералния секретар на Съвета за регионално сътрудничество в Югоизточна Европа Хидо Бишчевич. Двамата ще обсъдят перспективите пред регионалното сътрудничество в Югоизточна Европа в светлината на решенията, взети на завършилата през м. май тази година в град Поморие Среща на правителствените и държавни ръководители от ПСЮИЕ.

Общинските съветници на БСП от СОС ще се срещнат със зам.-министъра на образованието и науката Кирчо Атанасов от 9,30ч. в зала 1 в сградата на Столична община. Тема на разговора ще бъдат проблемите на столичното образование и прилагането на делегираните бюджети.

Софийски градски съд ще гледа делото срещу бившите служители на Фонд “Републиканска пътна инфраструктура” Любомир Лилов и Иван Владимиров от 9.30часа.

Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Янко Ваташки от 9,30 часа.

Фондация Риск Монитор ще представи доклада “Кметове на лизинг. Предпоставки за масовото купуване на гласове на местните избори от 2007 г.” в хотел Радисън, зала 6, от 10.00 часа. В дискусията ще вземат участие социолози, политически анализатори, представители на неправителствени организации, журналисти.

В Агенцията за енергийна ефективност от 13.00 ч ще се проведе национална кръгла маса на тема: „Европейски и национални изисквания за ефективност на бъдещи програми за постигане на устойчиво енергоспестяващо поведение на крайните ползватели на енергия”. Поканени са представители от МИЕ, МРРБ, МОСВ, МТ, МЗХ, ДКВЕР, 5-те национални организации за защита на потребителите, медии и др.

Тържествена церемония за връчване на Доктор хонорис кауза на проф. Хилмар Валтер ще се състои от 11ч. в Аулата на Софийски университет “св. Климент Охридски”.

В Централата на БСП на „Позитано” 20 от 14.00 часа ще се проведе пресконференция след редовно заседание на ИБ на ВС на БСП.

Ще се проведе заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество. Социалните партньори ще обсъдят проект на закон за изменение и допълнение на Кодекса за социално осигуряване, който предвижда държавата да се включи като трета страна в пенсионното осигуряване.

От 13.00 часа в конферентната зала на пресклуб София прес ще се проведе редовната пресконференция на партия Българска нова демокрация по актуални политически теми. Участници в брифинга ще са председателят на БНД Николай Свинаров, зам.-председателят Лидия Шулева, Пламен Панайотов и Светослав Лисичков, членове на Централния изпълнителен съвет на партията и Илко Димитров, народен представител от БНД.

Заключителната Европейска седянка по проект „Нежната Европа” на Европейската комисия ще се състои от 16.00 ч . на ул. „Солунска” № 28 – етно-клуб „При Яфата”. В Европейската седянка са поканени да участват г-жа Гергана Грънчарова, Министър по европейските въпроси, г-жа Зинаида Златанова, Ръководител на Представителството на Европейската комисия в България, г-жа Ингрид Шикова, Съветник в Представителството, г-жа Теодора Калейнска, Ръководител на Представителството на Съвета на Европа, г-жа Снежана Тодорова –главен секретар на Съюза на Българските журналисти и други видни европейки.

От 10ч. Български спортен тотализатор организира автомобилно състезание за журналисти и светски личности. То е част от съвместната кампания на Българския спортен тотализатор и МВР, „ТОТО ПОЛИЦИЯ 2008 – ляТОТО ти дава шанс”, която има за цел да намали броя на пътните инциденти и жертвите при катастрофи по пътищата. Надпреварата ще започне пред Националния исторически музей, кв. “Бояна”, София.

Център за защита правата в здравеопазването организира кръгла маса на тема „Права на пациентите в Република България”, която ще се проведе на от 12.00 до 14.00 часа в Пресклуба на БТА.

Министерство на труда и социалната политика и Агенция по заетостта организират информационна и разяснителна кампания по Схема за безвъзмездна финансова помощ „Развитие на човешките ресурси и насърчаване на заетостта” на 8 юли в Конферентна зала на БТПП, площад „Христо Ботев”, Културен дом, етаж 2.

В Зала “Варна”от 11.00 ч. ще се проведе редовната пресконференция на кмета на град Варна Кирил Йорданов.

В “Бъдината къща” от 13.30ч. ще се проведе пленер с участници от центъра за работа с деца по повод 158 години от рождението на Иван Вазов.

От 19ч. в Народно читалище “Иван Вазов” Национален фолклорен състав „Българе” ще представят спектакъла “България през вековете”.

В конферентната зала на областната администрация в Кюстендил от 12.00 ч. Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Съвместният технически секретариат по Програма ФАР в гр. Кюстендил организират информационна кампания по Схема за безвъзмездна финансова помощ „Устойчиво развитие и Хора за Хора” по Програма “Добросъседство” 2006 между Република България и Република Македония.

Министърът на финансите Пламен Орешарски ще участва на редовното заседание на Съвета на ЕС по икономически и финансови въпроси (ЕКОФИН) в Брюксел.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3685 |06.07.2008 Предстоящо на 7 юли . 0| 4065 |03.07.2008 Предстоящо на 4 юли . 0| 3769 |02.07.2008 Предстоящо на 3 юли . 0| 3849 |01.07.2008 Предстоящо на 2 юли

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads