Реклама / Ads
4| 4856 |23.09.2016 НОВИНИ

БСП към Митов: Каква ще е реакцията на държавата ни за поругаването на паметника на връх Каймакчалан?

.
БСП внася питане в НС към министър Даниел Митов, за това каква ще е реакцията на българската държавата, по повод поругаването на паметника на връх Каймакчалан. „Г-н Министър, каква ще бъде реакцията на българската държава на този позорящ националното ни достойнство акт и ще бъде ли наложена забрана на лицето, поругало паметника, да посещава България?”, е въпросът, който народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Атанас Зафиров ще внесе в Народното събрание.
 

Народният представител посочва, че демонстративно се поругават символи и паметници, свързани с българската история и национално достойнство. „Съгласно информация от снимки,  достъпни в интернет пространството, както и от множество публикации в различни медии, на националния празник на Република България - 22 септември 2016 г., гражданин, представящ се в социалните мрежи като Миленко Неделковски – журналист от Р. Македония, си е позволил по груб и недостоен начин да оскърби паметта на хиляди български войници, загинали в боевете на връх Каймакчалан през Първата световна война. Видно от качените снимки и публикувания коментар, лицето руши паметна плоча, и обижда по недопустим начин нейните автори и адресати”, се уточнява в питането към министъра.

 

Зафиров обяснява също, че след лавината от възмутени коментари в социалната мрежа, същият обявява и своеобразен „търг” за инструмента, с който е извършил своето срамно деяние! „Всичко това се случва на същото място, където само преди няколко дни, официална делегация от български народни представители, служители на МО, офицери и генерали от българската и гръцката армии, в присъствието на гвардейска рота, почетоха паметта на геройски загиналите войници, а с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и с разрешение на Негово Високопреосвещенство Флоринския митрополит Теоклит, в чийто диоцез се намира върха, Негово Високопреподобие архимандрит Атанасий, предстоятел на българския храм „Св. Иван Рилски“ в Атина, отслужи заупокойна молитва”,  посочва също Атанас Зафиров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4341 |19.09.2016 Митов: Мнението на руския депутат Толстой е арогантно . 1| 3767 |07.09.2016 Митов: Не подкрепяме вдигане на европейските санкции срещу Русия . 8| 4732 |18.07.2016 Митов: Наредих изрично на посланик Нейнски да не говори публично . 0| 4237 |15.07.2016 Митов: Няма кауза, която да оправдава смъртта на невинни жертви

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads