Реклама / Ads
0| 3876 |07.09.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 8 септември

.
Министърът на правосъдието на Франция Рашида Дати прави работното посещение в София; отслужват молебен за 110 години от освещаването на Желязната църква в Цариград; дават пресконференция по повод Х пленарна сесия на 40-то НС.
 

 

Министърът на правосъдието на Франция пристига на работното посещение в София. От  11.00 ч. Рашида Дати ще разговаря с българския си колега Миглена Тачева в Министерство на правосъдието; от 12.00 с главния прокурор Борис Велчев в Съдебна палата; от 13.00 е предвиден обяд в Резиденцията на Франция на ул. „Оборище 27, на който ще присъстват вицепремиерът Меглена Плугчиева, министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова, вътрешният министър Михаил Миков, министърът на правосъдието Миглена Тачева и нейният заместник Илонка Райчинова, социалният министър Емилия Масларова, и главният прокурор Борис Велчев. От 15.00 до 16.30 ч. посещението на Рашида Дати ще продължи в Националния институт за правосъдието в присъствието на Миглена Тачева. Там Рашида Дати ще се изкаже по темата за обучението на магистратите. В НИП министрите Миглена Тачева и Рашида Дати ще дадат пресконференция за представителите на медиите от 16 ч. От 17.15 ч. френският министър ще се срещне с българския премиер Сергей Станишев в Министерски съвет. 

От 11.30 ч. в зала „Александър” на хотел „Радисън” НДСВ организира дискусия на тема „Административното регулиране и свободата на бизнеса”. Различни аспекти на проблема ще изложат заместник-председателите на НДСВ Марина Дикова и Милен Велчев, както и министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова и министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев.

В 12.30 ч. в Гранитната зала на Министерския съвет ще бъде подписан Меморандум за разбирателство между България и Voestalpine, Австрия. Документът ще бъде утвърден от министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров и Алфред Дюзинг, главен финансов директор на подразделението за стомана и член на Борда на директорите на австрийската компания.

От 11.00 часа ще бъде отслужен молебен в храм паметник „Александър Невски” по повод 110 години от освещаването на Желязната църква „Св.Стефан” в Цариград. По-късно ще се проведе тържествен концерт от 19.00 часа във Военния клуб, Концертна зала (София, бул. Цар освободител 7). Инициативата е на Фондация „Български православен храм Св. Стефан в Цариград” и Светия Синод.

Държавно-обществената комисия по въпросите на превенцията на престъпността ще проведе открито заседание от 10.30 ч. в зала “Мусала” на хотел “Хилтън”. Заседанието на държавно-обществената комисия ще бъде ръководено от нейния председател министъра на вътрешните работи Михаил Миков.

Политическа партия „Лидер” ще даде пресконференция в новия си офис на улица „Марин Дринов” 17 (между ул. „Оборище” и булевард „Янко Сакъзов”) от 11:00 часа. Основните теми, които ще дискутираме, ще бъдат: новият политически сезон – приоритети и задачи пред „Лидер”, разпределянето на натрупания бюджетен излишък.

Председателят на Народното събрание Георги Пирински ще даде пресконференция по повод началото на Десетата пленарна сесия на 40-то НС от 11.00 часа, в парламента, пл. „Народно събрание” 2. На нея ще бъде представена и новата система за гласуване в пленарната зала.

От 12.00 ч. в БТА Българският хелзинкски комитет ще даде пресконференция по повод становището на организацията, която е против премахването на анонимността на сайтовете в интернет. Участници ще бъдат Красимир Кънев, председател на БХК и Юлиана Методиева, гл. редактор на сп. "Обектив".

От 11.00 ч. в “София прес” движение „Социална солидарност“, пенсионерските организации към КНСБ и КТ „Подкрепа“, Национален съюз на пенсионерите ще дадат пресконференция на тема: “Предизборната манипулация на правителството – в ущърб на българския пенсионер”.

“Престъпното бездействие на настоящото ръководство на Главна прокуратура на Република България по делото за убийството на военния прокурор Никола Колев” е темата на пресконференцията, която Моряшкият синдикат ще даде от 12.00 ч. в “София прес”.

Държавната агенция по туризма ще популяризира природата и културните ценности на България и в света на моторните спортове. Ведомството избра за свой посланик най-добре представящия се български пилот в пистовите GT-състезания – Пламен Кралев. В зала 4 на НДК ще бъде официалното представяне на партньорството. В резултат на това върху автомобила на българския пилот ще се появи отличителният знак на България. Пресконференцията ще бъде от 18.30 ч в централното фоайе.

На 8 и 9 септември министърът по европейските въпроси на Кралство Нидерландия Франс Тимерманс ще посети България. Неговото посещение е част от обиколка в държавите от Югоизточна Европа. У нас министър Тимерманс ще се срещне с министър-председателя Сергей Станишев, със заместник министър-председателя и министър на външните работи Ивайло Калфин и с министъра по европейските въпроси Гергана Грънчарова.

От 10.00 часа в СПА хотел „Орхидея”, к.к. Златни пясъци, ще се проведе Годишното съвещание на регионалните инспекторати по образование. Участие в срещата ще вземе министърът на образованието и науката Даниел Вълчев.

В 10 ч. на площадката пред сградата на ж.п. гарата в Плевен ще бъде дадено началото на ремонтни дейности, информират от областната управа. Стартът ще бъде обявен от народния представител Румен Петков, депутати от Плевенски район, генералния директор на Национална компания “Железопътна инфраструктура” Антон Гинев, областния управител Цветко Цветков, кмета на община Плевен Найден Зеленогорски и общински съветници.

От 8.30 ч. до 13.00 ч. ще се проведе европейска конференция на тема “Спортът и културата – средства за социална интеграция на сляпо-глухите” в СОУ за деца с нарушено зрение “Проф.д-р Иван Шишманов”. Инициативата е в рамките на провеждащия се за първи път Европейски празник на специфичните възможности на сляпо-глухите във Варна под патронажа на кмета на града Кирил Йорданов.

От 8 до 14 септември в град Варна ще се проведе десетата поред "Седмица на православната книга”. Основната тема на мероприятието ще бъде "Църквата, духовната просвета и християнското образование".

Три деца на възраст над 14 години от Шабла ще се включат в обучителен семинар семинар от 8 до 10 септември на тема ”Рисково поведение-ценности, превенция на ХИВ и СПИН, полово предавани инфекции и наркомании”.

Ще бъде открита обновената фабрика на “Девин” АД на от 14 до 16 часа в Девин.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4039 |04.09.2008 Предстоящо на 5 септември . 0| 3772 |03.09.2008 Предстоящо на 4 септември . 0| 3870 |02.09.2008 Предстоящо на 3 септември . 0| 4023 |01.09.2008 Предстоящо на 2 септември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads