Събота, 21 Октомври 2017, 15:07
Frognews
0| 2631 |01.11.2016

Нинова към над 1000 младежи: Будете, бдете, бъдете българи

.
България е на кръстопът и избира, търси вашата подкрепа, за да изберем достойни българи, които ще върнат гордостта на народа, които ще върнат честта на страната, които ще се грижат за нас, за вас, за родителите ни и за децата ни. Затова се обръщам към вас с номер 13, да изберем Румен Радев за президент на Република България и Илияна Йотова за вицепрезидент на Република България. Това каза в НДК Корнелия Нинова. .

Обръщение на лидера на БСП Корнелия Нинова пред над 1000 младежи на Младежка среща в НДК

Здравейте мили млади хора,

Добре дошли в един от най-светлите за България ден - Деня на будителите. Нека заедно да покажем своето уважение към онези светли умове, към онези смели жени и мъже, които  виждаха пътя в тъмното и преведоха народа ни по този път -  Паисий, Левски, Каравелов, Ботев, стотици родолюбци. Не им е било лесно, но историята и времето дадоха своята оценка и днес те са нашите национални герои. Нека покажем уважение към съвременните будители, нашите учители, хората на науката, културата и духовността и на тях не им е лесно, защото и времената и нравите са други.
Ще ви разкажа една история за млади хора като вас, българчета, които прославиха името ни по света. Оказа им се малката чест да участват в едно телевизионно предаване, което се казваше „Съвременните млади герои на България“. Само няколко часа преди предаването им се обадиха, че няма да участват, защото щели да бъдат други младежи, сигурно по-талантливи. Те имаха предимството да са стояли 3 дни на пост, за да регистрират ПП ГЕРБ.
Объркахме си ценностите, мили млади хора. Не си ценим талантите, нямаме идеал, объркахме пътя, но въпреки всичко ни останаха истински и изконни неща като книга, читалище, училище, народ, отечество и свобода.
Любен Каравелов е написал в едно от писмата си: „ Хората се дърпат назад, само за да съберат силите си и да направят голям прескок в пространството напред“.
Мили млади хора,
Ваш ред е да направите този голям скок за България напред. Нищо не е загубено, докато вие, нашите деца, палите огъня във факлите и носите книга в нощта, във вас е нашата надежда да бъдете достойни, да се борите за Бълагрия, да продължавате напред и да увличате след себе си своите връстници, своите приятели, защото  България има нужда от вас.
България е на кръстопът и избира,  търси вашата подкрепа, за да изберем достойни българи, които ще върнат гордостта на народа, които ще върнат честта на страната, които ще се грижат за нас, за вас, за родителите ни и за децата ни. Затова се обръщам към вас с номер 13, да изберем Румен Радев за президент на Република България и Илияна Йотова за вицепрезидент на  Република България.
Мили млади хора,
Будете, бдете, бъдете българи.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева ще се срещне със служители на предприятие в София 0| 6233 |08.11.2016 . Владимир Тошев, ГЕРБ - Видин: Не можем да позволим езика на омразата да бъде водещ там, където трябва да говорим за политики 0| 6336 |08.11.2016 . Ген. Радев: Цачева се опитва да превърне личната си загуба в национална трагедия 10| 10717 |07.11.2016 . Ген. Радев: В безсилието си опонентите ми търгуват със страха 0| 6311 |07.11.2016

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах