Реклама / Ads
3| 4873 |29.09.2016 НОВИНИ

Жаблянов: Борисов не е премиер на България. Видя се външната ни политика

.
Валери Жаблянов
„БСП ще подготви искане на вот на недоверие за външната политика на правителството, не само заради провала на кандидатурата на Ирина Бокова за Генерален секретар на ООН, но и за лошата външна политика на правителството. С решението им за Ирина Бокова се демонстрира пълно неразбиране на процесите в световните организации и пълно поддаване на влиянието на външни фактори”. Това заяви народният представител и член на ИБ на БСП Валери Жаблянов по Нова телевизия.
 

„Ние поставихме условие на г-н Борисов, ако Кристалина Георгиева не е между първите двама за ген. секретар, то той и цялото му правителство да си подадат оставката, защото направи България за смях пред международните организации”, каза също Жаблянов. По думите му премиерът управлява в съответствие с мнението на външни държави. „Той не е премиер на България. И нека българските граждани да видят какво се случва с кандидатурата на Ирина Бокова и да си представят какво се случва във всички области на външната ни политика, и за това кандидатът на Бойко Борисов за президент не трябва да спечели”, категоричен бе Валери Жаблянов. 

 

Той припомни, че на първото гласуване Ирина Бокова е събрала най-много гласове. „В резултат на работата на българското правителство и нашето външно министерство обаче, тя стигна до най-ниския си резултат, защото преди последното гласуване, премиерът Борисов излезе и публично обясни, че ще смени кандидатурата на България, ако Бокова не се класира между първите двама”, обясни Валери Жаблянов и допълни, че след този коментар е съвсем очевидно, че именно премиерът е повлиял на резултата на Ирина Бокова и вината за резултата й е негова.

 

„Ако дипломацията на премиера Борисов беше толкова успешна, той нямаше да стигне до там да си сменя кандидата за този висок пост. Оценката на Ирина Бокова на последното гласуване е оценка за дипломацията на Борисов”, обясни също Жаблянов.

 

„Министър Митов е проверявал как и по какъв начин Ирина Бокова може да се изтегли от битката за високия пост. Никога премиерът не е разсеял възможността да има смяна на кандидатурата на Ирина Бокова. Няма как да спечелиш, ако нямаш подкрепа на държавата”. Това заяви народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Жельо Бойчев по БНТ. Той бе категоричен, че за пореден път Бойко Борисов и управляващите са предали доверието на хората.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5271 |29.09.2016 Паси: Г-н Борисов, отговаряте ли с главата си за това решение? . 5| 6799 |29.09.2016 Премиерът Борисов ще съди руски сайт за клевета . 1| 4310 |27.09.2016 Нинова: Борисов кани бежанците, обещава им да им оправим живота . 0| 3779 |27.09.2016 Борисов се отчете на Путин за свършеното по АЕЦ „Белене”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads