Реклама / Ads
0| 3610 |09.10.2016 Президентски избори 2016

Ген. Радев: Не можем да решим проблема с бежанците, ако не пресечем каналите за трафик

.
„Трябва да се вземат строги мерки за пресичането на каналите за трафик на нелегални имигранти. Не можем да решим проблема с нелегалната миграция, ако не пресечем каналите, които извършват дейността си под носа на държавата. Това заяви кандидатът за президент, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП ген. Румен Радев пред медиите в Харманли. Той подчерта, че до момента няма сериозно наказани трафиканти. По думите му те не само трябва да бъдат наказани, но и да се установи и кой ги подкрепя.
 

„Трябва да укрепим границата и да не допускаме нахлуваннето на нелегални имигранти“, категоричен бе кандидат-президентът. По думите му, начин да се постигне това е да бъде довършена оградата по границата с Турция, да се дооборудват с техника служителите на Гранична полиция, така че те да не работят при тези унизителни условия. Като друга важна мярка той посочи, че  бежанските лагери трябва да бъдат изнесени извън населените места и да бъдат от затворен тип. Генрелът обясни и че трябва да се прави ясна разлика между икономически емигранти и бежанци.

 

Ген. Радев обясни, че на дипломатическо ниво България трябва да поиска ревизия на Дъблинското споразумение, защото то може да ни уязви. Като втора стъпка посочи по-бързото сключване на споразумение със страните, от които идват нелегалните имигранти за връщането им. „Трябва да имаме ясна национална позиция и на първо място да стоят националните ни интереси“, категоричен бе той.


Той припомни поетият от него ангажимент, че като президенът ще свика заседание на КСНС за националната сигурност, важна част от която е решаването и на този въпрос.

Кандидат - президентът подчерта, че до момента няма положителни резултати от опитите за интегриране на бежанците в западноевроепйските държави. Той обясни, че управляващите имат намерение да се опитат с тях да решат демогарфския проблем на странната ни, което е недопустимо. „За решаване на дмеографската криза е необходимо да има добра регионална политика, насочена към българските граждани, за трудова заетост, за образование, здравеопазване, инфраструктура. Трябва да създадем условия българите да искат да останат тук, а не да бягат“, заключи ген. Радев.  Преди да си тръгне от града генералът посети и  музей "Българка".

 

Кандидат-президентът посети и гр. Любимец, където на пазара разговаря с дребните производители за техните трудности, основни проблеми при развитието на бизнеса им. След това кандидат-президентът посети и Симеоновград. Там той се срещна с граждани и се запозна с проблемите на региона.

 

По време на срещите на ген. Радев в Хасковаска област присъстваха и Деница Златева – член на ИБ на НС на БСП, народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Чавдар Георгиев, общински и областни председатели на БСП, десетки членове и симпатизанти на партията и граждани.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7556 |20.06.2022 Политологът Тончо Краевски: Провал на ПП ще върне електорат на ”Демократична България” . 1| 2800 |05.10.2021 Красен Станчев: Ще има политически последици за партии от ”Досиетата Пандора” . 0| 7434 |08.11.2016 Кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева ще се срещне със служители на предприятие в София . 0| 7674 |08.11.2016 Владимир Тошев, ГЕРБ - Видин: Не можем да позволим езика на омразата да бъде водещ там, където трябва да говорим за политики

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads