Реклама / Ads
0| 3950 |07.05.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 8 май

.
Започват тържества, посветени на Деня на победата и Деня на Европа; провежда се 13-та годишна асамблея на Европейската конфедерация на асоциациите на морските капитани; откриват Националната писателска среща.
 

 

От 9.15 часа в сградата на Министерския съвет вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще проведе среща с адмирал Марк Фицджералд, командващ Обединеното съюзно командване на НАТО в Неапол.

Холандският посланик Н.Пр. Вилем ван Ее ще открие конференцията “Изпиране на пари: отговорът на институциите”, организирана от Фондация РискМонитор и Националната следствена служба. Форумът ще се състои в зала „Александър” на хотел Радисън от 9.30 ч. Участниците ще разискват въпроси, свързани с противодействието на изпирането на пари. В дебатите ще се включат специалисти от Държавна агенция “Национална сигурност”, Министерство на вътрешните работи, Национална следствена служба, Прокуратура на Република България, Комисия за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, Върховен касационен съд, журналисти и представители на фондация „РискМонитор”. Конференцията се финансира по програма Матра/КАП на посолството на Кралство Нидерландия.

Редовното правителствено заседание ще се проведе от 10.00 ч. Доклад относно националния баланс на запасите и ресурсите на подземни богатства ще обсъди на днешното си заседание Министерски съвет. Ще бъде определена на официалната българска делегация, която ще посети Рим по случай 24 май - денят на българската просвета и култура и на славянската писменост. Ще бъде внесен доклад относно изпълнението на републиканския бюджет за първото тримесечие на 2008 г.
Очаква се министрите да гласуват проект на спогодба за изменение на спогодбата между правителството на България и правителството на Албания за установяване на облекчен визов режим за гражданите на двете страни. Ще бъде обсъдено постановление за предоставяне на допълнителни средства по бюджета на МВР за 2008 г. за обучение на представители на палестинската полиция и сили за сигурност.

 

В 17.00 часа в Пазарджик, в сградата на „Часовника” ще бъде открит офис на парламентарната група Българска нова демокрация. На откриването ще присъстват депутатите от БНД Борислав Ралчев, Татяна Калканова, Петя Гегова доц. Борислав Великов, доц. Атанас Щерев, доц. Пламен Панайотов, Николай Свинаров, Бойко Боев, Ваня Цветкова и Илко Димитров. Домакин на събитието ще бъде народният представител от пазарджишка област и заместник-председател на парламентарната група Българска нова демокрация Валентин Милтенов. От 18.00 часа, в ресторант „Тракия”, Валентин Милтенов кани обществеността на Пазарджик на среща-дискусия по актуални теми с народните представители от БНД.


От 17.00 часа на пл. „Бдинци” кметът на община Видин Румен Видов ще поздрави деца и ученици със специални образователни потребности, участници в мероприятие под надслов „Кажете ДА на приобщаващото образование”. Събитието се провежда по повод Европейски ден за протест на хората с увреждания.

 

От 11,00 часа в село Арчар ще се проведе тържество, посветено на Деня на победата и Деня на Европа. Мероприятието ще бъде проведено на руски език. Организатори са Младежкият информационен и консултативен център във Видин и СОУ „Хр.Ботев” – с.Арчар, общ. Димово. 

 

В 10.00 часа в хотел "Азалия" във Варна ще се проведе 13-та годишна асамблея на Европейската конфедерация на асоциациите на морските капитани. 

 

В 10.30 часа в зала Пресцентър на Фестивален и конгресен център ще се проведе пресконференция по повод Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец.  

 

В 15.30 часа в хотел "Империал" в "Ривиера" ще се състои пресконференция на командващия на Военноморските сили на САЩ - адмирал Гари Ръфхед. Тя е по повод ежегодната среща на командващите на Военноморските сили от европейските държави (Chief of European Navies – CHENS), която ще се проведе във Варна. 

 

Във връзка с честването на 9-ти май – Ден на Европа, Изпълнителна агенция “Социални дейности” към Министерството на отбраната и Военен клуб организират под патронажа на кмета на община Велико Търново д-р Румен Рашев предпразничен концерт на Ансамбъл за руски песни и танци ”Смуглянка” от 19,00 ч. в салона на Военен клуб Велико Търново.  

 

В Смолян ще бъде открита Националната писателска среща. В 10.00 часа в заседателната зала на общината започва основният доклад на тема: „Родопите в българската литература – наследство и приемственост. След обяд от 17.30 часа участниците в срещата ще извършат поклонение на връх Средногорец – „Родопската Шипка" , а от 19 часа в Родопския драматичен театър "Николай Хайтов" започва поетичен рецитал на тема „От тук започва родината”. 

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4068 |06.05.2008 Предстоящо на 7 май . 0| 3770 |30.04.2008 Предстоящо на 30 април . 0| 3880 |28.04.2008 Предстоящо на 29 април . 0| 3939 |24.04.2008 Предстоящо на 25 април

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads