Реклама / Ads
2| 4069 |30.10.2016 Президентски избори 2016

Ген. Румен Радев: България съществува повече от 1300 години и няма да изчезне с оставката на Борисов

.
„Всява се безпокойство, че ако ГЕРБ не спечелят изборите, премиерът ще си хвърли оставката и ще настане хаос, мрак и край на България. България е тук повече от 1300 години и няма да изчезне с оставката на Бойко Борисов“. Това заяви по време на среща с над 1000 граждани в Русе кандидатът за президент, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП, ген. Румен Радев.
 

 По думите му ГЕРБ казват, че трябва да спечелят изборите на всяка цена, иначе ще се загуби стабилността на тяхното управление. Той подчерта обаче, че стабилност има само на ниските доходи, на мизерните пенсии и на младите хора, които са без перспектива и напускат България. „Щели сме да се отклоним от утвърдения европейски курс на развитие. Това е пътят, по който младите българи заминават за Европа и все по-малко се връщат, а спират да идват инвестиции“, заяви ген. Радев. Той изтъкна, че се твърди и че ако ГЕРБ загубят, сме щели да зачеркнем и демокрацията, но тя означава народовластие, да се ръководиш от волята на народа. „Когато Борисов говори от Брюксел, че няма по-голям демократ от него, пита ли за нашето менние дали сме съгласни със сделката визи срещу загуба на суверенитет със СЕТА, дали искаме да решаваме демографските проблеми с "внос" на бежанци? Това ли е демокрация?“, попита ген. Радев.

 По думите му резултатите от това управление все повече се виждат, а управляващите сами се оплитат и разкриват зависимостта си от чужди фактори и от бизнеса. Той обясни, че ако единственият възможен коректив, президентът, подкрепя тази политика и е зависим от това правителство, това е краят на демокрацията. „Вярва ли някой, че Цачева ще вземе едно самостоятелно решение, без да се подчини на волята на Борисов?“, попита генералът.

 Ген. Радев заяви, че днес на България й трябва деен, самостоятелен, независим президент. Да е с воля и характер, който да изпълни със съдържание президентската институция, да ни води не по нечии интереси, а да формулира  приоритетите на държавата и да върне нашето достойнство и вярата в бъдещето на страната. „Ако дадете доверието си на мен и Илияна Йотова, ние ще бъдем президентска институция с ясни приоритети и ще се борим за сигурност във всичките й измерения  - сигурност на границата, на улицата, в дома, в училише, на трудовата заетост, на ръста на доходите, на утрешния ден. Това е национална сигурност“, категоричен бе той.

 Ген. Радев подчерта, че няма да дели хората по партийна принадлежност, по етнически и религиозни признаци, по възраст – под и над 40 години. „Ще бъда президент на всички български граждани, който зове за обединие по значими за страната цели“, заяви генералът. По думите му промяната започва от хората, от техния глас. „Ако всички се обединим зад каузата България, ние сме сила и няма какво да ни уплаши и спре. В тази битка ще стоя най-отпред. Обединени всички заедно сме обречени на успех и на победа“, заключи ген. Румен Радев. 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3674 |29.10.2016 Цветан Цветанов в Чепеларе: Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев ще гарантират стабилността на България . 1| 3665 |29.10.2016 Илияна Йотова: Кристалина Георгиева трябва да отговаря на каква цена и кой й плати да извърши предателството срещу България . 3| 4042 |29.10.2016 Ген. Румен Радев: ГЕРБ осъзнават, че губят изборите и ги е страх. Правят закулисни договорки, за да спасят обречения за тях вот

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads