Реклама / Ads
1| 3728 |08.10.2016 Президентски избори 2016

Ген. Радев: Не искам да съм „баща на нацията“, а да съм гласът на народа

.
„Ще продължаваме ли да имаме президент, който да обслужва интересите на управляващите и на чужди държави или такъв, който да намери сили и да се бори? Президентът може да е тази сила, която да противостои на управляващите, които не работят за доброто на страната ни“. Това заяви на среща с граждани в гр. Брезово кандидатът за президент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, ген. Румен Радев.
 

„Нямам претенциите да съм „баща на нацията“, а да съм гласът на българския народ и да защитавам интерсите му“, заяви генералът.

 

Той подчерта, че пред очите ни се разгражда България и властимащите искат да решават демогарфските проблеми като замества българите с чужденци и тайно да ни превърнат в бежански лагер. По думите му, ако продължваме да позоявляваме това да се случва след няколко поколения България няма да я има на картата. По думите му има само едно решение и то е едно ново начало, което да започне с президентките избори. „Президентът може да се изправя срещу решенията които накърняват интересите на бълагрските граждани и да се бори за защитата им“, категоричен бе той.

 

Радев добави, че не решим ли въпроса за българското село, за малките населени места, не можем да решим въпроса за България. „Държавата не може да абдикира от малките общини и да се грижи само за големите. Страната ни никога няма да бъде просперираща и богата ако не си оправим селата и като инфраструктура, и като трудова заетост, ликвидиране на битовата престъпност“, заяви  той и допълни че това важи и за несправедливостта със субсидиите.

 

Той пое ангажимент като президент да провежда редовни срещи с Националното сдружение на обшини и да работи активно с местната власт. „Трябва да търсим повече средства за селото, инвестиции и за малките по обем производства, за селското стопанство, за преработване“, обясни той. Генералът заяви, че като човек расъл в село познава добре неговите проблеми и за него тяхното решаване ще бъде приоритет. В Брезово ген. Радев посети и третото Светско килийно училище, построено през 1837 г.

 

Председателят на БСП – Пловдив Георги Гергов заяви пред събралите се в Брезово, че с ген. Радев и Илияна Йотова ще затворим заедно една черна страница от българската история.

 

По-късно през деня ген. Радев посети и община Садово. Там в читалище „Христо Смирненски“ той се срещна с граждани. С тях кандидат-президентът обсъди проблемите на региона и жвеещите в него. Ген. Радев заяви твърдата си готовност да се бори за намирането на алтернатива и по-добър живот за хората не само в тази община, но и в цяла страната. „Дошло е времето за промяна, за доброто на България“, заяви той пред събралите се.

 

По време на срещите присъства и Деница Златева – член на ИБ на НС на БСП, народните представители от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛАГРИЯ от региона – Димитър Дъбов, Георги Търновалийски и Манол Генов, общински председатели, членвое и симпатизанти, граждани от областта.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7556 |20.06.2022 Политологът Тончо Краевски: Провал на ПП ще върне електорат на ”Демократична България” . 1| 2800 |05.10.2021 Красен Станчев: Ще има политически последици за партии от ”Досиетата Пандора” . 0| 7433 |08.11.2016 Кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева ще се срещне със служители на предприятие в София . 0| 7674 |08.11.2016 Владимир Тошев, ГЕРБ - Видин: Не можем да позволим езика на омразата да бъде водещ там, където трябва да говорим за политики

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads