Реклама / Ads
0| 3395 |03.11.2016 Президентски избори 2016

Ген. Радев в Болярово: На всички българи трябва да се гарантират еднакви права, независимо къде живеят

.
„На България й трябва стратегия за хармонично развитие на регионите, така че всички българи, независимо къде живеят, да имат еднакви права“. Това заяви кандидатът за президент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, ген. Румен Радев на среща с граждани в Болярово, област Ямбол.
 
Той обясни, че малките общини имат нужда от грижа от държавата, за да се справят с трудностите си, а особена грижа изискват тези, които се намират в пограничните райони. Кандидат-президентът поясни, че стратегията за децентрализация от централната към местната власт изобщо не е сработила на практика. „От местната власт само се иска, а на тези хора трябва да се делегират по-големи правомощия, за да работят за развитието на регионите си, тъй като те ги познават най-добре“, обясни ген. Радев.

 

Генералът обясни, че управляващите говорят, че ако изгубят изборите, ще изгубела и демокрацията, но по думите му, тя е главно вслушване в гласа на народа.  „Ще ги попитам, дали са се вслушали в бъларския народ, дали иска да се превърнем в бежански лагер на Европа. Демократично ли е без да ни питат да издават постановление на МС за настаняване на мигранти в българските общини? Демократично ли е и да се оглеждат територии за изграждане на нови бежански центрове, без съгласието ни?“, попита кандидатът за президент.

 

Ген. Радев подчерта, че е крайно време България да има ясна позиция за бежанската криза, а не да чака единното и солидарно решение на Европа.  Той обясни, че трябва да се повдиганат няколко основни въпроса: Защо оградата по границата ни с Турция се строи 4 пъти по-скъпо? Защо не внасяме искане за преразглежадне на Дъблинското споразумение? Защо не работим за спораузмения със страните, от които идват мигрантите за връщането им? Той подчерта, че трябва да се вземат и строги мерки за справяне с каналджисйтвото, защото то генерира такива нива, които водят до корупция и престъпност. „Нашите уптравляващи трябва да вземат рештелни и конкретни действия, за да запазим своите култура, традиции, бит и религия“, категоричен бе той.

 

В Ямболска област генралът посети и Елхово. Там председателят на Инициативния комитет за Ямбол и народен представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Атанас Мерджанов заяви: „Това е нашият генерал, нашият преизидент, човек с безупречна професионална кариера. В кампанията се убедихме и в неговите силни граждански качества – толерантност, комптетентронст, човечност, сдържаност, характерни за силен лидер и държавник“. 

 

По-рано през деня Радев посети и Тополовград, в родния си хасковски край. Земляците му споделиха тежкото положение на региона си и му представиха ретроспекция на промяната му от един край, изпълнен с живот, към обезлюдяването и западането му. Те го изпратиха с посланието да продължава, както до момента да се бори за страната ни и да осъществи нужната промяна за доброто на България. Хасковлии заявиха убедеността си, че на предстоящите избори ще подкрепят кандидат-президентската двойка Радев и Йотова с номер 13.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3385 |03.11.2016 Ген. Радев: Не съм агент на Москва или на Вашингтон. Ще бъда агент на народа във властта . 0| 3365 |02.11.2016 Цачева в Бобов дол: Държавата работи и гарантира сигурността на всички български граждани . 0| 3378 |02.11.2016 Ген. Радев в Кнежа: Да изберем пътя на достойнството, а не на националното унижение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads