Реклама / Ads
0| 3519 |09.10.2016 Президентски избори 2016

Белоградчик: Бойко Борисов излъга хората на Северозапада

.
Премиерът Борисов излъга хората от Северозапада. Това споделиха граждани от Белоградчик по време на срещата си с кандидата за вицепрезидент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП Илияна Йотова. Те недоволстват от бедността и обезлюдяването на региона. „От ГЕРБ идваха, писаха стратегии, обещаваха, но нищо не направиха“, категорични са те. „България пропада в пропастта. От никъде взорът надежда не види“, оплакаха се и хора от с. Макреш, Видинско.
 

„Затова виждаме в Илияна Йотова и ген. Румен Радев възможност за Възраждане, във вас ни е надеждата“ споделяха хората от най-бедния български регион.

В цяла България набира сила протестен вот срещу ГЕРБ. Това заяви кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова в Белоградчик.

 

„С ген. Румен Радев сме сред хората от цялата страна,  в големи и малки  градове, в селата. Бедността и мизерията са навсякъде. Страшни са не само процентите и цифрите, но тефтерите с вересиите, които стават все по-дебели“ – разказа тя и изложи конкретните предложения на кандидат-президентската двойка за справяне със социалната криза в държавата.

 

Тези политики са предложени и подкрепени от много специалисти, професионалисти, хора на науката, изкуството, спорта, които издигат Румен Радев и Илияна Йотова.  „Трябва да спечелим тези президентски избори и да не позволим да ни ги откраднат. Когато ги спечелим, промяната е гарантирана“, допълни още Йотова.

 

 „Бащите, майките и вуйчовците от ГЕРБ са се настанили удобно във властта. И всичко е подчинено на една партия, на частни интереси“, каза по време на срещата с граждани и депутатът от БСП Филип Попов.

 

„Г-н Плевнелиев не направи нищо за хората на България. Докара ни до изолация и конфронтация с Русия, с която ни свързват не само славянските корени, историческото минало, но и икономическите интереси“ – подчерта Илияна Йотова и добави,и че само за миналата година България губи над половин милиард долара от наложените санкции на Русия. Имали сме резерви към предишните президенти на страната, но никой досега не си е позволявал да раздели нацията като него, допълни кандидатът за вицепрезидент. По думите и по време на протестите той е разделил младите хора на България на „ умни, красиви, интелигентни“ и на „останалите“, което е недопустимо за български политик. „И това се отнасяше за нашите деца, които не искаха да протестират и да свалят правителството“, категорична бе тя. 

 

Според нея нарочно се внушава, че президентската институция няма правомощия. „От държавния глава нищо не зависи, но само ако се казва Росен Плевнелиев!“, категорична бе Йотова.  Тя цитира Любен Корнезов – един от създателите на Конституцията за важността на президента, – да внася баланс между институциите, между властите,  да търси националния консенсус, да задава общия тон, който да движи държавата ни напред“, каза Илияна Йотова. Според нея, държавният глава има достатъчно лостове да връща закони, да налага вето, да сезира Конституционния съд, да организира дискусии по обществено значими теми. Тя допълни, че кандидатурите на ГЕРБ за президент и вицепрезидент - Цецка Цачева и Пламен Манушев – са толкова слаби, че няма как да се справят със ситуацията в България. „За 6-те години, през които Цецка Цачева бе председател на парламента, авторитетът му е най-нисък за последните 27 години. Тя правеше всичко, за да разедини хората, въпреки че на входа на Народното събрание стои надписа :“Съединението прави силата“ – връщаше социалните закони, спираше важни декларации, криеше министри от неудобните въпроси на БСП“, отбеляза кандидатът за вицепрезидент.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7597 |20.06.2022 Политологът Тончо Краевски: Провал на ПП ще върне електорат на ”Демократична България” . 1| 2812 |05.10.2021 Красен Станчев: Ще има политически последици за партии от ”Досиетата Пандора” . 0| 7468 |08.11.2016 Кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева ще се срещне със служители на предприятие в София . 0| 7689 |08.11.2016 Владимир Тошев, ГЕРБ - Видин: Не можем да позволим езика на омразата да бъде водещ там, където трябва да говорим за политики
Реклама / Ads